17 instruktører en uge gratis til Club La Santa: - Turen har været hver en krone værd

21. september rejste 17 instruktører fra Bogense Motion til Club La Santa på Lanzarote. 28. september kom de hjem til Danmark igen. Foto: Club La Santa.

17 instruktører en uge gratis til Club La Santa: - Turen har været hver en krone værd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

17 frivillige instruktører fra Bogense Motion blev sendt en uge til Club La Santa på Lanzarote for at blive undervist hver dag fra morgen til aften. Turen til omkring 154.000 kroner har været hver en krone værd, siger formand for bestyrelsen i Bogense Motion.

Bogense: 154.016 kroner. Det har foreningen Bogense Motion brugt på at sende 17 instruktører en uge til Club La Santa på Lanzarote.

Instruktørerne fik betalt fly, overnatning, mad og transport til Billund Lufthavn med en minibus. Ifølge Jeanette Haugaard, formand for bestyrelsen i Bogense Motion, har turen været alle pengene værd, fordi instruktørerne har fået et stort fagligt udbytte.

- Vi inviterede ikke 17 instruktører på ferie. Vi inviterede 17 instruktører, som arbejder fuldstændig gratis for os og har gjort det i årevis, med på en uddannelsestur til Club La Santa i forbindelse med vores 25 års jubilæum. Det var en anerkendelse for deres store frivillige arbejde, og det glæder os at se det faglige udbytte, som vores instruktører har fået ud af det. Det drypper allerede ned på vores brugere, der kan mærke, at instruktørerne er blevet dygtigere og har fået en masse ny inspiration til deres undervisning, siger Jeanette Haugaard.

Turen var finansieret af kontingentindtægter fra motioncenterets cirka 1000 medlemmer og potentielt også af tilskud, som Bogense Motion hvert år får af Nordfyns Kommune.

Jeanette Haugaard understreger, at udgifterne til turen ikke vil få konsekvenser for udviklingen og vedligeholdelse af motionscenteret i Bogense.

- Vi er i gang med at købe nye maskiner, nye løbebånd og nye cykler. Den her udgift til uddannelsesturen er kun en lille del af vores samlede budget, så bestyrelsen havde aldrig sagt ja til sådan en tur, hvis vi ikke havde råd til det, fortæller Jeanette Haugaard.

Overblik over turens udgifter
130.157 kroner for fly og overnatning med halv pension på Club La Santa.17.859 kroner på mad.

6000 kroner for minibus til og fra Billund Lufthavn. Inklusive moms.

Deltagerne skulle selv betale for drikkevarer.

Bogense Motions årsregnskab for 2017 viste følgende: 984.883 kroner i indtægter og 964.114 kroner i udgifter. Dermed et samlet overskud på 20.769 kroner.

Foreningens likvide beholdning er per 31.12.17 på cirka 1,66 millioner kroner.
Club La Santa er et populært feriested for folk, der ønsker at være aktive. Mere end 80 sportsaktiviteter rummer det store resort. Foto: Club La Santa.
Club La Santa er et populært feriested for folk, der ønsker at være aktive. Mere end 80 sportsaktiviteter rummer det store resort. Foto: Club La Santa.

Ikke afslapning

Turen til Lanzarote var bestilt gennem kampagnen Bevæg dig for livet, som blandt andet DGI og DIF står bag.

- Bevæg dig for livet udbyder de her ture en gang årligt, og du får det billigere som forening. Vi var ikke dernede som en gruppe på 17 - vi var en gruppe på omkring 100, så vi havde også et stærkt fagligt fællesskab med andre foreninger, siger hun.

Ifølge Jeanette Haugaard modtog instruktørerne fra Bogense Motion undervisning hver dag fra morgen indtil aftensmaden.

- De var på hele tiden. Fra bestyrelsens side af havde vi lagt klausuler ind på nogle af undervisningstilbuddene for at sikre, at alle deltog. Og det gjorde de selvfølgelig, siger hun.

Tur favnede bredt

Havde det ikke været billigere for jer at sende dem på et kursus i Danmark?

- Jo. Men det giver ikke mening at sende biking-instruktører af sted på yoga-kurser. På den her måde kunne vi både have undervisere i crossfit, biking, yoga, dans osv. med på turen, og de kunne samlet få de undervisningstilbud, som var relevante for dem. Og samtidig kunne de netværke med hinanden og dermed blive bedre til at sparre med hinanden i hverdagen i centeret, forklarer Jeanette Haugaard.

I har ikke tidligere belønnet jeres frivillige i den her størrelsesorden. I 2017 var jeres udgifter til kurser 41.000 kroner, mens tallet lå på omkring 70.000 kroner i 2016. Hvorfor skulle der bruges omkring 154.000 kroner her i 2018?

- Det var på grund af vores 25 års jubilæum, at den fik et ekstra nøk. Og vi i bestyrelsen synes, at uddannelsesturen har været hver en krone værd. Det er ganske få, der har kontaktet bestyrelsen, fordi de mener, at det var for mange penge at bruge, og på den anden side har jeg hørt fra folk, der sagtens kunne unde vores instruktører sådan en tur, konstaterer Jeanette Haugaard.

Nu er det prøvet

Bestyrelsen i Bogense Motion har ikke et ønske om, at instruktørerne skal sendes til den kanariske ø igen.

- Vi har ingen planer om, at gruppen skal af sted til april igen. Nu har vi prøvet det her, og det var som sagt en tur med et stort fagligt udbytte, siger Jeanette Haugaard.

17 instruktører en uge gratis til Club La Santa: - Turen har været hver en krone værd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce