Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80

Erik Birgersted, Betzyslyst 54, Faaborg, fylder 80 år mandag den 2. marts.

Erik Birgersted stammer fra Sjælland, men han og familien flyttede i 1972 til Faaborg-egnen. Her har han taget ivrigt del i det lokale foreningsliv og været med til at sætte mange ting i gang. Han var med til at stifte Faaborg Miniby og har været dens formand siden start. Han var også med til at stifte Ældre Sagen og har i mange år været medlem af lokalkomiteen. Hertil kommer, at han var blandt initiativtagerne, da Ældre Sagen og Dansk Røde Kors for nogle år siden etablerede værestedet Havnestuen i Havnegade. Her var Erik Birgersted i bestyrelsen indtil i fjor, hvor han trak sig tilbage på grund af alder. Tidligere kunne man også træffe ham som sælger på diverse kræmmermarkeder.

I 1995 blev han kåret som Årets faaborgenser på grund af sin og minebyens indsats.

Erik Birgersted markerer fødselsdagen med åbent hus lørdag 28. februar kl. 10-16 i hjemmet.

Fhv. gårdejer Hans Ejby Hansen, Engvej 15, Ørbæk, fylder 80 år i dag.

75

Den grønne forbrugeraktivist Ralph Nader har flere gange deltaget som kandidat i amerikanske præsidentvalg. Idealerne er høje, men det samme er vreden mod ham for at have banet vej for otte år med George W. Bush som præsident. I morgen fylder den amerikanske ildsjæl 75.

Nader, der i 2000 stillede op som Det Grønne Partis præsidentkandidat, fik næsten tre procent af stemmerne. Nu endte præsidentvalget med et meget tæt opgør i den afgørende stat Florida mellem demokraten Al Gore og republikaneren Bush. Kun nogle få hundrede stemmer skilte de to kandidater. USA?s højesteret afgjorde, at Bush havde sejret.

Det skabte et raseri i store dele af Det Demokratiske Parti mod Nader, fordi han trak de sidste afgørende stemmer væk fra Gore og dermed gjorde Bush til præsident.

Det er en vild beskyldning, siger Naders forsvarere. Han har udøvet sin demokratiske ret til at stille op og forfægte sine synspunkter i en valgkamp.

De sidste fem præsidentvalg har Nader været præsidentkandidat. Størst var succesen i 2000. De øvrige gange har han fået langt under én procent af stemmerne. Naders mærkesager er forbrugerbeskyttelse og borgernes ret til medindflydelse, og det har vundet ham tilhængere langt uden for hans egen kreds.

Han er født i delstaten Connecticut og er søn af kristne libanesiske indvandrere. Som han senere fortalte, så lærte hans forældre ham, at samfundsaktivisme »var en borgerpligt«. Han studerede international politik og siden jura på Princeton University og Harvard og har brugt det meste af sit liv på forbrugerbeskyttelse og kamp mod multinationale selskaber.

Naders kritik i 1960?erne af bilfabrikkerne og sikkerheden i de amerikanske biler medvirkede til, at sikkerhedsbælter og splintfri bilruder blev obligatorisk udstyr i USA.

Han har været meget aktiv i miljøspørgsmål, men er ved de to sidste præsidentvalg raget uklar med partiet De Grønne.

75

Eva Marie Kej, Smedevejen 1, Ærøskøbing, fylder 75 år i dag torsdag den 26. februar.

70

Fhv. kloakmester Bent Jørgensen, Vistorpvej 48, Glamsbjerg, fylder 70 år på lørdag.

60

Fuldmægtig Grethe Nylandsted Haugaard, Højtoften 29, Ebberup, fylder 60 år i dag.

60

Der er ikke mange juridiske kringelkroge, som Sø- og Handelsrettens mangeårige vicepræsident, Michael B. Elmer, der fylder 60 i dag, har ladet stå uberørt hen, siden han tilbage i 1973 blev cand.jur. fra Københavns Universitet.

Allerede kort efter sin eksamen gik turen til Justitsministeriet, hvor Michael B. Elmer i første omgang fik job som sekretær. Senere avancerede han til kontorchef i Justitsministeriets Lovafdeling efter enkelte afstikkere som dommer i henholdsvis Retten i Hillerød og i Østre Landsret.

Fra 1994 blev Elmer generaladvokat ved EF-Domstolen, hvor han blandt andet blæste til kamp mod monopoler. Først forsøgte han forgæves at på ophævet et italiensk tobaksmonopol, og siden forsøgte han at rydde i Helsingørs gader ved at få underkendt det svenske Systembolaget i 1997. Monopolet på spritsalget var i strid mod EU-reglerne, mente Elmer, men ikke desto mindre fik Sverige som bekendt lov til at beholde sit særegne alkoholmonopol.

Michael Elmer har skrevet digre værker om transportret og ejendomsret. Han har undersøgt de retslige konsekvenser af digital signatur, og hvis der skulle være nogen, der spekulerer over, hvem der har skrevet om sikkerhedsrettigheder for jernbanemateriel og rumfartøjer, ja så er svaret: Michael B. Elmer.

I 1997 blev han så vicepræsident ved Sø- og Handelsretten - den retsinstans i landet, der dog må leve med oftest at få underkendt sine afgørelser af Højesteret.

Siden 1994 har Michael B. Elmer desuden været redaktør af tidsskriftet EU-ret & Menneskeret.

60

Forfatteren Elizabeth George, der fylder 60 år i dag,ar en universitetsgrad i psykologi, og hun bruger også det psykologiske spil mellem mennesker i sine bøger. Hun er ikke mindst kendt for sine krimier om Inspector Lynley, der også er blevet vist på dansk tv. Britiske anmeldere kaldte serien om Inspector Lynley for den fødte arving til Inspector Morse.

Elizabeth George har også vundet adskillige priser for fortællingerne om Lynley, hvor Thomas Lynley opklarer forbrydelser sammen med sit modstykke Barbara Havers. Hvor Lynley er rig og aristokratisk, er Havers lige omvendt med konstante pengeproblemer og en grundlæggende mistro til mennesker fra højere samfundslag.

George er født i Ohio i USA, men voksede op i Californien. Hun er uddannet lærer og nåede at arbejde bag katederet, inden hun i 1988 udgav sin første bog. Som lærer var hun også engageret i fagforeningsarbejde og blev på et tidspunkt fyret sammen med 10 kolleger for at organisere sig.

50

Fuldmægtig Jens Engelbrecht Jensen, Rørdrumvej 13, Faaborg, fylder 50 år den 28. februar.

Efter en henvendelse fra Sparekassen Faaborg startede Jens Engelbrecht Jensen i ErhvervsCenter Ringe den 1. april 2008. Jens Engelbrecht Jensen kom fra et privat finansieringsselskab med speciale i fast ejendom. Sin finansielle uddannelse tog Jens Engelbrecht Jensen i Amtssparekassen/Fionia Bank, hvor han startede som elev i 1979. Derefter gik turen rundt til filialerne på Fyn, bl.a. til Odense og Glamsbjerg. De sidste 15 år blev tilbragt på hovedsædet på Vestre Stationsvej i afdelingen med større investerings- og erhvervskunder. I ErhvervsCenter Ringe fortsætter Jens Engelbrecht Jensen arbejdet med erhvervskunder. Kundekredsen er dog bredere i dag, ligesom dialogen er tættere end for blot et år siden. Med egne ord er Jens Engelbrecht Jensen glad for at være ansat i Sparekassen og i særdeleshed i ErhvervsCenter Ringe. Han peger på, at bl.a. Sparekassens størrelse er med til at give god grobund for et godt arbejdsklima.

Foreningslivet fylder meget i Jens Engelbrecht Jensens fritid. I øjeblikket har det våde element stor bevågenhed, idet han - i øvrigt sammen med familiens datter - er i gang med at bygge kajakker. Ud over kajakbygning bliver der også tid til badminton og tennis, og også naturoplevelser står højt hos hele familien.

Fødselaren rejser også gerne sammen med familien, der foruden hustruen Jette tæller deres 3 børn. Den næste tur går i foråret til Budapest. Familien har dog stadig ønsketuren til Cuba til gode.

50

Aase Bøge, Hjortholmvej 21, Glamsbjerg, fylder 50 år i dag.

50

Institutionsleder Ulla Vang Mikkelsen, Sønderhjørnevej 12, Horne, fylder 50 år lørdag den 28. februar.

Ulla Vang Mikkelsen, der stammer fra Varde, er uddannet som pædagog på Nykøbing Seminarium.

Derefter arbejdede hun som pædagog og støttepædagog forskellige steder i landet, inden hun i august 1986 blev souschef i den daværende Horne Børnehave, nu Kærnehuset.

Få måneder senere blev hun leder og har været det siden.

Horne Børnehave voksede til en institution med 80 børn og 80 fritidshjemsbørn.

I forbindelse med en strukturændring for få år siden er fritidshjemmet skilt fra til en SFO, så Ulla Vang Mikkelsen nu er leder af børnehaven og vuggestuen - p.t. er der samlet knap 60 børn.

Ulla Vang Mikkelsen koncentrerer sig om arbejdet og hendes og manden, Lars Mikkelsens omkring 200 år gamle gård på Sønderhjørnevej på Horne Land.

Desuden hjælper hun og manden med at indrette deres tre voksne døtres boliger.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce