- Klima og miljø bliver stort

Nye udfordringer venter i horisonten. Denne måneds store opgave hed snerydning og isglatte veje, og trafikanterne på Nordfyn knurrede over, at vejene var nærmest livsfarlige at køre på. Kim Johansen blev ved med at gentage, at vejarbejderne gjorde alt, hvad de kunne for at holde vejene ryddede, og at de ikke kunne gøre det bedre. Hunden Oban elskede til gengæld at boltre sig i sneen og gnave på isklumper i familiens have.
Foto: Andreas Bang Kirkegaard

- Klima og miljø bliver stort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kim Johansen er formand for Teknik- og Miljøudvalget. Det fortsætter han med i de næste fire år, hvor klima og miljø bliver hans mærkesager

Nordfyn: Små virksomheder skal flytte ud i nedrivningstruede bygninger på landet, og et stort ønske er et biogasanlæg på Nordfyn, som landmændene kan hælde deres gylle i. Energiforbruget skal nedsættes i de kommunale bygninger, og så skal der sættes fokus på de unges kørsel.

Det er nogle af de punkter, som udvalgsformand Kim Johansen (S) har på tegnebrættet for de næste fire år, hvor Nordfyns Kommune til foråret er klar med en detaljereret plan over, hvilke faldefærdige rønner, der skal rives ned, og hvilke, der renoveres.

- Men hvordan skal man få små selvstændige til at flytte virksomheden ud i en saneringsmoden bygning langt ude på landet?

- Det bliver ikke et problem at få dem derud. Man kan bo i nærheden af virksomheden, og det meste kan klares over internettet. Et lille trykkeri kan sagtens lade sig gøre, og vejnettet skal også være i orden til transport, siger Kim Johansen.

Ingen med bussen

- Når vi nu er ved infrastruktur, hvad mener du så om, at regionalbussernes køreplan er rettet ind efter skolernes ringetider?

- Regionen vil nedlægge ruter på Nordfyn. Derfor ser vi på, hvordan vi får klaret transporten nu. En passagertælling har vist, at nul mennesker kører med bybusserne på bestemte tidspunkter. Og så mener jeg ikke, at det holder, at busserne kører. Det er et væsentligt argument, at unge skal have en uddannelse, for vi ligger under landsgennemsnittet her på Nordfyn, siger Kim Johansen og tænker sig om et øjeblik.

- Der er planer om at indføre teletaxa-ordning. Men det bliver ikke optimalt, det indrømmer jeg.

Et biogasanlæg står også højt på Kim Johansens ønskeliste. Men det er ikke et ydmygt ønske, for sådan et anlæg løber hurtigt op i 100-120 millioner kroner. Og det er ikke just penge, som han lige finder i kommunekassen.

- Staten skal garantere mere. Den skal støtte og garantere for de lån, som vi er nødt til at tage. Hvis regeringen vil det her, så må den vise det og sætte projekter i gang. Vi har viljen til at være en klimavenlig kommune, men vi mangler pengene, siger Kim Johansen.

Biogasanlægget skal minimere udslip af lugt og gylle på landet - og så vil det kunne forsyne hele Bogense med varme.

Projekt for unge

Men også trafiksikkerhed ligger ham på sinde.

- Vi vil prøve at stable et projekt for unge på benene igen. Det lykkedes ikke sidst - måske prisen var for høj, det kostede 1250 kroner, mener jeg. Det er mange penge for elever på teknisk skole og produktionsskolen, hvis forældrene ikke vil gå ind i det. Derfor vil vi også forsøge at involvere forældrene mere, siger Kim Johansen.

- Klima og miljø bliver stort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce