135 ejendomme skal rense spildevand i år


135 ejendomme skal rense spildevand i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MILJØ: 622 boligejere på landet i Otterup Kommune skal over seks år ofre 25-40 mio. kroner på renere vand

OTTERUP: Ejerne af 135 ejendomme på landet i Otte-rup Kommune indkaldes til borgermøde på Otterup Hotel tirsdag den 18. januar. Fælles for ejerne er, at de har fået et skriftligt påbud om at forbedre rensning af deres spildevand inden årets udgang. Samtidig er de en del af den kommunale spildevandsplan for det åbne land, som blev godkendt af politikerne i efteråret.

Nogle får mulighed for at tilslutte sig til den offentlige kloak mod et tilslutningsbidrag på cirka 27.500 kroner. Andre må i gang med at sætte sig ind i et bredt teknologisk udvalg af biologiske sandfilteranlæg, minirenseanlæg og nedsivningsanlæg i forsøget på at finde den miljørigtige løsning til netop deres ejendom.

Mest følsomme områder

I alt skal ejerne af de berørte ejendomme uden for de kloakerede byområder ofre mellem 25 og 40 mio. kroner frem til 2010.

- Vi lægger ud med de meste sårbare områder i kommunen, hvor spildevandet påvirker vandmiljøet mest, siger udvalgsformand Jacob Mikkelsen (S).

De inviterede boligejere bor i de særligt følsomme områder i Otterup Kommune, der blandt andet er fjordnære områder ved Ølund og Hessum i kommunens østlige del. Det gælder også borgere bosat mellem Bårdesø og Tørresø og husstande vest for Uggerslev og Nr. Højrup.

De beboere lever i dag i selskab med sivebrønde eller septiktanke eller direkte udledning af spildevand til vandløb. De er samtidig de første af i alt 622 ejere af ejendomme i det åbne land, der inden 2010 skal indlede en spildevandsrensning, som opfylder kravene til vandmiljøet i Fyns Amts regionplan.

- De fleste bor i de følsomme områder. Dem kommer vi til i de kommende år, konstaterer ingeniør Dorte Fynsk Thomsen, Otterup Kommune om processen mod miljørigtigt spildevand.

Rensning for fosfor

De øvrige på landet skal i løbet af de kommende seks år investere i de krævede renseanlæg, som ifølge ingeniør Dorte Fynsk Thomsen koster et sted mellem 20.000 og 70.000 kroner - afhængig af kravet til rensning af blandt andet fosfor og andre organiske forbindelser i spildevandet.

Både Udvalg for Teknik og Miljø samt Økonomiudvalg indstiller samtidig, at borgernes mange ansøgninger om tilladelser til private renseanlæg og tilslutning til offentlig kloak fremover skal løses af teknisk forvaltning.

Det har i øvrigt været praksis siden 1997, at forvaltningen administrerer både ned-sivning- og udledningstilladelser.

135 ejendomme skal rense spildevand i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce