Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75

Bent Krøyer, Vårøvej 4, Tåsinge, fylder 75 år på lørdag. Bent Krøyer drev i mange år »Kaagaarden« i Hennetved og » Lindegården« i Lindelse på Langeland. I 1974 blev Bent Krøyer valgt for Venstre til kommunalbestyrelsen. Det politiske arbejde fyldte meget i hverdagen. Bent Krøyer kom både i teknisk udvalg, social-og økonomiudvalget, blev medlem af skolenævn, ligningskommission og skattenævn. I fritiden har Odd Fellow logen fyldt meget. For 13 år siden solgte han sine landbrug, og i parcelhuset på Tåsinge er fødselaren faldet godt til. Der bliver nu tid til l?hombreklubben og formandsposten i Bjerreby Vandværk.

50

Første gang Michael Mathiesen gjorde sig bemærket var, da han i 1990 solgte sin fem år gamle netværksvirksomhed, Dataco, med en gevinst på 85 millioner kroner. Det skulle blive startskuddet til et eventyr for en af it-branchens gulddrenge, der i morgen fylder 50 år.

Med pengene fra Dataco stiftede Michael Mathiesen i 1992 ventureselskabet 2M Invest, som skulle hjælpe nye it-virksomheder på benene. 2M og Michael Mathiesen havde stor succes med at låne penge, investere dem i lovende it-virksomheder og sælge dem videre. Den mest indbringende af dem var børsnoteringen af SimCorp i 1998, der indbragte 350 millioner kroner. Da 2M Invests aktier blev noteret på børsen i februar 2000, steg kursen straks til det dobbelte.

Popularitet indbragte ham i 2000 en post som formand for IT-brancheforeningen.

Da it-boblen brast omkring årtusindskiftet, gik Michael Mathiesen ikke fri. 2M Invest blev hevet med resten af dotcom-virksomhederne ned i rendestenen, og gulddrengen mistede glansen, da selskabet i 2002 gik konkurs.

I 2003 blev Michael Mathiesen administrerende direktør i den svenske it-virksomhed Cellpoint. En stilling, han fratrådte i 2007 for at hellige sig bestyrelsesarbejdet i samme virksomhed. Han er medlem af en række andre bestyrelser, primært internationale.

40

Lars Brohave, Rønnevænget 6, Oure, fylder 40 år lørdag den 14. februar.

Der er åbent hus i Brudager Forsamlingshus på dagen fra kl. 12-18.

30

Mena Suvari, skuespiller og fotomodel, fylder fredag den 13. februar 30 år.

Mena Suvari, der først og fremmest er kendt for roller i »American Pie« og »American Beauty«, har relationer til mange steder i verden. Hun blev født i Newport i USA som datter af en far fra Estland og mor fra Canada. Efternavnet er fra Estland, mens fornavnet er fra en egyptisk gudmor. Hun blev gift med og skilt fra en tysk fotograf og er nu forlovet med en canadier af italiensk afstamning.

Som barn drømte Mena Suvari om at blive astronaut eller læge, men som 12-årig faldt et modelbureau for hendes blå øjne og lyse hår.

Hun blev model og kort efter skuespiller. I 1993 og 1994 fik hun roller i de populære tv-serier »Skadestuen« og »Chicago Hope«, men det store gennembrud kom i 1999. Her indtog Mena Suvari en af de bærende roller i teenagekomedien »American Pie«.

Samme år var hun også med i »American Beauty«, der vandt fem Oscarstatuetter.

Siden har hun været med i en række film og tv-serier. Hun er stadig også model og har været et fremtrædende ansigt for kosmetikvirksomheden Lancôme.

Mena Suvari var fra 2000 til 2005 gift med den tyske filmfotograf Robert Brinkmann.

Nu er hun sammen med koncertarrangøren Simone Sestito. De to forlovede sig under en ferie til Jamaica sidste år.

Som en rigtig Hollywoodstjerne har hun også kastet sig ud i velgørenhed af forskellig art. Hun kæmper mod brystkræft, mod vold mod kvinder og opfordrer teenagere til at holde op med at ryge.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce