Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Else Marie Hansen, Svendborg

Else Marie Hansen, Svendborg, er død, 82 år.

Hun blev født på i Svaneke og havde det meste af sin opvækst i Nexø.

Som helt ung uddannede Else Marie Hansen sig som syerske, men tog senere til Aabenraa for at uddanne sig til sygeplejerske. Herfra flyttede hun til Nakkebølle, hvorfra hun bl.a. var med til at hente grønlandske børn i skib til tuberkulosebehandling i Danmark.

Da Else Marie Hansen kom til Svendborg, mødte hun sin mand, Jørgen Hansen, som hun blev gift med i 1956.

I Svendborg nåede hun at arbejde såvel på sygehuset, på plejehjem og i hjemmeplejen, inden hun gik på pension som 62-årig.

Hendes mand, som hun mistede i 1992, drev et hønseri på Skårupørevej, og det var her, parrets tre børn voksede op. Senere flyttede Else Marie Hansen til Østermarken.

Hun var et meget aktivt og socialt menneske med tæt kontakt til sine søstre og sine venner. Søstrene mødtes til frokost eller tog på ture sammen. Hun havde en meget stor omgangskreds og havde mange kreative interesser. Hun syede, strikkede og lavede håndarbejde. Desuden gik hun meget op i porcelænsmaling.

Hun vedblev at være aktiv til kort før sin død, kun 14 dage før fik hun en slagtegris, som hun selv klarede, lavede medister og det hele.

Else Marie Hansen efterlader tre børn og to børnebørn.

Albert Almlund, Marstal

Albert Almlund, Lærkegade 4, Marstal, er død, 75 år.

Albert Almlund var ommelsbo med liv og sjæl. Han blev udlært som snedker på Marstal Skibsværft, og efter endt læretid aftjente han sin værnepligt med tjeneste i blandt andet Itzehoe i Tyskland. Efter militærtjenesten arbejdede han i en kort periode som svend, hvorefter han overtog bedstefaderens snedkerværksted i Ommel sidst i halvtredserne. Men »Snedkeren«, som han altid blev kaldt, havde en stor fascination: Lastbiler, store lastbiler.

Han afhændede snedkerværkstedet og fik ansættelse ved vognmand Arne Friis, Ommel, i 1970. Her kørte han en del år, mest med transport mellem Ærø og København. Sidst i halvfjerdserne skiftede han til det, der var hans ønskejob. Han blev langturschauffør ved Trælasten i Marstal, der hentede træ i hele Skandinavien og syd for grænsen. »Snedkeren« vidste meget om træ, men han vidste endnu mere om lastbiler. Overalt hvor han kom frem, var der højt humør og gode historier. Han var altid villig til at give en hjælpende hånd hos kunderne, både på Ærø og i udlandet. Og i firmaet Marstal Trælast var han en populær og skattet medarbejder, der aldrig havde fyraften, før han var færdig med dagens arbejde. Albert Almlund efterlader hustruen Martha, to sønner og en datter. De er alle gift og bor på Fyn. De har tilsammen syv børnebørn. Begravelsen har fundet sted.

Margit Elisabeth Andersen,

Dageløkke

Margit Elisabeth Andersen, Dageløkke, er efter lang tids sygdom død, 61 år.

Hun var født i Bøstrup præstegård, hvor hendes far var præstegårdsforpagter. Hun startede sin skolegang i Bøstrup Skole og kom derefter til Snøde Skole. Efter sin skoletid kom hun i kontorlære ved Langelands Frøavls Kompagni i Rudkøbing, hvor hun blev udlært. Hun ønskede at se andre steder og flyttede derfor til København, hvor hun i starten var ansat i et import/eksportfirma. Senere blev hun ansat i Grønlandsministeriet, hvilket bragte hende til Grønland i 1973, hvor hun blev ansat under ministeriet i Godthåb (Nuuk). Hendes plan var to år i Grønland, men under en sejltur for at fejre sankthans i en grønlandsk fjord sammen med kolleger viste det sig, at de havde glemt deres telt. Bådføreren tilbød, at selskabet kunne overnatte i hans båd. Bådføreren var Villy Andersen fra Hjørring, som senere blev hendes mand. Hun blev ansat som advokatsekretær på et advokatkontor i Godthåb, som var en del af advokatfirmaet Henrik Nørkær i Svendborg.

I 1995 vendte parret tilbage til Danmark, hvor hun var ansat som advokatsekretær i advokatfirmaer i Svendborg i fire-fem år. Hun blev derefter ansat ved Tranekær Kommune og senere ved Langeland Kommune i Humble, indtil hun som 60-årig gik på efterløn.

Naturen og friluftslivet fyldte en meget stor del af parrets liv.

Margit Andersen efterlader sin mand Villy, sin mor, tre børn, svigerbørn samt fem børnebørn.

Martha Jensen, Ferritslev

tidl. Røjle Skov

Martha Jensen, Ældrecentret Åhaven, Ferritslev, er død, 89 år.

Martha Jensen voksede op i Sandholts-Lyndelse. Hun blev i 1940 gift med Edvin Jensen, og parret drev i mange år en landbrugsejendom i Røjle Skov ved Nr. Søby. Hun passede hjemmet, de fire børn og arbejdede også senere som hjemmehjælper.

I 1996 flyttede parret til et hus på Pilevej i Nr. Lyndelse. Hun blev enke i 2000 og flyttede på grund af sygdom i 2006 til Åhaven.

Hendes store interesser i de aktive år var hus og have, forskelligt håndarbejde, kortspil og bankospillene i Nr. Søby Forsamlingshus.

Afdøde efterlader børn, svigerbørn, børnebørn og oldebørn.

Aksel Jørgensen, Ulbølle

Aksel Jørgensen, Ulbølle, er død, 78 år.

Ellen Jensen, Brudager

Ellen Jensen, Brudager, er død, 92 år.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce