Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75

Snedkermester og møbelfabrikant Søren Storm, Assensvej 161, Svanninge, Faaborg, fylder 75 år i morgen. Søren Storm er født og opvokset på Svanninge Mark og blev efter endt skolegang udlært som snedker. Derefter var han ansat forskellige steder i Danmark og i Schweiz, inden han i 1965 sammen med sin hustru overtog den daværende møbelfabrik i Millinge. Da forholdene blev for små byggede han i 1973 den nuværende fabrik på Assensvej 161. Han har tidligere haft en del medarbejdere, men er nu alene om produktionen af møbler m.v. til bl.a. eksport.

Ingen af Søren Storms to sønner ønsker at overtage virksomheden, hvorfor han selv vil fortsætte, så længe kræfterne slår til. Og han nyder at gå på arbejde hver dag.

Peter Dyvig, der er et af det danske diplomatis store navne med tidligere ambassadørposter i blandt andet Frankrig, USA og Storbritannien, fylder 75 år i dag.

Dyvig, som er fra Als, er student fra Sønderborg Statsskole i 1954, og blev fem år senere cand.jur. fra Københavns Universitet. Han har haft en række af de tungeste poster i Udenrigsministeriet, hvor han blev ansat straks efter sin embedseksamen. Han blev 1. ambassadesekretær ved Den danske Nato-delegation i Paris i 1965-67, hvorfra han kom videre til Bruxelles.

Hans tid som ministerråd i 1970'erne i Washington var under den berømte ambassadør Eyvind Bartels, som stillede meget høje krav, som Dyvig klarede, hvormed han fik et af sine gennembrud i diplomatiet. Hans navn kom på alles læber, da han i 1984 på rekordtid afleverede "Dyvig-rapporten" om Danmarks sikkerhedspolitiske kurs i den vanskelige periode med fodnoter over for NATO's beslutninger.

Peter Dyvig har været chef for Udenrigsministeriets politiske afdeling, departementschef, direktør for Udenrigsministeriet og ambassadør i London (1986-89), i Washington (1989-95) og i Paris (1995-99). Den britiske avis The Financial Times fremhævede i 1995 Dyvig som "den bedste ambassadør, der i moderne tider har været i Washington." I Paris var Dyvig i et år chef for kronprins Frederik, da denne i 1999 opholdt sig i den franske hovedstad og arbejdede på den danske ambassade.

Igennem årene er Dyvig blevet rost for både sin alvor og sin humor, og for både at være national og international og at have en "kanonsikker" fornemmelse for form og indhold. Samtidig er han blevet fremhævet for sin evner som kontaktskaber og observatør. Dyvig var formand for bestyrelsen for Europæisk Center for Mindretalsspørgsmål (ECMI) i Flensborg 1999-2005 og formand for Danmarkshuset i Paris i årene 2000-2004.

70

En af Danmarks kendteste fotomodeller, Maud Bertelsen, fylder 70 år onsdag den 25. februar.

I 1960'erne og 1970'erne kunne man dårligt åbne et modeblad uden at se Maud Bertelsen. Hun var kendt som kvinden med de 100 ansigter og kunne ses i magasiner som Vogue, Harpers Bazar, Linia Italiano, Belle og Amiga, hvis hun ikke lige gik mannequin - det hed det dengang - var på fotoopgaver eller indspillede film. Kort sagt havde hun den karriere, som mange teenagepiger i dag drømmer om.

Maud Bertelsen rejste til Spanien som 19-årig, og det var her, hun lagde grunden til de modeljob, der senere førte hende til Paris, Rom og Milano. I 1972 blev hun kåret som Miss Universe.

Hun har medvirket i flere film og spillede hovedrollen som pigen Lis i Leif Panduro og Henning Carlsens "Hvad med os?". Hun har også indspillet flere grammofonplader og flyttede efter et ægteskab med modemanden Bent Nagstrup til Rom, hvor ved siden af jobbet som supermodel åbnede en modeforretning. Efter 17 års ægteskab med en italiensk mand flyttede hun i 1993 tilbage til Danmark. Her blev hun studievært på Kanal København og arbejdede som fotograf.

Maud Bertelsen har to døtre, en fra hvert af sine ægteskaber. Den ene bor i Holland, den anden i København.

60

Birgit Christensen, Nydamsvej 15, Vester Hæsinge, Broby, fylder 60 år i morgen.

60

Distriktschef John Pedersen, Sangstedlund 114, Faaborg, fylder 60 år i dag.

John Pedersen startede sin karriere som befalingsmand i militæret, hvorefter han var assurandør frem til 1987. Da fik han et job som sælger som emballagekonsulent for Fyn hos Hestbech A/S. I 2005 blev de to emballagefirmaer CC&CO og Hestbech lagt sammen under navnet CC&CO, hvor han nu er distriktschef.

Fritiden bruges på camping og hyggeligt samvær sammen med familie og venner.

60

Pia Danielsen, Hybenvænget 16, Ullerslev, fylder 60 år i dag.

50

Louisianas direktør, Poul Erik Tøjner, fylder 50 år onsdag den 25. februar.

Det kom som en overraskelse for de fleste, da Kunstmuseet Louisianas skaber, Knud W. Jensen, i 1999 valgte Poul Erik Tøjner, der på det tidspunkt hovedsagelig var kendt for sit virke som kunstanmelder, kulturredaktør og forfatter, som sin efterfølger.

Poul Erik Tøjner overtog direktørstolen i 2000, og siden er det gået stærkt. En renovering for et par hundrede fondsmillioner har fremtidssikret kunstmuseet i Humlebæk, så det fortsat kan lege med i den internationale elite.

Jubilæumsåret 2008 bød på Cézanne, Ciacometti og Per Kirkeby. I begyndelsen af februar skaffede den dynamiske museumsdirektør surrealisten Max Ernsts værker til museet. Udstillingen, Max Ernst - Drøm og Revolution, er blevet til i et samarbejde mellem Louisiana og Moderna Museet i Stockholm, vises indtil 1. juni.

I marts præsenterer kunstmuseet desuden en række nyerhvervelser og donationer, senere på året gælder det blandt andet arkitektur og en udstilling af Jacob Holdts insisterende og hjertegribende fotografier.

Poul Erik Tøjner har talei orden, og det, mener han selv, er årsagen til, at det er lykkedes at få samlet penge ind til renoveringen af kunstmuseet og skaffet penge til udstillinger. Men det har også været nødvendigt at have "ild i røven", som han for et par år siden gav udtryk for i et interview med Kristeligt Dagblad.

Poul Erik Tøjner kalder Louisiana, Museet for Moderne Kunst, for et arkitektonisk museumsmirakel og fortæller, at museet hvert år har besøg af mennesker fra hele verden, der kommer blot for at se stedet.

Poul Erik Tøjner er fra Skanderborg, studerede filosofi ved Aarhus Universitet. Herefter blev han først mag.art. og siden lic.phil. i Nordisk filologi ved Københavns Universitet. I 1984 blev han kunstanmelder på Kristeligt Dagblad. Efter et par år på Information gik turen videre til Weekendavisen som skribent. Knap 10 år efter ansættelsen blev han kulturredaktør.

Han har skrevet flere bøger, blandt andet et ambitiøst værk om 1980'ernes danske kunst, som han skrev sammen med Frederik Stjernfelt.

Han modtog i 1998 N.L. Høyenmedaljen, der tildeles folk, der har vist særlig høj kvalitet inden for forskning, fortolkning eller formidling af kunst.

Poul Erik Tøjner er gift, bor på Frederiksberg og er far til tre børn.

50

Hanne Ernst, Tværgyden 2, Nr. Søby, fylder 50 år i dag.

Hanne Ernst er født i Odense, men tilbragte en del af ungdommen i Faaborg. Hun har fået en kontoruddannelse i Faaborg, og efter en periode på Grønland er hun nu ansat i sin mands skorstensfejerfirma. Her passer hun telefon, bogholderi m.v.

Til fritidsinteresserne hører løb og spinning.

40

Lektor Hanne Kej Grube, Strandvej 90, Svendborg, fylder onsdag den 25. februar 40 år.

Hanne Kej Grube er både til fodbold og lanciers, og begge dele får hun afløb for på sin arbejdsplads, Svendborg Gymnasium, hvor hun startede i 2001. I de seneste fire-fem år har hun stået for afviklingen af den store galla-aften på gymnasiet, hvor afgangseleverne iklæder sig det store festskrud for at danse lanciers, men det er også hende, der som ny lærer på gymnasiet overtog og videreførte pigefodbolden.

Hanne Kej Grube underviser i dansk og idræt, og det er ikke tilfældigt, at hun valgte disse to fag på Odense Universitet. Idrætten har altid fyldt meget i hendes hverdag. Hun er født og opvokset i Horne, og her havde man et rigtig godt pigefodboldhold, der med Hanne Kej på banen bl.a. blev fynsk mester. Efter studentereksamen fra Faaborg Gymnasium tog hun på højskoleophold på Ollerup Gymnastikhøjskole, hvor hun havde rig lejlighed til at dyrke idræt i mange timer dagligt. Det er ikke overraskende, at den aktive sportspige fandt sin senere mand, journalist Ole Grube, til en fodboldkamp. Det var tilbage i 1986, og siden har de dannet par og har sønnerne Kristian og Frederik, der har arvet forældrenes store interesse for sport. Det betyder, at weekenderne i vinterhalvåret tilbringes i fynske idrætshaller og i sommerhalvåret på fodboldbaner rundt om på øen sammen med drengene. Skulle der være en "fri" weekend, sejler familien gerne en tur i øhavet i den lille motorbåd eller hygger sig med familie, venner og bekendte, og hvis det er muligt at lægge en konkurrence ind i det sociale samvær, stiller Hanne Kej Grube gerne op i de fleste discipliner. Hun er et udpræget konkurrencemenneske.

30

Linda Sandberg Pedersen, Skovstrupvej 70, Frøbjerg, fylder 30 år i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce