- Jeg blander mig i alting

Dorte Andersen nøjes ikke med at lede efter efterlyste personer i lokalsamfundet. Hun træner blandt andet fodbolddrenge i Veflinge og tager - som her - et par gange om ugen en tørn i den lokale ungdomsklub, som hun selv har været med til at stable på benene.
Foto: Robert wengler

- Jeg blander mig i alting

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HÆDER: Dorte Andersen fra Veflinge hædres af politiet for sin aktiveindsats for at finde bortløbet, autistisk dreng

VEFLINGE: Torsdag den 20. december bliver en dag, Dorte Andersen, Bystævnet 25 i Veflinge, sent glemmer.

Istedet for at blive inde i varmen og tænke "nåh", tog hun sin bil og kørte ud for at lede efter en autistisk dreng fra landsbyen, der lidt over middag var gået hjemmefra og barfodet flakkede om i hjælpeløs tilstand.

Lige før mørket faldt på, øjnede Dorte Andersen den 13-årige dreng som en mørk plet på en mark tæt på Særslev, mange kilometer hjemmefra. Over mobiltelefonen alarmerede hun en af de mange politipatruljer, der var ude at lede efter drengen.

Det, der kunne være endt som en tragedie for en hel familie lige før jul, endte i stedet lykkeligt.

Hædersbevisning

Ieftermiddag på rådhuset i Søndersø modtager Dorte Andersen en dusør på 500 kroner og et hædersbevis af Odense Politi for sin uegennyttige indsats.

Dorte Andersen var på vej hjem fra et sidste julegaveindkøb i Bogense - og havde ikke hørt efterlysningen i radioen af den forsvundne dreng - da hun klokken 15.45 i Veflinge blev standset af en mand, der halvt ude på kørebanen forsøgte at vinke bilerne ind i vejsiden. Det var den autistiske drengs far, der spurgte alle de bilister, der standsede, om de havde set hans dreng.

- Selv om jeg et øjeblik prøvede at bilde mig selv ind, at jeg lige så godt kunne blive inden døre, holdt det ikke længe:"Nej, du må ud at lede", tænkte jeg.

Før Dorte Andersen atter startede bilen for at køre ud ad de små landeveje med sanserne åbne, bad hun sin 11-årige søn Jonas finde et par kammerater, så også de - på cykel - kunne tage ud at lede efter den forsvundne autistiske dreng.

For min egen skyld

- Jeg begyndte at lede efter drengen lige så meget for min egen skyld. Jeg blander mig i alting. Jeg kan simpelthen ikke lade være. Det var helt tilfældigt, at jeg fandt ham - men jeg er selvfølgelig utrolig glad for det i dag, siger Dorte Andersen, der som tak fra drengens forældre - som hun vel at mærke ikke kender - fik en flot kurv med julegodter.

Stort overskud

At Dorte Andersen, der arbejder i skiftehold på en vagtcentral i Odense, også har overskud til at blande sig, dokumenteres af flere af hendes lokale gøremål.

Ud over at tage sig af sønnen bruger hun blandt andet sin fritid på at træne fodbolddrenge i Veflinge, ligesom hun er en af ankerkvinderne bag den lokale ungdomsklub "Fru Hansens Kælder" på Veflinge Skole.

Dorte Andersen var med til at få ungdomsklubben op at stå, og et par aftener om ugen drager hun derhen for at tage sin uegennyttige tørn til gavn for den lokale ungdom - og dens forældre.

- Jeg blander mig i alting

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce