- Stop vores rakkerliv nu

- De to andre i min mødregruppe har begge valgt selv at passe deres børn selv, fordi de ikke kan få en dagplejer tæt på hjemmet, fortæller Christina Baun, som selv må køre fra Morud til Veflinge - og så til Odense, hvor hun arbejder.
Foto: Peter Leth-Larsen

- Stop vores rakkerliv nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mulighed for vuggestuehus i Morud så forældre og børn slipper for at rejse efter pasning

MORUD: Hverdagen for Christina Bauns lille familie kører efter et stramt skema for at få det hele til at gå op.

- Det er et værre rakkerliv, siger radiografen, som, inden hun tager på arbejde i Odense, må køre sin søn til dagplejer i Veflinge.

- Jeg arbejder på OUH, og jeg må køre ni og en halv kilometer i den modsatte retning, når Frederik skal i dagpleje. Det bliver til fem timers transport om ugen, og den tid vil jeg meget hellere bruge sammen med mit barn, forklarer Christina Baun og udbryder:

- For pokker, hvor er det frustrerende!

Selv om Frederik kun var 14 dage gammel, da han blev skrevet op til en dagplejeplads, kunne kommunen ikke finde en plads tæt på hjemmet. Det hjalp heller ikke, at Frederiks far Kasper Fabricius tog orlov i to måneder for at give pladsanvisningen ekstra tid, og forældrene måtte sige ja til en dagplejeplads i Veflinge, knap 10 kilometer fra Morud.

- Frederik har taget det supergodt, men det kan vi ikke forvente, at han bliver ved med, lyder det fra Christina Baun, som ikke har noget at udsætte på dagplejeren.

Alligevel kontakter hun ugentligt kommunen for at høre, om der er nyt i sagen. Indtil nu forgæves.
I dag mødes dagplejere fra Morud-området i Spiren for at lege. Kommunens folk forestiller sig, at Spiren kan indrettes til dagplejehus eller som en
I dag mødes dagplejere fra Morud-området i Spiren for at lege. Kommunens folk forestiller sig, at Spiren kan indrettes til dagplejehus eller som en "vuggestue- afdeling" under en børne-have. - Vi skal naturligvis finde en løsning i en dialog med de nuværende brugere, siger Familieudvalgets formand.
Foto: Peter Leth-Larsen

Udvalg vil finde løsning

Christina Baun og Kasper Fabricius er langt fra de eneste forældre i Morud, der har problemer med at få passet poderne, og det ved kommunalpolitikerne.

- Kommunen har forsøgt at finde dagplejere i Morud, men det kan ikke lade sig gøre. Nu kigger vi på alternative løsninger, så borgernes ønsker om pasning i lokalområdet kan tilgodeses, siger formand for Familieudvalget, Steen Brydegaard (SF).

Han fremhæver i samme åndedrag, at selv om man som udgangspunkt må betragte hele Nordfyns Kommune som ét pasningsområde, så gør kommunens folk i praksis deres bedste for at finde pasning i lokalområdet.

På Familieudvalgets møde på onsdag drøfter medlemmerne forskellige modeller til at løse pasningsproblemet. Steen Brydegaard er umiddelbart positiv over for embedsmændenes forslag om at bruge Moruds gamle børnehave Spiren til at løse det akutte problem. Hvis politikerne nikker, kan den tages i brug, lige så snart der er grønt lys fra tekniske og økonomiske eksperter og fra de dagplejere, som i dag bruger lokalerne som legestue.

På længere sigt forestiller embedsmændene sig, at Aases Gård ved Børnehaven Kernehuset eller udebygningen ved Adamsminde kan indrettes som vuggestueafsnit, så børnehaven bliver omdannet til en aldersintegreret institution.

- Umiddelbart ligner det den bedste løsning, mener Steen Brydegaard, som i budgetforhandlingerne vil arbejde for at skaffe pengene til sådan en ordning.

- Stop vores rakkerliv nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce