Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odd Weidemann

Rudkøbing

Odd Weidemann, Rudkøbing, er død, 86 år.

Han var født på Vestlandet i Norge, hvor hans far var distriktslæge. Faderen døde allerede da Odd var et år, og moderen og de tre børn flyttede til Oslo. Om vinteren flyttede de til Sydfrankrig, hvor de boede i flere år og her blev han påvirket af den franske kultur. I hans ungdom købte familien en gård i Espedalen, en afsidesliggende egn af Norge.

Under krigen var han aktiv i den norske modstandsbevægelse, hvor han især arbejdede med kurértjeneste. Hans bror der også var aktiv, blev arresteret og døde i en koncentrationslejr i 1942.

Efter krigen læste han historie, norsk og fransk på universitetet. Her mødte han sin første hustru Hana, som var fra Tjekkoslovakiet. Parret flyttede til Lillehammer, hvor han underviste på gymnasiet, samtidig med at han var politisk og kunstnerisk aktiv.

Alle ferier og mange weekends tilbragte han i sit elskede Espedalen, hvor han nød naturen i fulde drag.

Ægteskabet blev opløst i 1975 og i 1981 rejste han til Danmark for at deltage i en fredsmarch fra København til Paris.

Her mødte han sin hustru Reni og hun flyttede med ham til Lillehammer.

Han blev pensioneret i 1990?erne og parret flyttede til Rudkøbing, men han tilbragte stadig sommeren i Espedalen og vinteren i Rudkøbing.

Odd Weidemann var meget engageret i lokalsamfundet, blandt andet i politik og med teater.

Efter hans ønske bliver hans aske spredt ud over Gråbø i det Esperdalen han var så glad for. Odd Weidemann efterlader sin hustru Reni samt børn og børnebørn.

Tidligere radiodirektør Sven Fugl

Den tidligere radiodirektør i DR Sven Fugl er død. Det skriver DR på sin hjemmeside. Sven Fugl blev 84 år.

Han kom til DR i 1966 og blev tre år senere udnævnt til programredaktør. Fra 1979 til 1987 var han DR?s radiodirektør og dermed den øverste ansvarlige for radioudsendelserne i Danmark. Han var også præsident for radiokomitéen under EBU, der er sammenslutningen for de europæiske radio- og tv-selskaber.

I 1996 skrev han bogen »Dengang jeg var Ghib«; en blanding af fiktion og egne erfaringer fra en vandring gennem et hærget Europa efter befrielsen fra en KZ-lejr i Polen.

Sven Fugl var far til Mette Fugl, der arbejder som journalist i DR.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce