Dødsfald


dødsfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forhenværende overtandlæge Arne Novrup, Mølkensvej 10, Kerteminde, 83 år.

Arne Novrup var født og opvokset i Sønderjylland, uddannet ved Københavns Tandlægehøjskole og drev med sin hustru, Kirsten Novrup, privat praksis i Kerteminde 1947-63, da beg- ge overgik til børnetandplejen.

Her var Arne Novrup først klinikchef i Tarup-Paarup og 1973-90 overtandlæge for Odense Kommunale Tandpleje. Desuden var han som amtskonsulent for Dansk Tandlægeforening med til at indrette en række andre skoletandklinikker, og hans "fynske model" blev forbillede i andre landsdele.

Han var aktiv i det lokale foreningsliv, bl.a. i flere sportsklubber og i Sct. Georgsgildet, hvor han blev æresmedlem ved sit 50 års jubilæum.

Arne Novrup var pianist og komponist. I 1949 vandt han konkurrencen om en kendingsmelodi til radiotransmissionerne med Jens Warnys orkester, og han akkompagnerede både "Gårdsangerne fra Kerteminde" og kunstnere som Ib Schønberg og Preben Uglebjerg, ligesom han var fast musikledsagelse ved forestillinger i teaterforeningen KAT og et stort antal revyer.

I en årrække sad han i Kerteminde Kirkes menighedsråd og havde som kirkeværge en stor del af ansvaret for restaurering af orgel, altertavle og epitafier. Efter sin pensionering i 1980 oprettede han med sin hustru undervisningshold i opera.

Knud Hedeager Andersen, Odense SØ, 76 år.

Nina Pedersen, Nr. Åby, 89 år.

Meta Frederiksen, Odense SØ, 93 år.

Ingrid Andersen, Søbjerg, Haarby, 92 år.

Forhenværende tømrermester Søren Gyde Iversen, Odnse C, 68 år.

Søren Gyde Iversen drev i 25 år Seden Tømrerforretning, hvor han løste såvel private som kommunale opgaver. I midten af 1960'erne fremstillede han det kendte spidshus, i 1970'erne udviklede han en flyttebar skillevæg, og samtidig fremstillede han laboratorieinventar til sygehuse.

Lydia Hansen, Grindløse Mark, Bogense, 89 år.

Lydia Hansen var født på slægtsgården "Karolinelund".

Som ung påbegyndte hun en sygeplejeuddannelse, som hun uheldigvis måtte afbryde på grund af tuberkulose. I 1945 blev hun gift med Frede Hansen, og de fik tre børn og drev "Karolinelund", indtil Frede Hansens død i 1981.

I slutningen af 1960'erne, da turismen var i fremmarch, og 12 år frem drev parret bondegårdsferie med pension for turister fra både ind- og udland. Ikke mindst på grund af Lydia Hansens store gæstfrihed blev mange af gæsterne venner af familien.

Lydia Hansen tilbragte sine sidste år på Solgården i Bogense.

Dorete Rasmussen, Kerteminde, 57 år.

Ved en fejl stod der i avisen i onsdags forkert efternavn ved Dorete Rasmussen. Vi beklager fejlen.

Forhenværende snedkermester Haakon Nederland, Tarup, Odense NV, 100 år.

Haakon Nederland var født i Viby ved Århus. Forældrene drev købmandsforretning.

I 1919 flyttede familien til Tommerup. Haakon Nederland fik en uddannelse som snedker i Odense, og under den store arbejdsløshed i 1933 tog han eksamen som bygningskonstruktør.

I 1930'erne begyndte Haakon Nederland at bygge huse i Buddinge på Sjælland, og i 1940 blev han gift med Helga. Parret byggede selv hus i Glostrup, og herfra drev han byggevirksomhed.

I 1971 flyttede de tilbage til Fyn. Pensionisttilværelsen brugte de bl.a. på at bygge et sommerhus til datteren og svigersønnen. Helga Nederland døde sidste forår.

Gennem hele livet var Haakon Nederland stærkt engageret i de tanker, der ligger bag Retsforbundet og den georgistiske ideologi. Han skrev mange læserbreve og artikler. Fra 1947 til 1953 stod han bag udgivelsen af bladet "Realitet". Han skrev mange af artiklerne, og sammen med hustruen sørgede han også for alt det praktiske med f.eks. at få det lille blad ud i et oplag på 10.000 hver anden uge.

Også på anden vis udnyttede han sin skrivefærdighed. I 1978 skrev han i tidsskriftet "Rødder" om sin tid som snedkerlærling, og som 98-årig fortalte han om sin barndom i Viby i "Vibybogen".

Journalist og forfatter, Bent Elsnab, Ullerslev, 67 år.

Efter aftjent værnepligt og en næsten færdiggjort jurauddannelse skiftede Bent Elsnab til journalistfaget, hvor han efter en kort periode på Århus Stiftstidende blev motorjournalist på Fyens Stiftstidende med verden som sin arbejdsplads.

Som kreativ bladmand var han i 1970'erne initiativtager til den nu traditionelle kåring af Årets Bil. Han udgav to bøger om årets biler og efter afgangen fra Fyens Stiftstidende var han blandt andet med til at udgive gratisavisen "Hele Fyn". Siden ernærede han sig som reklamemand og tekstforfatter.

Marie Larsen, Rudkøbing, 91 år.

Marie Larsen var født på Enghavegård i Lismose og tjente som ung på lokale gårde. I 1941 blev hun gift med Hans Larsen fra Ærø, og samme år overtog de "Sognefogedgården" i Torpe. I 1972 købte de hus i Rudkøbing, men hendes mand døde kort før indflytningen.

Tidligere plejehjemsleder Jørgen Christensen, Svendborg, 90 år.

Jørgen Christensen var født og opvokset på Als og kom som uddannet diakon som plejer til Statshospitalet i Nykøbing Sjælland. Efter giftermål var parret fra 1943 fælles om ledelsen af flere plejehjem, bl.a. i Osted ved Roskilde, senest plejehjemmet Aldersro i Augustenborg på Als, hvor han blev pensioneret i slutningen af 1970'erne og flyttede til Svendborg, nær ved sin familie.

I de aktive år var han bl.a. aktiv i menighedsråd og hjemmeværn og i flere år formand for pensionisthøjskolen på Als. Sin kone mistede han for to år siden.

Ellen Margrethe Rasmussen, Ærøskøbing, 89 år.

Ellen M. Rasmussen, der var fra Brønderslev, blev gift med fisker Niels Rasmussen, og parret bosatte sig i Skagen. I 1980 mistede hun sin mand og kom to år senere til Ærøskøbing for at være tæt på sin familie.

MINDEORD

Af Hanne Petersen

på vegne af kolleger på

røntgenafdelingen,

Sygehus Fyn Faaborg

Jørgen Hansen var ansat som radiograf på røntgenafdelingen, Sygehus Fyn Faaborg siden 1989.

Jørgen var en meget dygtig og afholdt radiograf. I forhold til patienterne udførte han et meget omhyggeligt og professionelt arbejde. Blandt kolleger var han meget afholdt og værdsat.

De sidste fem og et halvt år har Jørgen kæmpet hårdt med sin sygdom. Trods det var han i stand til at bevare forbindelsen til arbejdspladsen og kom her så ofte det kunne lade sig gøre. Han bevarede optimismen til kort tid før sin død.

Jørgen vil efterlade et stort savn på afdelingen. Vi har mistet en ven og kollega, som alt for tidligt gik bort.

Vores tanker går til Jørgens far, Malene og Christian.

Æret være Jørgens minde.

Af Karen Midtgaard

Østervang 15, Vissenbjerg

Tidligere skoleinspektør på Enghaveskolen, Johs. Hansen, er død, 80 år gammel.

Jeg var en af de mange heldige, der fik mulighed for at arbejde under hans ledelse i mange år, og det var et stort plus i mit liv.

Han havde så mange, gode menneskelige kvaliteter. Han var en dygtig leder, han var venlig, havde let til smil og var meget positiv over for sine medarbejdere.

Det gjorde, at man nu som pensionist ser tilbage på sin lærergerning på Enghaveskolen med stor glæde, og jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste, der har de mange gode minder om Johs.

Tak for alt.

Af Lars Eliasen

Hunderupvej 175, Odense M, på vegne af familien Eliasen

Det var et stort chok og en stor sorg, da vi søndag modtog meddelelsen om Anna Grethe Hedelunds alt for tidlige død.

Vi var venner gennem mange år, deltog i hinandens små og store begivenheder og sås, når tiden gav lov til det.

Altid var Anna Grethe i godt humør, hvilket uvægerligt smittede af på os andre. Selv arbejdsulykken på Rådhuset lod hun sig ikke slå ud af. Den kostede hende længere tids sygdom, men hun bevarede humøret og optimismen.

Alle vore tanker går til hele Anna Grethes familie, ikke mindst til Stine, Daniel, Toni og Anna Grethes mor.

Æret være Anna Grethes minde.

Af Annie Sørensen

på vegne af medarbejdere og ledelse hos advokatselskabet Bang-Olsen & Partnere, Adelgade 3, Nyborg

Det er med stor sorg, vi modtog meddelelsen om, at vores afholdte medarbejder og kære kollega, Karin Thomsen, kun 57 år gammel.

Karin blev ansat i 1963 og har således været i firmaet i over 40 år. Karins domæne var landbrugshandler, som hun selvstændigt ekspederede med stor ekspertise.

Karin var ikke den, der gjorde stort væsen af sig selv, men hun havde sine meningers mod og sagde sin mening, når der var noget, hun ikke fandt i orden.

For Karin betød familien alt, og hun var loyal, fair og pligtopfyldende og altid parat med en kvik bemærkning.

Karin var frisk og frejdig på arbejde i fredags, og da hun gik hjem, ønskede hun "god weekend og vi ses". Det var derfor ufatteligt, at hun ikke kom på arbejde i mandags - og aldrig kommer mere. Det ligner hende slet ikke - ikke at holde ord.

Alle i firmaet vil altid savne Karin, og vore tanker går først og fremmest til John, Trine, Camilla, Karins mor og den nærmeste familie, hvor savnet er allerstørst.

Æret være Karins minde.

dødsfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce