13-årig pige slog løs på lærer


13-årig pige slog løs på lærer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otterup Skole er skredet til politianmeldelse mod 13-årige pige, der forleden overfaldt en lærer med flere slag

OTTERUP: Otterup Skole var forleden rammen om et dramatisk optrin, hvor en kun 13-årig skolepige slog en mandlig lærer flere gange i brystet. Skoleinspektør Jørn Mühl fandt sagen så alvorlig, at han efterfølgende valgte at indgive en anmeldelse mod pigen til Fyns Politi.

Vicepolitikommissær Carsten Arentoft fra Fyns Politi fortæller, at uenigheden mellem den 13-årige pige og læreren blussede op, da den i forvejen bortviste pige var til møde på skolen for at diskutere sin fremtid. Anmeldelsen fra skolen er ikke den eneste, der er landet på politiets bord.

- Pigens forældre har indgivet en anmeldelse mod læreren. Men det skulle ikke være nogen tvivl om, at det er pigen, der er gået over gevind, siger Carsten Arentoft.

Jørn Mühl ønsker ikke at kommentere, hvorfor han fandt det nødvendigt, at involvere politiet i sagen.

- Af hensyn til alle involverede parter har jeg ingen kommentarer til den konkrete sag, konstaterer inspektøren.

Sjælden sag

Det hører dog til sjældenhederne, at skolerne i Nordfyns Kommune skrider til politianmeldelse af elever. Det oplyser skolechef Flemming Schultz.

- Jeg vil tro, at det sker en eller højest to gange om året. Jeg ser det ikke som et stigende problem i kommunen.

Jørn Mühl fortæller, at han i sine seks år på Otterup Skole har indgivet fire politianmeldelser. Kun den seneste har handlet om vold. De øvrige har drejet sig om truende adfærd mod lærerne.

En af trusselssagerne har været rettet mod skoleinspektøren selv. Her opsøgte en tidligere elev Jørn Mühl på skolen og truede ham. Eleven blev dømt.

Hvilke sanktioner, der i givet fald bliver rettet mod den voldelige skolepige, er endnu uvist. Som 13-årig er man i juridisk forstand straffri. Carsten Arentoft understreger, at den videre behandling af sagen mod skolepigen fra Otterup vil ske i et tæt samarbejde med de sociale myndigheder.

Jørn Mühl fortæller, at det dramatiske optrin har været diskuteret i lærerkredsen, og forældre er også blevet orienteret. Og har den pågældende lærer brug for hjælp efter overfaldet, står kommunen også klar med psykologhjælp.

Når det handler om voldelige eller truende elever, har Danmarks Lærerforening en klar anbefaling til sine medlemmer.

- Vold og trusler er helt uacceptable og skal meldes til politiet. Det kan have en præventiv effekt, når elever kan se, at politiet dukker op, siger Niels de Voss. som er informationsmedarbejder hos Danmarks Lærerforening.

13-årig pige slog løs på lærer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce