Kunstmessen Eventyrlig Kunst i Bogense er åbnet. Den afvikles i HCA Boxen lørdag og søndag.

Bogense: Nervetrådene har sitret i  Soroptimisternes nordfynske afdeling. Det lagde formanden Anette Kvist ikke skjul på, da hun fredag åbnede foreningens anden udstilling, Eventyrlig Kunst, i HCA Boxen i Bogense.

- Ved vores debut sidste år var vi spændte, i år er vi ikke mindre spændte, og sommerfuglene er vendt tilbage. Det er en stor udfordring at skulle leve op til en succes, sagde hun.

Kunstmessen skal dels bidrage til Soroptimisternes arbejde for at sikre kvinders rettigheder, dels fremme kunsten som udtryksmiddel mellem mennesker.

- Kunsten skubber til os, provokerer os, flytter vores grænser, behager os, giver os omsorg - den skaber dialog - får os til at forholde os til det, vi oplever. Kunsten er en måde at udtrykke sig på, en helt særlig måde at formidle følelser, tanker, oplevelser på.

Den bemærkning var bl. a. affødt af mange forskelligartede reaktioner på den graffitikunst, Bogense har været pyntet op med som optakt til udstillingen.

- Det har været en spændende proces og givet anledning til mange gode dialoger imellem kunstnerne og borgerne, sagde Anette Kvist.

Stærkt hovednavn

Dette års hovedudstiller er Sussi Trampedach. Et ualmindeligt stærkt hovednavn, mener Anette Kvist:

- Sussi udstiller for første gang nogensinde sine værker sammen med en privat samling værker af hendes afdøde far Kurt Trampedach. Vi er meget stolte af at kunne give vores gæster mulighed for den helt specielle oplevelse.

Eventyrlig Kunst har åbent lørdag og søndag, begge dage klokken 10-17.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.