Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80

Niels Erik Rekvad, Rosenvej 2, Hesselager, fylder 80 år i dag. Han blev født i København og opvokset i byens nordvestkvarter.

Han tog læreruddannelsen på Blaagaard Seminarium og var lærer på Holbergskolen i København 1953-56. Derefter var han ansat på Hesselager Skole i 38 år. Niels Erik Rekvad har gennem årene været meget glad for Hesselager og bor her stadig som pensionist på femtende år.

Bent Varming, Orevej 10, Søllinge, fylder 80 år søndag 8. februar. I dagens anledning holdes åbent hus på adressen fra klokken 10.30.

75

Pensioneret toldbetjent Hans Peter Krogh Petersen, Gyldenbjergvej 2, Svendborg, fylder 75 år i morgen.

Hans Peter Krogh Petersen er født og opvokset på Tåsinge. Som ung tjente han på flere gårde og gik på Kalø Landbrugs- og sprogskole. Han var en tid i England. Også en del af militærtjeneste gik for Hans P.K. Petersen til udlandet, hvor han var både i Itzehoe og Israel. I 1961 begyndte han hos Toldvæsenet i København og kom i 1966 til Svendborg Toldkammer. Han gik på efterløn for 15 år siden, og så fandt han for alvor danseskoene frem for sammen med sin hustru Ingrid at dyrke interessen for folkedans. De to har også ladet rejselysten råde både sammen med folkedanserne og på egne rejser til bl.a. USA. Det er blevet til spændende foredrag i foreningen. Parret har tre børn og seks børnebørn.

60

Hanne Gjesing, Søndergade 43, Ærøskøbing fylder 60 år, søndag den 8. februar.

Hanne Gjesing blev gift med pastor Lars Ole Gjesing i 1971. I 1976 var ægteparret begge færdige som lærer og præst på henholdsvis seminariet i Århus og Århus Universitet. De bosatte sig i Hornslet, hvor Hanne Gjesing blev lærer på Hornslet skole. Samtidig virkede Lars Gjesing som lærer på universitetet i Århus.

Efter at Lars Ole Gjesing fik jobbet som sognepræst ved Ærøskøbing Kirke, må man sige, at de blev ægte ærøboer, fra det øjeblik de flyttede ind i præsteboligen i Ærøskøbing.

Gennem årene har Hanne Gjesing haft nok at se til. Fire børn og to børnebørn er der kommet til verden gennem årene i ægteskabet. I 1986 blev Hanne Gjesing ansat ved Rise Skole som lærer. Hanne Gjesing har engageret sig meget i den ø, som blev hendes og hendes mands faste borg. Hun er en rigtig »gammeldags« præstekone, der altid har omsorg og hjælpsomhed på programmet. Hun er meget musisk og deltager i sang - og musikkor. Lige fra hun var barn, har hun øvet musik og sang. I Røde Kors? flygtningegrupper har hun været et aktivt medlem. Selv om hun har en meget travl hverdag, får hun altid tid til at tage sig af sine børn, og især børnebørnene nyder godt af hendes kærlige væsen.

50

Leif Kristensen, Bondebygade 7, Marstal, fylder 50 år søndag den 8 februar.

Efter endt skolegang kom fødselaren i lære som kontorelev i Rederiet Robert Stærke og var der som kontorassistent en tid. Leif Kristensen kom senere på lageret på Værftet ved Thomsen og Thomsen, indtil det blev overtaget til anden side. I nogle år gik han som løsarbejder, indtil han kom ind som hjælpepedel på Ældrecentret i Marstal. Siden skiftede Leif Kristensen til firmaet Anders Jørgensen, hvor han er en afholdt renovationsmedarbejder, blandt kolleger og i kundekredsen.

Leif Kristensen var enestående under sin far og mors langvarige sygdomsperiode, hvor han hver dag kom på besøg og hjalp med de ting, de ikke selv magtede, indtil de fik ophold på Marstal Ældrecenter.

50 årsdagen fejrer han hos en bror, der driver storlandbrug, i New Zealand.

40

Jazzbassisten Chris Minh Doky, der fylder 40 år i morgen, har spillet for præsident Bill Clinton i Det Hvide Hus, har komponeret musikken til film om kronprins Frederik, prinsesse Alexandra og kronprinsesse Mary, og han er blevet kåret blandt de ti bedste jazzbassister i verden.

Chris Minh Doky er således nået vidt, siden han som teenager kastede sin kærlighed på kontrabassen og lærte sig selv at håndtere instrumentet.

Det musikalske har han ikke fra fremmede. Faren, der kommer fra Vietnam, er konservatorieuddannet på guitar, mens hans danske mor som ganske ung havde flere hit som refrainsangerinde. Storebroren Niels Lan Doky er en internationalt kendt jazzpianist.

Som 17-årig gymnasielev blev Chris Minh Doky - på baslegenden Niels-Henning Østed Pedersens anbefaling - hyret til Finn Zieglers orkester på jazzstedet La Fontaine i København, og i 1988 tog han til New York for at opsøge jazzens rødder og videreuddanne sig. Det helt store spring fremad kom i 1991, da den store amerikanske jazzguitarist Mike Stern engagerede ham til at spille med sit band på in-stedet »55«.

Siden da har Chris Minh Doky spillet med en række af jazzverdenens største navne rundt om i verden. I Danmark arbejdede han 1998-2000 sammen med Sanne Salomonsen - blandt andet om cd?en »In a New York Minute«.

- Minh besidder evnen til at forstå alle genrer og tage dem til sig. Som den naturligste ting i verden smelter han genrerne sammen med jazz og gør det til hans helt eget udtryk, siger Sanne Salomonsen om samarbejdet.

I 2006 rejste Minh for Kunstrådet rundt til 30 gymnasier og efterskoler for at inspirere eleverne til at forfølge deres drømme.

Firmaet Yamaha har specialdesignet en sammenklappelig kontrabas for Chris Minh Doky. Siden terrorangrebet mod New York nægter mange flyselskaber nemlig at tage en »rigtig« kontrabas om bord af frygt for, at der er noget farligt indeni.

New York danner til daglig base for hans liv og musik, men han har også købt villa på Amager sammen med sin kone. De har to børn på tre og fire år, og familien vil bo i Danmark om sommeren.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce