Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80

Gårdejer Aage Horn, Bjerrebyvej 25, Tåsinge, fylder den 24. febaur 80 år.

Efter sin opvækst på Tåsinge drog Aage Horn til Californien i USA, hvor han boede i 10 år. Derefter vendte han hjem til fødeføen sammen med sin ægtefælle og købte et landbrug, som de aktivt har drevet indtil for for få år siden.

75

Kurt Rasmussen, Fredensvej 24, Rudkøbing, fylder 75 år mandag den 23. februar.

60

Birgit Christensen, Nydamsvej 15, Vester Hæsinge, Broby fylder 60 år tirsdag den 24. februar.

60

Else Kjeldsen, Willemoesvej 7 i Svendborg, fylder 60 år tirsdag den 24. februar. Else Kjeldsen er født i Fjerritslev i Han Herred, men har de sidste 32 år boet i det sydfynske. Først 22 år på Strynø, derefter i Rudkøbing og de sidste seks år i Svendborg. Hun blev i 72 uddannet som husholdningslærer fra Suhr og underviste nogle år, inden hun i januar 77 flyttede til Strynø med sin familie. I flere år underviste Else Kjeldsen i gymnastik på Strynø og i Rudkøbing. I 25 år har hun haft egen klinik med zoneterapi. I 1996 blev denne suppleret med en massøruddannelse og for fem år siden yderligere med en NLP-uddannelse. Desuden har hun i 20 år været kirkesanger efter at have taget uddannelsen på Løgumkloster Kirkemusikskole. De sidste mange år har hun været ansat i Lindelse, Tryggelev og Fodslette sogne på Langeland. Else Kjeldsen holder af at læse, at færdes i naturen, høre klassisk musik og jazz, og hun har i 16 år sunget i Quilisma Ensemble. Hun er en god og trofast ven, som man altid kan regne med. Else Kjeldsen har tre børn og svigerbørn samt syv børnebørn, som hun prioriterer højt i sit liv.

60

Når Niki Lauda i morgen fejrer sin 60-års fødselsdag, kan han se tilbage på et liv, hvor han vandt tre verdensmesterskaber i Formel 1. Dermed er østrigeren blandt de største i motorsportens historie, men han er mindst lige så kendt for en episode i 1976, hvor det hele gik skævt for ham.

Han stillede op til det tyske grand prix som forsvarende verdensmester og nummer et i VM-stillingen, og første omgang blev vel overstået. Men på anden omgang kørte han galt, hjelmen blev revet af hans hoved, og brændstoffet brød i brand, mens han stadig sad i bilen. Hans ansigt blev brændt til ukendelighed og hans lunger beskadiget af den tykke røg.

Han holdt pause i to løb og satte sig herefter igen i bilen. Efterfølgende vidste alle, hvem Niki Lauda var. Det arrede ansigt, som permanent fik en rød kasket oven på, og de krøllede ører, blev hans varemærke. Kosmetiske operationer kunne rette op på det kunstneriske udtryk, men Lauda sagde nej tak, for han har altid været sig egen, og det skulle der ikke laves om på. Han stod i sin karriere altid fast på sin mening, og det skaffede ham flere gange problemer, og med en lidt mere diplomatisk tilgang til karrieren havde han sikkert vundet flere VM-titler.

Ulykkessæsonen 1976 kunne han godt have vundet, men han nægtede at køre på banen i det sidste grand prix, da det regnede voldsomt, og så blev han overhalet af James Hunt med et enkelt sølle point. Senere skiftede han fra Ferrari til Ford, men pludselig meddelte han i 1979, at han var træt af at køre rundt i cirkler, og så indstillede han karrieren. Han vendte tilbage nogle år senere og vandt en ny titel, men det kunne være blevet til mere.

Niki Lauda danner par med 29-årige Wentzinger, der er tidligere stewardesse i hans flyselskab. For tre år donerede hun sin ene nyre til Niki Lauda, og han har ikke lagt skjul på, at den operation reddede hans liv. De blev gift i sensommeren 2008. Tidligere har han været gift i 15 med en anden kvinde.

40

Connie Have Rasmussen, Bøgevænget 21, Stenstrup fylder 40 år den 23. februar.

Hun er ansat i Hjemmepleje Øst, Sektion Hestehaven som social- og sundhedshjælper.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce