1300 breve skal stoppe ulovlig knallertkørsel

(Arkivfoto)
Foto: Peter Leth-Larsen

1300 breve skal stoppe ulovlig knallertkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

”Når unge fylder 15 år, tager de hul på de 10 farligste år i deres liv som trafikanter. Især unge, der kører knallert er meget udsatte.”

Sådan lyder indledningen på det brev, som 1300 nordfynske forældre vil modtage i løbet af de kommende dage.

Afsenderen er Fyns Politi og Nordfyns Kommune, og idéen med skrivelsen er, at den skal få forældrene til at tage en snak med deres børn om konsekvenserne af ulovlig knallertkørsel. På den måde håber man at mindske antallet af færdselsuheld, hvor unge knallertkørere er involverede.

- Vi ved desværre af bitter erfaring, at rigtig mange knallerter, der er involveret i ulykker, er ulovlige. Og jo hurtigere knallerten kører, jo voldsommere bliver det også, når det går galt, siger vicepolitiinspektør Jørgen Andersen fra Fyns Politi.

I 2014 var der i alt 118 knallertulykker med 44 personskader på Fyn, og det er altså på baggrund af denne kedelige statistik, at de mange breve nu lander rundt omkring i de nordfynske postkasser.

Lovgivningen er strammet

Ifølge Fyns Politi er mange forældre ikke er opmærksomme på, at loven blev strammet betydeligt i 2013, så det nu kan koste meget dyrt, hvis familiens teenager kører ulovligt på knallert. Derfor har man i brevet ligeledes valgt at vedlægge en længere række kontante fakta om ulovlig knallertkørsel.

Initiativet bakkes i høj grad op af Nordfyns Kommune.

- Knallertkørere er udsatte, og vi har desværre oplevet meget alvorlige ulykker, hvor unge knallertkørere er involverede. Derfor krævede det ikke meget betænkningstid at beslutte, at vi selvfølgelig bakker initiativet op, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Franz Rohde.

Fyns Politi har særligt fokus på ulovlig knallertkørsel i hele 2015, hvilket betyder, at der vil være mange aktioner, hvor unge på knallert vil blive stoppet og tjekket.

1300 breve skal stoppe ulovlig knallertkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce