Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

100

Erna Kristiansen, Hovedgaden 48, Humble, fylder på mandag 100 år. Hun har boet i Humble siden 1970 efter 46 år som husbestyrerinde på Kornbjerggård i nærheden af hendes fødehjem på Nordenbro Vesteregn.

Interview Langeland 1. sektion - side 11

70

Tirsdag den 17. februar fylder redaktør Preben Sørensen, Sønderborg, 70 år.

Han er født i Heldager og efter skolegang i Tved og Svendborg tog han en handelsuddannelse i Svendborg. Preben Sørensen var tidligt med i fagligt og politisk arbejde som formand for HK?s lokale ungdomsgruppe og kasserer i DSU-afdelingen i Svendborg.

Han var ansat som lokalredaktør for A-Pressen i Faaborg og senere Nyborg i perioden 1961-1971 og derefter frem til 1981 redaktør og informationschef i LO. Fra 1981-1987 arbejdsmarkedsråd ved ambassaderne i Bonn og London og efterfølgende international konsulent i LO. Fra 1995-2002 informationschef for Gladsaxe Kommune til overgang på efterløn.

Fra 1994 - 2006 var Preben Sørensen formand for Arbejdernes Radio- og Fjernsynsforbund og i perioden 1996-2008 formand for SLS (Samarbejdsforum for danske Lytter-og Seerorganisationer). Nuværende præsident for EURALVA (Europisk alliance af lytter-seerorganisationer). Mangeårig formand for DR?s centrale programråd til dets nedlæggelse, tidligere medlem af Pressenævnet og en række af Kulturministeriets medieudvalg, senest Radio- og tv-nævnet. Nuværende leder af Det ny Public Serviceråds sekretariat.

Tidligere formand for foreningen Nordens informationsnævn. Nuværende formand for Arbejdermuseets Venner og næstformand i Sammenslutningen af Museumsforeninger i Danmark samt i Peter Sabroe-klubben. Redaktør af medlemsbladene »Nyt om Arbejdermuseet« og ARF?s blad »Radio & TV Nyt«.

Han har skrevet bøger om arbejderhistorie samt talrige artikler og kronikker om bl.a. mediespørgsmål. Han er nu bosat i Sønderborg sammen med sin sønderjyske hustru, Inge, og med lidt mere tid til at dyrke vennekredsen samt jogging og tennis.

50

Selv om tempoet er faldet og slagene ikke kysser linjerne som tidligere, så kan tilskuerne være sikre på, at edder og forbandelser stadig fyger over nettet, når John McEnroe stiller op til tenniskamp. For selv om han fylder 50 år den 16. februar og kun spiller showkampe, så brænder han stadig så meget for sporten, at det iltre temperament stadig kommer til udtryk, når dommene går ham imod.

Det var John McEnroe, der gjorde sætningen ?you cannot be serious? - det kan du ikke mene seriøst - verdensberømt, da han højlydt ytrede sin utilfredshed med en dommer, og det blev også navnet på hans selvbiografi fra 2002, der gik hen og blev en bestseller.

John McEnroe trådte ind på verdensscenen som 18-årig i 1977, hvor han bankede sig vej gennem kvalifikationsturneringen til Wimbledon. Han blev sensationelt først slået ud i semifinalen mod en anden amerikansk tennislegende i form af Jimmy Connors. Præstation var den bedste af en kvalifikationsspiller nogensinde.

Kampen mod Jimmy Connors indledte samtidig John McEnroes mangeårige opgør med sportens pæne drenge. Med sin rapkæftethed og sine vredesudbrud var han den naturlige modpol til gentleman?en Connors, den smukke Ivan Lendl og den kontrollerede Björn Borg i en tid, hvor de fire store tennisikoner blev behandlet som rockstjerner.

McEnroe vandt sin første grand slam-singletitel i 1979, da han sejrede i US Open. Året efter nåede han finalen i Wimbledon, men tabte til Björn Borg efter en intens kamp, som blandt andet bød på en 20 minutter lang firesæts tiebreaker og som i dag er en klassiker i tennisverdenen. Året efter tog han dog revanche og besejrede svenskeren i finalen samme sted.

l alt blev det til fire US Open-titler og tre titler i Wimbledon foruden ni grand slam-titler i double. Han spillede i alt 24 grand slam-finaler og vandt 155 turneringer i karrieren, som sluttede i 1992, dog med et kort comeback til doubletennis i 2006, hvor han med sejren i SAP Open skrev sig yderligere ind i historien som en unik spiller, der har vundet topturneringer i fire forskellige årtier.

50

Thi Bich Phuong Mai, St. Byhavevej 60, Svendborg, fylder 50 år tirsdag den 17. februar.

Thi Bich Phuong Mai har været ansat i Svendborg Kommune siden 2005. Hun er uddannet som social- og sundhedshjælper og ansat i sektion Trollemose i Plejecenter Øst.

40

Tina Hansen, Nørrebro 10, Rudkøbing, fylder 40 år mandag den 16. februar.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce