Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ernæringsspecialist Lars Okholm Efter et langt og aktivt liv som debattør og ekspert i sundhed og ernæring er Lars Okholm, Roskilde, død, 91 år.

Okholm var uddannet civilingeniør, dr. techn. og arbejdede først på Kragelunds Fabrikker, senere på FDB?s sæbefabrik og kødkonservesfabrikken Hafnia.

Men det var som forstander for FDB?s Centrallaboratorium, han blev kendt i den brede offentlighed for sine kontante råd om kost og sundhed.

»Sæt smørret ud til mejserne. Og ligger der en spegepølse med sine 50 procent fedt, så smid den ud også. Eller giv den til en hund, der alligevel skal aflives«, sagde Lars Okholm i et af sine slagfærdige og ofte citerede slogans. I bøger og engagerede foredrag prædikede han gennem årtier sundhed og atter sundhed.

Det var, mens Okholm var chef for FDB?s Centrallaboratorium fra 1967-1984, at han begyndte at skrive bøger om den mad, vi spiser, og fik stor indflydelse på ernæringsdebatten i medierne. Den første, »Okholms ABC«, udkom i 1972, og han toppede senere bestsellerlisterne med »Strategi for et bedre liv«.

Lars Okholms sidste bog, »Okholms Kongeblå«, kom på gaden i 2004. Den drejer sig ikke om mad og sundhed, men er en humoristisk gennemgang af den danske kongerække med gode råd om, hvordan man husker årstallene.

Okholm blev et omvandrende bevis på gyldigheden af sine egne kostråd. Han blev forskånet for de livsstilssygdomme, han utrætteligt advarede befolkningen imod, og endnu som 85-årig cyklede han stadig lange ture, nogle gange fra bopælen i Roskilde til Frederikssund eller København.

Lars Okholm var far til Fyns Amts Avis? MM-skribent, fhv. lærer Lulu Okholm, Rudkøbing.

Svend Viggo Hansen, Ringe

Svend Viggo Hansen, Tingager Ældrecenter, Ringe, er død, 93 år.

Lori Egedorf, Hesselager

Lori Egedorf, Hesselager, er død, 80 år.

Grethe Skands Duerlund, Thurø

Grethe Skands Duerlund, Thurø, er død, 77 år.

Som medhjælpende hustru for sin mand, Bjarne Duerlund, fik Grethe Skands Duerlund hænderne fulde, da manden i 1959 overtog blikkenslagerfirmaet på Søndervej på Thurø. Her fulgte også en lille benzintank med, og det var på den tid, hvor hun skulle ud at betjene kunderne. Derved kom hun til at lære mange at kende.

Grethe Skands Duerlund var født og opvokset i Hirtshals, hvor faderen var fisker. Som ung tog hun en kontoruddannelse, før hun som 19-årig rejste til Helsingør, hvor hun traf sin senere mand på sømandshjemmet. Han var soldat, og efter værnepligten rejste han sammen med Grethe Skands Duerlund tilbage til fødebyen Svendborg.

Her boede de fra 1952, og indtil manden overtog blikkeslagerfirmaet.

Da manden, som hun mistede for syv år siden, gik på efterløn cirka 1998, valgte parret at flytte til Bergmannsvænget. Her var Grethe Skands Duerlund andelsboligforeningens bestyrelse, ligesom hun tidligere havde været med i menighedsrådet.

Sammen med sin mand spillede hun bridge, og det fortsatte hun med efter mandens død. Grethe Skands Duerlund efterlader sig parrets tre børn, Torben, Lone og Dorthe, samt svigerbørn og børnebørn.

Frands Edvard Nielsen, Brobyværk

Frands Edvard Nielsen, Åløkkevej, Brobyværk, er død, 78 år.

Carl Johan Lindegren, Tommerup

Carl Johan Lindegren, Æblehaven, Tommerup, er død, 77 år.

Han efterlader sin hustru, Kamma, børn og børnebørn.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce