Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny pressechef i Danske Bank

Med virkning fra den 9. februar 2009 har Danske Bank udnævnt Anders Klinkby Madsen, 32 år, til koncernpressechef. Anders Klinkby Madsen har arbejdet i Danske Bank siden 2006 og kommer fra en stilling som international pressekoordinator. Før det havde Anders Klinkby Madsen stillingen som pressechef i bankens kapitalforvaltningsenhed, Danske Capital. Anders Klinkby Madsen afløser Jonas Torp, der fortsætter i banken som underdirektør i HR og Kommunikation med overordnet ansvar for presse, public affairs, kommunikationskoncepter og -projekter.

Søren Pilmark tilbage i dansk teater

Efter syv års fravær fra de skrå brædder gør skuespilleren Søren Pilmark i dansk teater. Det sker, når han vender tilbage til Aarhus teater, hvor han fik sin debut som skuespiller. Søren Pilmark medvirker i teatrets store opsætning »Don Carlos«, der får premiere 20. februar. han erstatter med kort varsel Henning Olesen, der har måtte forlade forestillingen på grund af sygdom. Søren Pilmark har kun to uger til at indstudere den omfattende rolle som Kong Filip, Don Carlos? far.

Sidst den folkekære skuespiller stod på en teaterscene var 2002 i Folketeatrets »Det store Scoop«.

Danske skuespillere indtager Berlin

Ulrich Thomsen flokkedes med skuespillere fra det meste af verden, da den 59. filmfestival i Berlin åbnede i aftes. Sammen med blandt andre Michelle Pfeiffer, Demi Moore, Renee Zellweger, Kate Winslet og Keanu Reeves gjorde han sin entre på den røde løber. Den danske skuespiller var i selskab med den tyske instruktør Tom Tykwer, som har instrueret thrilleren »The International«, som har Ulrich Thomsen på rollelisten, og som blev vist på festivalens første aften.

Danmark er repræsenteret med to film på festivalen. »Lille soldat« instrueret af Annette K. Olsen med Trine Dyrholm i hovedrollen som hjemvendt soldat fra en international mission, der påtager sig rollen som livvagt for faderens kæreste, en afrikansk prostitueret. Filmen er valgt til hovedkonkurrencen, hvor de bedste film dyster om guld- og sølvbjørne, herunder også den tyske film »Sturm« med Jesper Christensen og Bent Mejding på rollelisten.

Danmark er desuden repræsenteret med »Max Pinlig« i kategorien K plus, hvor børnefilm fra hele verden kæmper om en krystalbjørn. Desuden er to danske kortfilm for børn og unge »Cathrine« og »Musen« med i konkurrencen.

Ny formand for CPH Filmfestivals

Det bliver Søren E. Jakobsen, der skal afløse den nyudnævnte DR-formand Michael Christiansen på posten som formand for Copenhagen Film Festivals.

Søren E. Jakobsen er oprindelig uddannet befragter hos A.P. Møller, men har siden arbejdet 23 år hos DR - de sidste fire år som TV-direktør. Siden blev han i 1996 administrerende direktør for Nordisk Film og i 2002 direktør i Egmont-koncernen. De seneste år har han blandt andet arbejdet som konsulent for medievirksomheder, herunder for Nordisk Film Fonden.

/ritzau/

/ritzau/

Udenlandske succesfilm på ny festival

København: Københavns ny internationale filmfestival, CPH: PIX, har en række af tidens store udenlandske succesfilm på det program, der bliver festivalens ilddåb.

Ledelsen oplyser onsdag, at den har indgået aftaler for omkring halvdelen af de godt 170 film på festivalen.

Ud over de nye film, der skal dyste om festivalens priser, viser CPH: PIX bl.a. »The Wrestler«, der har givet Oscar-nomineringer til Mickey Rourke og Marisa Tomei, den svenske instruktør Lukas Moodyssons »Mammoth«, der ligesom Nicolas Winding Refns »Bronson« er lavet på engelsk.

Festivalen afvikles i dagene 16. - 26. april.

/ritzau/

Papfar bag festugeplakat

Søren Behncke, alias papfar, skal lave dette års plakat for Århus Festuge. Han har de seneste år markeret sig som en væsentlig og nyskabende kunstner på scenen for street art, og så er han selv fra Århus. Søren Behncke henter inspiration i popkunst og tegneseriehumor, og når dette års plakat skal laves sker det under festugetemaet »Fremtiden er nær!«.

Søren Behncke afslører, at han planlægger at tage afsæt i billedklichéen med pessimisten, der på sit skilt proklamerer, at »Enden er nær!«

Fans skal optage musikvideo

København: Det danske band Carpark North beder sine fans om hjælp til at optage musikvideoen til bandets nye singel »Save Me From Myself«.

Bandet drager nu på turné og beder i den forbindelse publikum om at give en hånd med til at skabe den visuelle side. Det er meningen, at småklip optaget med enten videokamera eller mobiltelefoner både før og efter og under koncerten skal sys sammen til en musikvideo.

/ritzau/

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce