Jakob Ferdinand Hansen er organist ved tre nordfynske kirker, så for ham er påsken ikke lig med daseferie

De fleste gymnasieelever ser formentlig påskeferien som en kærkommen lejlighed til at sove længe og lave så lidt som muligt.

Men for 19-årige Jakob Ferdinand Hansen er påsken anderledes. Skærtorsdag morgen klokken ni skal han sidde klar ved orglet i Klinte Kirke.

Gymnasieeleven fra Veflinge har nemlig et fritidsjob som organist ved kirkerne i Klinte, Nr. Sandager og Grindløse, og det betyder, at påsken er en travlt tid med gudstjenester både torsdag, fredag og søndag.

2. påskedag kan han dog holde fri, for da holder de tre kirker sammen med andre nordfynske kirker gudstjeneste i Padesø Kirke, og så er det Padesø-personalet, der står for arbejdet.

Vokset op tæt på kirken

Jakob Ferdinand Hansen er langtfra ukendt med årets gang i kirken. Hans far, Ole F. Hansen er præst i Veflinge Kirke, hvor sønnen tidligere har vikarieret ved orglet.

- Det er en hjemlig og hyggelig fornemmelse, når man træder ind i kirkerummet. Der er så roligt, siger den unge organist, der har spillet klassisk klaver, siden han gik i 1. klasse og også satser på en fremtid med musik.

I Fyens Stiftstidende onsdag og på mitfyn.dk kan du læse mere om Jakob Ferdinand Hansen.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.