Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75

Maltas præsident, Edward Fenech-Adami, der fylder 75 år på lørdag, er manden, der genoplivede en strandet EU-ansøgning og forhandlede sit land ind i Den Europæiske Union på det store topmøde i København i 2002 med statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) som EU-formand. Dengang var Fenech-Adami premierminister, men siden 2004 har han været præsident for EU?s mindste land. Præsidenten, der er gift og har fem børn, modtog i 2003 Bruxelles-avisen European Voice?s pris som »Årets Europæer«.

70

Bent Nielsen, Vibevej 4, Rolfsted, fylder 70 år på lørdag.

70

Tidligere direktør i Danica, Erik Bonnerup, kendt for sine skarpe udtalelser om blandt andet udlændingeaftalen og kritik af politireformen, fylder 70 år den 6. februar.

Mønsterbryder dækker over mange af de skift, der er sket i livet og karrieren for Erik Bonnerup. Han er vokset op på Nørrebro i København, og da han fyldte 16, begyndte han at lægge terrazzosten som sin far. Men det blev ikke ved stenene. Bonnerup tog en studentereksamen og fortsatte på universitet, hvor han tog en kandidatgrad i matematik.

Fra universitet gik turen til Socialministeriet og en række andre offentlige institutioner. Mønstret blev igen brudt, da han i 1983 skiftede til det private erhvervsliv i form af en direktørpost i Politiken Hus. Det var vel og mærke i en tid, hvor et skifte mellem de offentlige og private ikke var så almindeligt som i dag.

De sidste mange år af sin karriere tilbragte Bonnerup i Danica - tidligere Statsforvaltningen. Her gennemførte han store omstruktureringer, der blandt andet medførte en del fyringer. Stilen var ligefrem og Bonnerup krævede en høj overligger af medarbejderne. Bonnerup ver også med til at gennemføre en privatisering af selskabet samt en fusion med Baltica.

Bonnerup er kendt for at være flittig, og han er ikke bleg for at tage bladet fra mundet. Således har siden sin pension i 2000 haft flere bestyrelsesposter, og han er en af bagmændene bag den udskældte politireform.

Som formand for regeringens tænketank for integration har han sat sit fingertryk på emnet. I oktober sidste år kritiserede han Regeringen og Dansk Folkepartis udlændingeaftale, især opstramningerne omkring opnåelse af statsborgerskab.

Bonnerup sidder også i bestyrelsen for blandt andet Bella Centret og IT-Væksthuset. Bonnerup er gift med ungdomskæresten Kirsten, sammen har de både børn og børnebørn.

70

Jørgen Reese, Vestergade 25, Ærøskøbing, markerer på lørdag sin 70 års fødselsdag med reception for venner og bekendte kl. 13-18 på Det Lille Hotel i Ærøskøbing.

Jørgen Reese og hustru rejste for seks år siden fra Fredensborg i Nordsjælland til Ærøskøbing for at nyde pensionisttilværelsen på Ærø. Jørgen Reese har haft forskellige job inden for det maritime felt og arbejdede i flere år for den verdenskendte sejlsportsmand Poul Elvstrøm, der vandt fem gange OL guld og flere verdensmesterskaber. Et job, som Jørgen Reese fandt spændende og meget udfordrende og måske nok det bedste i erhvervskarrieren.

Jørgen Reese har fundet sig rigtigt godt tilpas på Ærø, og også hustruen Grethe , der er indretningsarkitekt og samtidigt havde galleri i Fredensborg i en stor gammel købmandsgård, er faldet godt til på øen.

50

Heidi Rasmussen, Mullerupvej 3, Kværndrup, kan i dag fejre sin 50 års fødselsdag.

I 1996 ønskede Heidi Rasmussen nye udfordringer og fik job hos Profil Optik i Svendborg, hvor hun stadig er ansat.

Heidi Rasmussen er en fagligt dygtig og meget omsorgsfuld medarbejder. Hun har en positiv og glad udstråling og er yderst vellidt blandt kunder og kollegaer.

50

Jørgen Mose Hansen, Kirke Søbyvej 46, Assens, fylder 50 år på lørdag.

Dagen markeres med åbent hus på Flemløse gl. Kro kl. 12-18.

40

Når den amerikanske R&B-sanger og danser Bobby Brown i dag fylder 40 år, er det ikke hans musikalske karriere, de fleste tænker på.

Derimod har skandalerne og især hans 15 år lange ægteskab med det langt større talent Whitney Houston totalt overskygget alt, hvad han har foretaget sig på scene og i studier. I den offentlige mediegabestok er Bobby Brown i dag mest manden, der trak en af datidens mest lovende pop- og souldivaer gennem et ødelæggende søle af kokain.

Det startede ellers så fint for Bad Boy Bobby. Som mange andre R&B-sangere startede han i et succesrigt boyband. I hans tilfælde New Edition. Men så blev han strittet ud af de andre, der var bange for at få deres egne karrierer ødelagt af Bobbys utugtige sceneoptræden. Allerede her skulle Whitney Houston nok have fulgt med i timen.

Men i sin efterfølgende solokarriere lykkedes det Bobby Brown at lave fire album, en række tophits og vinde en Grammy. I 1992 blev han så gift med Whitney Houston, en af tidens største stjerner, der var på toppen af sin sangkarriere plus havde stor succes som skuespiller i Costner-filmen »The Bodyguard«.

Rimeligt rask begyndte deres ægteskab, accelereret af et gensidigt massivt kokainmisbrug, at falde fra hinanden. Garneret med afvænningsophold, fængslinger og rygter om hustruvold og utroskab fortsatte forholdet som et offentligt mediecirkus, som man skal til nutidige stjerner som Amy Winehouse for at finde magen til.

Endelig i 2007 efter 15 års ægteskab blev skilsmissen på Houstons initiativ en realitet og med teenagedatteren Bobbi Kristina som eneste levedygtige udkomme.

Bobby Brown har siden proklameret, at det var fruen, der drog ham ud i stoffer. Udsagnet svækkes dog noget af, at Houston efter skilsmissen har genvundet et seværdigt ydre med udsigt til et musikalsk comeback i år. Derimod har Bobbys karriere siden mest fortonet sig i et forsøg på at sikre sig underholdsbidrag fra ekskonen.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce