Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80

Forhenværende socialinspektør Henning Scherner, Karensvej 7, Middelfart, fylder 80 år på lørdag. Henning Scherner stammer fra Rudkøbing, hvor han fik en kommunal uddannelse. Derefter var han ansat i flere socialforvaltninger, inden han i perioden 1970-1991 var socialinspektør i Middelfart Kommune. En årrække var han formand for Socialinspektørerne på Fyn og underviste på Dansk Kommunalkursus.

Hans Illum Hansen, Fjordtoften 10, Faaborg, fylder 80 år på lørdag. Hans Illum Hansen, der tidligere var maskinarbejder på Lindøværftet, holder sig i gang med cykling, bowling m.v.

75

Tidligere folketingsmedlem Merete Aarup, Odense, fylder søndag den 22. februar 75 år. Hun sad i perioden fra 1984 til 1990 i Folketinget, valgt ind af de konservative på Fyn. Politik har fyldt meget i hendes liv, siden hun i 1967 blev valgt ind i den konservative vælgerforening i Sanderum. Fra 1970 og frem til 1998 var hun medlem af den konservative gruppe i Odense byråd, hvor hun i en periode var politisk ordfører.

Merete Aarup er uddannet håndarbejdslærer fra Håndarbejdets Fremme og var i en årrække ansat på Odense Lærerseminarium. Hun startede i 1991 KFUM?s genbrugsbutik i Odense, som hun stadig er ansvarlig for, ligesom hun er ansvarlig leder af KFUM?s aktiveringsprojekt med syv ansatte og 70 kontanthjælpsmodtagere i aktivering.

Fødselsdagen markeres med åbent hus i morgen, fredag den 20. februar, kl. 11-16 på privatadressen, Store Gråbrødrestræde 15 i Odense.

60

Journalist og partner i Communiqué, Ole Brandt fylder lørdag den 21. februar 60 år. At være journalist ligger i blodet. Han er femte generation og i bogstaveligste forstand født på en avis, nærmere betegnet sin farfars daværende Faaborg Folketidende. Et forsøg på at bryde journalistlinjen ved at læse statskundskab på Århus Universitet mislykkedes efter få år, hvorefter turen gik til Journalisthøjskolen i samme by.

Journalistikken blev siden praktiseret på Aarhuus Stiftstidende, Dagbladet i Ringsted og på dagbladet Børsen. Men i 1979 savnede Sparekassen SDS (nu en del af Nordea) en ansvarlig for pressekontakt og kommunikation en post Ole Brandt udfyldte gennem seks år. I 1985 blev han informationschef og senere desuden kursusinstruktør i Time Manager International med virke primært i det daværende Sovjetunionen og på New Zealand.

I 1988 etablerede han selvstændig konsulentvirksomhed, og var i 1995 med til at stifte Communiqué, hvor han siden har været partner og medejer.

Fra sin tidlige undgom har Ole Brandt været meget politisk aktiv.

Han sad således igennem seks år i landsledelsen for Venstres Ungdom, var et par gange opstillet til Folketinget og i en længere periode medlem af Venstres hovedbestyrelse.

En meget aktiv og langvarig indsats for Danmarks tilslutning til EF indbragte ham i 1973 international anerkendelse i form af Robert Schuman Prisen i sølv.

60

Sig navnet »Pansergeneralen« eller blot »Generalen«, og mange journalister vil tænke på Jørgen Ejbøl, der lørdag den 21. februar fylder 60.

Han er i dag bestyrelsesformand for JP/Politikens Hus, efter en lang karriere på toppen af den danske bladbranche bag sig. Faktisk har Jørgen Ejbøl haft chef- og lederjob i bladbranchen, siden han var 25 år, bl.a. også på Fyns Amts Avis. Måske derfor er det blevet sagt om ham, at han i modsætning til de fleste andre journalister, der havner som redaktører eller avischefer, aldrig selv har haft ambitioner om at skrive aviser - ambitionen har været at lede aviser.

Som bevis på hans store magt i dansk presse pryder Jørgen Ejbøls ansigt forsiden af bogen »Aviskrigen« om de seneste 15 års benhårde kamp mellem de danske bladhuse. Forfatteren bag bogen, medieforsker Kim Minke, er da heller ikke i tvivl om Jørgen Ejbøls store betydning i perioden.

- Der er ingen tvivl om, at på det økonomiske konkurrenceplan har han været den mest betydningsfulde skikkelse i den danske dagbladsbranche, siger Kim Minke til Ritzau.

Han fremhæver både positive og negative sider af Jørgen Ejbøl. Blandt de positive er, at han tilbage i 1990?erne som chef for Morgenavisen Jyllands-Posten gennemførte en høj journalistisk standard. Men også at han omkring årtusindskiftet formåede at bevare bladet som fondsejet. Og endelig, at han som leder af Jyllands-Posten op gennem 1990?erne formåede at svække Berlingske-koncernen så meget, at den i dag kun lige akkurat spiller lige op med JP/Politiken.

- Blandt de mere negative sider hører, at han efter sigende kan køre underordnede helt ned, hvis de ikke behager ham. De psykologiske omkostninger ved at arbejde under Ejbøl kan være meget store, lyder det fra Kim Minke, der desuden nævner, at Ejbøl - måske fordi han er for egomanisk - ikke formåede at få det maksimale ud af det stærke hold af mellemledere - blandt andre Svend Dam og Ulrik Haagerup - han havde på Jyllands-Posten.

Og for at runde tilnavnet »Generalen« af, så kommer det både fra den hårde facon og hans beundring for den amerikanske general Patton, men måske primært fra hans hang til militærjargon, når han leder. Blandt sprogperlerne fra aviskrigens dage er: »Min tank har intet bakgear«.

60

Lærer på Humble Skole, John Finn Jacobsen, Lindevej 4, Rudkøbing, fylder søndag den 22. februar 60 år.

50

Fuldmægtig Ole Rasmussen, Æblehaven 3, Agedrup fylder 50 år den 21. februar.

Ole Rasmussen har været ansat i Sparekassen Faaborg, Seden Syd-afdeling, siden den 1. juni 2007. Ole Rasmussen kom fra en stilling som privatkunderådgiver i Nordfyns Bank, og forud for denne ansættelse har han været ansat adskillige år i Danske Bank. Ole Rasmussens hjerte har altid banket for privatkunden, og gennem årene er uddannelsen blevet krydret med relevante kurser, så han i dag er all-round privatkunderådgiver - dog med særlig stor interesse for pensionsområdet.

Ole Rasmussen bor og er aktiv i lokalområdet. FDF?erne har nydt godt af hans hjælp gennem mange år.

Friluftsmennesket Ole Rasmussen rejser også gerne. Ture i Danmark og i udlandet nydes sammen med hustruen Jette og de to børn. Gennem årene er Europa rejst tyndt, men turen er også gået til Australien et par gange.

18

Annemette Gudbjart Geerthsen, Vindeballegade 19, Ærøskøbing, fylder 18 år i morgen, fredag den 20. februar.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce