Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

85

Grethe Kristensen, Rosenvej 20, Nr. Søby, fylder 85 år i morgen.

70

Jørgen Rasmussen, Kærvej 3, Gislev, fylder 70 år onsdag den 11. februar.

70

Nina Buch, Kohavevej 35, Ollerup, fylder onsdag den 11. februar 70 år.

Hun er stadig aktiv på arbejdsmarkedet, og har ingen planer om at trækker sig tilbage lige nu. Det har hun prøvet.

I år 2000 valgte Nina Buch at gå på efterløn, og det havde hun det helt fint med, men efter tre år derhjemme fik hun lyst til igen at få et job med kollegaer og kontakt med andre mennesker, og det har hun nu som omstillingsdame på Fyns Amts Avis i Svendborg. Her indsamler hun også noteringer fra bl.a. alle landets kvæg- og fiskeriauktioner, som hun bearbejder og videresender til distribution via Ritzau. Det var ellers ikke, fordi der ikke var nok at lave derhjemme på Kohavevej, at Nina Buch søgte ud på arbejdsmarkedet. Sammen med manden Danny har hun skabt en fantastisk have - ja, den tenderer en park - på stedet, som bugner af blomster og afgrøder; men også en have, der kræver mange timers daglig pleje i sæsonen. Også det gamle hus har gennem årene lagt beslag på mange arbejdstimer, men resultatet af ægteparrets anstrengelser er imponerende. Nina Buch er også udstyret med et kreativt gén, som hun dyrker, hvilket blandt andet resulterer i flotte decoupager og oliemalerier. Hun er født i Århus, opvokset i Vejle og endte som voksen på Amager, hvor hun bl.a. arbejdede som skolesekretær for Ungdomsskolen i Tårnby, men efter en skilsmisse flyttede hun til sit fritidshus i Stoense på Langeland - uden at have et job på hånden. Det fik hun imidlertid hurtigt. Hun henvendte sig til Firmafunktionærernes direktør, Tauber Lassen, som ansatte hende i kursusafdelingen.

På det tidspunkt havde Nina Buch mødt sin nuværende mand, Danny Larsen, og flyttede over til ham i København, hvor hun fik job som sekretær for direktøren i Søfartsstyrelsen, men det sydfynske trak, og da der blev en stilling ledig i Søfartsstyrelsens afdeling i Svendborg, søgte og fik Nina Buch jobbet - og så rejste manden med og fik job som repromedarbejder på Fyns Amts Avis. For Nina Buchs vedkommende blev det til 12 år på Søfartsstyrelsens kontor i Svendborg.

60

Benny Christensen, Toftemarken 2, Svendborg, fylder 60 år onsdag den 11. februar.

60

Tidligere gårdejer Jørgen Prydgaard, Haverne 28, Rudkøbing, fylder i morgen 60 år.

Jørgen Prydgaard drev fra 1975 sin fædrene gård i Longelse og fra 2000 også Longelse Bondegård, men sidste år valgte han at sælge sine ejendomme og flytte til Rudkøbing. - Jeg synes, jeg havde haft mine timer, fortæller han. Det skal være så stort det hele for at løbe rundt, og jeg havde ikke lyst til at gå i gang med nye udvidelser.

På bedriften producerede han slagtesvin, opdrættede 30 kilos grise til videresalg og dyrkede markerne med skiftende afgrøder. Men derudover har Jørgen Prydgaard været en mand, der i høj grad har engageret sig i lokalsamfundet og fortsat gør det, selv om han og hans hustru er flyttet til Rudkøbing. I sine unge dage var han en særdeles værdifuld spiller på Longelses førstehold i fodbold, og da han lagde støvlerne på hylden, tog han en tørn i bestyrelsen for Longelse Sportsforening. Han stod desuden i spidsen for den gruppe af frivillige, der i 1981 opførte beboerhuset i Longelse, og har siden bortset fra en enkelt periode været formand for beboerforeningen, der har huset sammen med sportsforeningen. Jørgen Prydgaard har også været medlem af skolebestyrelsen ved Longelse Skole.

Fødselsdagen markeres med brunch på Hotel Rudkøbing Skydehavn søndag 15. februar kl. 11

50

Stedfortræder på Grønnemose Værkstederne i Svendborg, Lone Lund, Prices Havevej 24, Faaborg, fylder 50 år i dag.

Lone Lund stammer fra Korinth, men flyttede senere sammen med sin familie til Midtjylland og derfra til Vester Aaby, inden hun igen blev bosat i Korinth. Her tog hun realeksamen på Brahetrolleborg Skole. Derefter var hun ung pige i huset i Egense og på Korinth Landbrugsskole, inden hun var på Rønshoved Højskole.

Hun valgte den sociale sektor som sit arbejdsområde. Hun var først ufaglært på plejehjemmet på Nakkebølle Sanatorium, hvorefter hun videreuddannede sig til sygemedhjælper.

Derefter fulgte 20 år på det psykiatriske plejehjem, Solskrænten i Korinth, hvor hun i 2001 blev afdelingsleder. I fjor valgte hun at skifte til Grønnemose Værkstederne i Svendborg.

Til fritidsinteresserne hører sejlads i kajak, motionsløb, rejser og samvær med familien. Hun skal snart giftes med sin Evan og bryllupsrejsen går til Cuba.

40

Instruktøren Katrine Wiedemann, der fylder 40 år onsdag den 11. februar, regnes for disse års mest markante iscenesætter inden for dansk teater. Hun blev student i 1987, hvorefter hun målbevidst satte kurs mod, hvad der allerede få år senere viste sig at blive en glorværdig karriere. Hun arbejdede en periode som instruktørassistent, regissør og rekvisitør på Café Teatret, og i 1992 stod hun for første gang med det øverste ansvar, da teatret FÅR 302 præsenterede »Mordernes nat«.

Herfra fortsatte hun til Betty Nansen Teatret, Kaleidoskop, Dr. Dante og andre teatre i hovedstadsområdet.

Betty Nansens opsætninger af »Orlando« og »Black Rider« blev banebrydende, som det også skete med en række af de andre forestillinger, Katrine Wiedemann iscenesatte med en meget personlig tilgang til materialet, ikke mindst når det gjaldt om at tage veltjente klassikere under ny behandling.

Hun ser sig selv som en meget visuel instruktør, der gerne bruger dette »lokkemiddel« til at fjerne noget af det støv og de mange ord, som klæber til klassikerne. Med den metode vil hun også flytte indholdet, så det ikke kun er en del af en svunden tid, men får en universel og tidløs betydning.

Det lykkedes til noget nær perfektion, da Strindbergs »Et drømmespil« tog kegler på Betty Nansen, skabt i et tæt samarbejde med scenografen Maja Ravn. Senere i denne sæson står duoen bag Schillers »Maria Stuart« på samme teater.

Katrine Wiedemann har også med succes arbejdet sammen med en anden scenograf, Martin Tulinius. Det udmøntede sig i en overrumplende udgave af H.C. Andersens »Havfruen«, i Goethes »Faust«, som Det Kongelige Teater præsenterede for et par år siden, og i nationalscenens børneopera »Brødrene Løvehjerte«.

Derimod blev en enkelt udflugt til filmens verden ikke nogen succes, da Zentropa fik hende til at nyfortolke Morten Korchs »Fruen på Hamre«. Katrine Wiedemann er blevet hædret med en lang række priser og har også instrueret på svenske teatre.

40

Jennifer Aniston fylder 40 år på onsdag. Som skuespiller er hun bedst kendt som Rachel Green i tv-serien »Venner«, mens hun i privatlivet har gjort sig stærkt bemærket i sladderpressen gennem sit nu forliste ægteskab med sin kollega Brad Pitt. Jennifer Den amerikanske stjerne fik sin første tv-rolle i 1990. Fire år senere dukkede hun op som Rachel Green i den berømte tv-serie »Venner«. I første omgang fik hun tilbudt rollen som Monica - men afslog, da hun havde udset sig rollen som den naive rigmandsdatter med det pæne hår. Og sådan blev det.

I 2000 blev hun gift med Brad Pitt, som hun efter sigende mødte på en blind date. Og det så ud til at gå meget godt.

- Folk spørger altid, om vi er lykkelige. Helt ærligt. Vi har været gift i to år. I Hollywoodår er det for evigt, sagde hun efter to års ægteskab.

Men for evigt blev det ikke. Lykken brast, og de to stjerner blev separeret i januar 2005. Samme måned var parret ellers blevet fotograferet lidenskabeligt kyssende på en strand i Caribien.

Skuespilleren Angelina Jolie tog Anistons plads. Rygterne går på, at Brad Pitt og Angelina Jolie faldt for hinanden under optagelserne til filmen »Mr. and Mrs. Smith«. De nægtede dog utroskab.

Aniston har modtaget flere priser for rollen som Rachel, men har nu meldt ud, at hun er træt af at blive sat i bås. Hun har da også været med i fire film, siden »Venner« stoppede. Blandt andet komedien »The Breakup«.

Jennifer Aniston er halvt græsk, skilsmissebarn af skuespillerforældre og født i Los Angeles, men er vokset op i New York. Inden hun fik sit gennembrud i den populære serie, var hun blandt andet tjener i en årrække.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce