Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80

Chef for Radioavisen, chefredaktør for Weekendavisen, chefredaktør og direktør for Jyllands-Posten og den første direktør for TV2. Cheftitlerne fra landets største og førende medier hober sig op på Jørgen Schleimann?s cv, når han fylder 80 år i morgen. Schleimann er født og opvokset i Svendborg, hvor han også tog studentereksamen, og selv om han har været vidt omkring i årenes løb, har han altid bevaret kontakten med sine fynske rødder, og i dag bor han i Munkebo sammen med hustruen, Annie Gertz, som er ansat på hans gamle arbejdsplads, TV2 i Odense. Trods de tunge og magtfulde poster ønsker han at blive husket for andet end rollen som den kompromisløse og kontroversielle bisse. Det fortalte han allerede til Jyllands-Posten, da han blev 70, og han har siden fået udgivet en biografi om sig selv i 2003 - samme år som han meldte sig ind i folkekirken efter 56 års fravær.

Men allerede før han blev 70, havde han vist ingen grund til at frygte, at de flotte titler bliver hans eneste eftermæle. Alene det, at han blev den første direktør for tv-stationen TV2 fra 1987-92, selv om han egentlig mener, at fjernsynet aldrig skulle være opfundet, siger en hel del om en person med mange facetter.

Han er en ivrig debattør og har sjældent søgt den letteste og mest populære løsning. Som ganske ung valgte han at flirte med nazismen, fordi han blev fascineret af Hitlers styrke og skuffet over, at danskerne ikke gjorde modstand under krigen. Hans interesse for nazismen døde dog sammen med Hitler, og siden har han været socialdemokrat, inden han i 1990?erne blev kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre.

Han ynder at diskutere og citere diverse store filosoffer, hylder Judas i sin tro, går aldrig af vejen for et skænderi, og af de mange titler og poster, han har bestredet - og som der langt fra er plads til at nævne på disse linjer - er Schleimann allermest stolt af titlen som ridder af den franske Æreslegion.

75

Ruth Madsen, Øster Hæsingevej 11, Ø. Hæsinge, fylder 75 år i morgen. Hun stammer fra Nr. Broby, men flyttede i 1964 med familien til Øster Hæsinge. Hun var først ude at tjene og var derefter i 30 år ansat ved Hjemmeplejen i Faaborg Kommune. Hun gik på efterløn som 62-årig. Ruth Madsen har i 31 år været medlem af Faaborg A?capella Kor, ligesom hun gennem mange år har været medlem af Øster Hæsinge Menighedsråd og netop er blevet genvalgt for en ny fireårig periode. Tidligere gik hun og hendes mand til folkedans i Øster Hæsinge, men da den aktivitet ikke længere findes i lokalområdet, deltager hun i stedet i andre lokale aktiviteter.

60

Sangpædagog Anna Gadborg, Odense, fylder fredag 23. januar, 60 år.

Anna Gadborg er sangpædagog på Svendborg Musikskole. En afholdt lærer, der gør en hjertesag ud af at få unge sangere til at yde deres bedste. Hendes elever, og dem er der mange af i Musikken Hus, vinder mange førstepladser ved sangkonkurrencer rundt om i landet.

Anna Gadborg er født i Odense som datter af operasanger og sangpædagog Rigmor Gadborg og Karl Rungstrøm. Hun var kun seks år, da hun fik sin scenedebut i Puccinis opera »Madame Butterfly«, hvor hun spillede barnet »Lille Smerte«. Fra 1968 til 1973 studerede Anna Gadborg ved Det Fynske Musikkonservatorium med sang som hovedfag. Fra 1073 til 75 tog hun skuespilleruddannelsen ved Odense Teaters Skuespillerskole. Derefter afsluttede hun konservatoriet med diplomeksamen i sang som koloratursopran ved Det Nordjyske Musikkonservatorium i Aalborg. Hun var fra 1976 og seks år frem ansat som skuespiller og sanger ved Odense Teater. Siden 1982 har Anna Gadborg arbejdet freelance. Hun har udviklet egne evner som skuespiller og sanger og ikke mindst undervist andre. Hun kendes som sangpædagog som en kompetent og lidenskabelig lærer. Hun videreformidler musical-teknikken, som den nu afdøde engelske sanglegende Ian Adam blev verdensberømt for. Hendes undervisningform er stærkt personlig og har bidraget til mange elevers fremgang både kunstnerisk og menneskeligt. Anna Gadborg har tre døtre, og datteren Sara har netop gjort hende til mormor. Anna Gadborgs egen stemme har bragt hende roller både i musical og operette. Stemmen klarer fint både Annie Oakley i »Annie get your gun« og Hannah Glavari i » Den glade enke«.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce