Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere konservative formand og senere kreditforeningsdirektør Erik Haunstrup Clemmensen

Erik Haunstrup Clemmensen er død, 88 år.

Haunstrup Clemmensen var igennem mange år en frontfigur for Det Konservative Folkeparti, hvor han fra 1972 til 1974 sad på posten som formand. Derudover var han også en fremtrædende erhvervsmand og i mange år direktør for Kreditforeningen Danmark.

Han færdiggjorde sin uddannelse som cand.polit. i 1947, hvorefter han fik arbejde på Carlsberg. Det var begyndelsen på lang karriere i erhvervslivets top. Han sluttede som vicedirektør i Carlsberg, fortsatte i 1964 videre til en plads i direktionen hos Novo, og skiftede i 1971 til Østifternes Kreditforening, som kort efter var med i den fusion, der dannede Kreditforeningen Danmark, hvor Haunstrup Clemmensen var administrerende direktør.

Samtidig var han meget aktiv hos De Konservative. Han var i partiets hovedbestyrelse fra 1945 til 1948 og igen fra 1952 og helt frem til 1990. Fra 1972 til 1974 var han desuden formand for partiet. I mange år sad han også på en af pladserne i Folketinget. Han opnåede valg første gang i 1960 og var medlem frem til 1971. Efter en kort periode uden for Folketinget vendte han tilbage fra 1973 til 1977.

I sin tid som formand var Haunstrup Clemmensen, der stod for en midtsøgende linje, i strid med folketingsgruppens formand, Erik Ninn Hansen. Striden medvirkede til, at partiet gik tilbage fra 31 til 16 mandater ved valget i 1973. De to bilagde deres opgør i 1974 ved begge at trække sig fra deres poster, hvorefter Poul Schlüter blev partileder og begyndte den fremgang, der resulterede i, at De Konservative for første og hidtil eneste gang fik statsministerposten i 1982.

Blandt hans politiske hjertebold var sønderjyske forhold. Han var i seks år, fra 1966 til 1972, formand for Grænseforeningen og sad i hele 34 år i Undervisningsministeriets rådgivende udvalg for vedrørende kulturelle anliggender i Sydslesvig. Han var gift med Bodil Romar, der døde i 1980. De boede bl.a. på Brydegaard i Haarby Kommune, som parret erhvervede i 1966, og som var Haunstrup Clemmensens foretrukne opholdssted lige indtil hans død.

Gerda Olsen,

Lindelse

Gerda Olsen, tidigere Bagenkop, er død på Lindelse Plejecenter, 87 år.

Hun var født i Fakkebjerg og kom efter sin skoletid ud at tjene, blandt andet i en købmandsforretning.

Hun blev i 1944 gift med Ejvind Olsen fra Gulstav, og de overtog hendes forældres husmandssted. De drev ejendommen indtil midt i 1990?erne, men blev boende indtil 2003, hvor hun havde den sorg at miste sin mand. Hun købte en andelsbolig i Fredsbjergparken i Bagenkop, hvor hun boede, indtil hun i 2006 tog ophold på Lindelse Plejecenter.

Gerda Olsen efterlader to døtre, to sønner, svigerbørn samt syv børnebørn og seks oldebørn.

Jytte Bøje Larsen, Rudkøbing

I fredags måtte Jytte Bøje Larsen give slip efter lang tids kræftsygdom. Hun blev 68 år.

Hun blev født og voksede op i Ramsherred i Rudkøbing, havde en kort tid i København, hvorefter hun flyttede tilbage til fødebyen. Hun kom i lære hos manufakturhandler P.E. Andersen, men efter ti år som ekspedient skiftede hun til noget helt andet og blev faglærer på Kassebølle Friskole, hvor hun var gymnastiklærer og underviste børnehaveklassen. Her var hun i 12 år, indtil hun for mange år siden på grund af sygdom måtte stoppe med at arbejde.

Jytte Bøje Larsen var i fritiden meget aktiv som gymnastikleder i Rudkøbing Gymnastikforening, hvor hun havde mange store hold, som deltog i landsstævner og opvisninger på Ollerup Gymnastikhøjskole. I mange år var hun kampagneleder i forbindelse med Kræftens Bekæmpelses indsamlinger på Langeland, og hun mødte trofast op til Caféklubbens møder. Som medlem af Rudkøbing Husmoderforening deltog hun i den ugentlige svømmetime på Skudehavnen og i foreningens øvrige arrangementer. Trods sin alvorlige kræftsygdom fortsatte hun med disse ting, så længe hun kunne. Hun var også næsten til det sidste aktiv i Sygehuskoret. Når hun var derhjemme, slappede hun af med sit strikketøj.

Jytte Bøje Larsen holdt meget af at rejse, når kræfterne var til det. Især holdt hun af at komme til Limone i Italien, men hun nåede også sit ønske om at opleve Grønland.

Hun var vennernes ven og forstod altid at hygge og sprede glæde om dem, hun kendte, og alle var velkomne i hendes hjem. I over 48 år var hun gift med Peder Bøje Larsen, og sammen fik de børnene Søren og Tina. De boede de første fem år på Spangevej, men flyttede derefter til Broløkken 13. Det var her, hun sov stille ind.

Hun efterlader foruden sin mand og de to børn fire børnebørn, som havde en særlig plads i hendes hjerte.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce