Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75

Gudrun Rasmussen, Kildegårdsvej 1, Nab ved Aastrup, fylder 75 år på tirsdag.

70

Werner Jacobsen, Mageløkken 16, Snøde, fylder 70 år tirsdag den 10. februar.

70

Roberta Flack, der begyndte som klassisk pianist, men siden er blevet berømt for sine vemodige og længselsfulde sange, fylder 70 år tirsdag den 10. februar.

Det var megahittet »Killing me softly with his song« fra 1969 - dedikeret til »American Pie«-sangeren Don McLean - der for alvor lagde grunden til en stor karriere for Roberta Flack. Den amerikanske soulsanger og pianist kan se tilbage på en karriere, som har indbragt hende en stribe platin- og guldplader.

Et andet højdepunkt kom, da Clint Eastwood valgte hendes sang »The first time ever I saw your face« som musikalsk tema i sin debutfilm som instruktør, »Play misty for me« i 1972. Eastwood har siden været en stor beundrer og nær ven af Roberta Flack. I 1983 indspillede hun slutscenemusikken til Eastwoods Dirty Harry-film »Sudden Impact«.

Igennem 1970?erne arbejdede Roberta Flack tæt sammen med Donny Hathaway, og de indspillede en række duetter, indtil han tog sit eget liv i 1979.

Flack vandt som 13-årig en talentkonkurrence for klassiske musikere hjemme i Virginia, og hun tog eksamen som pianist på Howard University i Washington D.C i 1957, inden hun valgte sangervejen. Hendes musik er præget af både jazz, gospel, pop og klassisk og er karakteristisk ved en vemodig og længselsfuld stemning.

Gennem årene er der jævnlig kommet album fra hende - senest »At her best - live« fra 2008. Roberta Flack har en enkelt gang givet koncert i København.

60

Birthe Hansen, Mosevangen 46, Haarby, fylder 60 år tirsdag den 10. februar.

60

Jørgen Prydgaard, Haverne 28, Rudkøbing, fylder 60 år tirsdag den 10. februar.

I den anledning er der åbent hus for familie og venner med brunch søndag den 15. februar kl. 11.00 på Rudkøbing Skudehavn.

30

Theis Nielsen, Østergade 29, 2. sal, Rudkøbing, fylder 30 år mandag den 9. februar.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce