Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

90

Thora Nielsen, Østre Ringvej 22, Ringe, fylder den 4. februar 90 år.

85

Pensioneret lærer Johanne Ingerslev, Linkenkærsvej 12, Svendborg, fylder 85 år i dag.

Johanne Ingerslev fik lærereksamen fra Tønder Statsseminarium og har haft mange gode år som lærer, i hovedsagen på Fyn.

Fra 1949 til 1959 virkede hun således ved Kerteminde Borger- og Realskole, fra 1963 til 1970 ved Tarup Skole, og derefter fulgte 20 år ved Nordre Skole i Svendborg.

75

Elin Kilstofte Jensen, Mullerupvej 16, Langtved ved Ullerslev, fylder 75 år på onsdag.

70

Bodil Pedersen, Assensvej 325, Bregnemose ved Verninge, fylder 70 år på onsdag.

70

Litteraturhistorikeren, dr. phil. Pil Dahlerup fylder 70 år i dag. Pil Dahlerup er vokset op med sine to søstre, Drude og Ulla, på Thestrup højskole, hvor hendes far og mor var lærere. Det har, efter eget udsagn, givet hende interessen for litteraturen. Således indleder hun sit værk »Dansk Litteratur«:

»Inderst i min tekstlæsning ligger en glæde ved at lytte til det digteriske ord. Det har jeg fået i min grundtvigske barndom af min far, Erik Dahlerup og min mor, Elin Appel«, lyder citatet.

De første to bind af »Dansk Litteratur« fra slutningen af 1990?erne rummer omkring tusind sider om middelalderen og tegner til at blive et hovedværk for forfatteren såvel som for faget.

Ud over litteraturhistorien har Pil Dahlerup skrevet bogen »Det Moderne Gennembruds Kvinder« fra 1983, som hun fik George Brandes-Prisen og en doktorgrad for.

Litteraturhistorikeren har været gæsteforelæser ved London University og undervist i skandinavisk litteratur på University of California i Berkeley, hvilket resulterede i endnu en bog »Dekonstruktion - 90?ernes litteraturteori«.

Fritiden bruger hun på sine børnebørn og sine roser. Danskstuderende har også optaget meget af hendes tid, men samtidig med sin 70-års fødselsdag tager Pil Dahlerup afsked med Københavns Universitet og Georg Brandes Skolen, som hun har været leder af.

På sin fødselsdag i dag holder hun afskedsforelæsning under titlen »Georg Brandes? billeder: Intermediale perspektiver«.

60

Lindy Nielsen, Viktoriavej 3, Haarby, fylder 60 år på onsdag.

60

Torben Jørgensen, Svendborg, fylder 60 år onsdag den 4. februar.

60

Direktør Peder Jest, OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus, fylder onsdag den 4. februar 60 år.

Ledelse og brugen af ny teknologi har været de to gennemgående temaer i Peder Jests lange karriere i det fynske sygehusvæsen. Helt siden 1990 har han haft stadig større chefposter frem til i dag, hvor han er et af medlemmerne af den seks personer store direktion for OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus.

Peder Jests interesse for udnyttelsen af informationsteknologien går også mange år tilbage. Allerede i 1994 var det takket være ham, at Rudkøbing blev det første sygehus i Danmark, der fik elektroniske patientjournaler. Siden har han med sit engagement påvirket debatten om og udviklingen af de elektroniske patientjournaler, der i dag vinder indpas på alle danske sygehuse.

Et andet eksempel på hans teknologiske interesse er telemedicin, hvor Svendborg Sygehus er førende såvel i Danmark som internationalt. Sygehuset råder i dag over en såkaldt KOL-kuffert, med hvis hjælp læger i Svendborg kan stille en diagnose på en patient på Ærø ? eller for den sags skyld hvor som helst i verden. Robot- og sensorteknologi har også Peder Jests bevågenhed, og det har på det seneste fået et meget synligt resultat: En robot der kan transportere blodprøver fra patienterne til laboratoriet.

Kolleger kender Peder Jest som en åben og humoristisk person, men også som en ambitiøs chef. Han er ærlig, så man ved, hvor man har ham, og han er lyttende. Direktøren indgår gerne i en dialog med samarbejdspartnere og medarbejdere, og han respekterer deres synspunkter. Undervejs i sin egen karriere har han opmuntret og støttet en hel del andre læger til at gå ledervejen.

Fagligt er Peder Jest speciallæge i såvel intern medicin som i geriatri og langtidsmedicin. Første lederjob var som administrerende overlæge på geriatrisk/medicinsk afdeling i Rudkøbing i 1990, siden fulgte 10 år som cheflæge på det daværende Sygehus Fyn i Svendborg, og 1. januar 2008 kom så udnævnelsen til direktør på OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus.

Sideløbende har Peder Jest haft en række tillidsposter, for eksempel i to år i 1990?erne et formandskab for Dansk Videnskabeligt Selskab for Geriatri og en fem-årig periode som formand for Dansk Selskab for Klinisk Ledelse, som han selv var medstifter af. I dag er han bl.a. medlem af styregruppen for Sundheds-IT, medlem af advisory board for Vækstfonden og bestyrelsesmedlem for University College Lillebælt.

Privat fylder musik ? især Beatles ? meget i fødselarens liv. Det er sket, at guitaren er kommet med til en personalefest, og at han har givet en lejlighedssang til tonerne fra en Lennon/McCartney-melodi. Maraton-løb og mountainbike-cykling er andre fritidsinteresser, og i ferien går turen ofte med campingvognen til Sydeuropa sammen med hustruen Marianne. Og så er Peder Jest kommet i en alder, hvor han ikke alene har fire børn, men også fire børnebørn.

50

Afdelingslæge på Odense Universitetshospital Marlene Pall, Rosenørnsvej 40, Odense M, fylder 50 år i dag.

Marlene Pall er opvokset på Sydfyn og tog i 1979 studentereksamen fra Midtfyns Gymnasium i Ringe.

Hun tog lægevidenskabelig kandidateksamen fra Odense Universitet i 1989 og blev i 2001 speciallæge i anæstesiologi. Hun er fællestillidsrepræsentant for alle yngre læger på Odense Universitetshospital.

50

Helle Juhl Petersen, Siøvænget 11, Svendborg, kan i dag fejre sin 50 års fødselsdag.

Helle Juhl Petersen blev udlært i Magasin Elly og var der i 28 år. I 2004 ønskede hun nye udfordringer og søgte ind på Social- og Sundhedsskolen. I 2005 blev hun færdig som social- og sundhedshjælper og har siden været ansat på Plejecenter Caroline Amalie på Carolinebo.

Helle Juhl Petersen er en fagligt dygtig og meget omsorgsfuld medarbejder. Hun har en meget positiv og varm udstråling og er yderst vellidt af beboere og kolleger.

40

Hans Henrik Bak Pedersen, Blomstervænget 2, Assens fylder 40 år i morgen.

Det er gratis at få navne-

nyheder i Fyns Amts Avis.

Det sker, vi bliver bedt om

at undlade omtale,

og dette ønske respekteres

naturligvis.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce