Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erna Jensen, Horne

Erna Jensen, Præstekærgård, Horne, er død, 91 år.

Hun var født og opvokset i Hågerup. Forældrene havde en mindre landejendom, og hun var den yngste og sidstlevende af fire søskende.

Erna Jensen blev i 1939 gift med Kristian Jensen, der kom fra Nordjylland, og som et par år tidligere havde købt et husmandssted på Rodalvej i Hågerup. Parret fik tre børn. Erna Jensen var hjemmegående husmor i mange år, men som 52-årig tog hun arbejde som hjemmehjælper, og det arbejde havde hun, indtil hun gik på efterløn ti år senere.

Kristian Jensen døde i 1976, og et halvt år senere solgte hun ejendommen i Hågerup og flyttede til Sallinge, hvor hun boede i 16 år.

I nogle år, så længe kræfterne slog til, gik hun ud og tog lidt privat rengøring og barnepasning. De sidste seks år af sit liv har hun tilbragt på Præstekærgård. Erna Jensen vil blive husket som et varmt og kærligt menneske, der først og fremmest levede for sine børn, børnebørn og oldebørn.

Vivi Damkjær Falch Rasmussen,

Ullerslev

Sekretær Vivi Damkjær Falch Rasmussen, født Kusmiak, Anemonevænget, Ullerslev, er efter lang tids sygdom død, 53 år. Hun efterlader sin mand, Mogens Rasmussen, og øvrig familie. Bisættelsen finder sted fredag formiddag fra Fredens Kirke i Svendborg.

Erik Teddy Spangsborg,

Trunderup

Erik Teddy Spangsborg, Hellen, Trunderup Mark ved Haarby, er efter kort tids sygdom død, 53 år. Han efterlader hustruen, Lykke Mari Spangsborg.

Kristine Jensen, Søby

Kristine Jensen, Marstal Ældrecenter, (tidligere Søby) er død, 90 år.

Kristine Jensen var født på Lille Søbygaard. Hun blev gift med Ejner Hansen i 1939, og ægteparret overtog en familiegård. Desværre døde hendes mand allerede i 1945, og Kristine Jensen stod alene med to små drenge. Hun var en rigtig slider og beholdt gården, som hun drev alene med hjælp af familien i en række år.

Kristine Jensen blev senere gift med Rasmus Jensen i begyndelsen af 50?erne. Parret fik en datter, men allerede i 1969 mistede Kristine Jensen sin anden mand.

Kristine Jensen havde en ufattelig energi og en utrolig omsorg for sin familie på trods af sin egen ulykke. Som 55-årig tog hun førerbevis til bil og startede som hjemmehjælper. Et job, hvor hendes omsorg og kærlighed til andre kom til fuldt udtryk. Kristine Jensen var også kendt for sin store gæstfrihed.

I begyndelsen af 90?erne afhændede hun gården og flyttede til Søbakkevej i Søby. Her fik hun nogle gode år med tid til at tage sig af børnebørnene.

I kraft af sin personlighed var hun familiens absolutte samlingspunkt. For nogle måneder siden kom hun på Marstal Ældrecenter efter et længere sygehusophold.

Hun efterlader tre børn, to børnebørn og to oldebørn. Begravelsen foregår fra Søby Kirke på lørdag kl. 12,30.

Gerda Johanne Pedersen, Ærøskøbing

Gerda Johanne Pedersen, Baggårde 16, Ærøskøbing er død, 87 år.

Gerda Pedersen stammede fra Fyn og voksede op i skovløberhuset ved Hvidkilde i et hjem med 18 børn. Hun kom til Ærø som ung pige i huset. Her blev hun gift med Jens Groth Pedersen, og de overtog den fædrene gård i Lille Rise

Det blev et langt og godt liv for ægteparret. Der var meget arbejde, og Gerda Pedersen deltog med liv og sjæl både ude og inde. Ægteparret gik meget op i folkedans i mange år. Gerda Pedersen var også en dygtig husmoder, så hun deltog i øens husholdningskreds. Hun var en åben og glad gårdmandskone, der altid var tilfreds med tilværelsen. Hun kunne ofte fortælle sine efterkommere mange gode historier, fra da hun var barn i det lille skovløberhus med de mange søskende.

Hun efterlader fire børn, otte børnebørn og fire oldebørn. Begravelsen foregår fra Rise Kirke på lørdag, kl. 13,30.

Niels Jørgen Nielsen, Svendborg

Niels Jørgen Nielsen, Svendborg, er død, 75 år.

Han var født i Gudbjerg og opvokset i det sydfynske. Som ung kom han ud at tjene på gårde, og fra 1958 til først i 1990?erne har han haft landbrug på Tåsinge. Han var en alsidig landmand.

Da gården blev afhændet, boede Niels Jørgen Nielsen en overgang i Bregninge og senere i Landet, indtil han for to år siden kom på Tåsinge Plejehjem.

Niels Jørgen Nielsen holdt meget af at gå til folkedans, og han var et foreningsmenneske, der syntes, at det var sjovt at være med i bestyrelsesarbejde. Han bar bl.a. været med i bestyrelsen for det gamle mejeri på Tåsinge, for Strammelse Brugsforening og Tåsinge Forsamlingshus.

Privat var han meget stolt af sine børnebørn og ikke mindst sine oldebørn.

Niels Jørgen Nielsen efterlader to døtre, fem børnebørn og to oldebørn.

Hans Larsen, Svendborg

Hans Larsen, Svendborg, tidligere Faaborg, er død, 70 år.

Han var født og opvokset i Faaborg i en søskendeflok på 10, og Hans Larsen nåede at have mange slags job, før han i en forholdsvis ung alder fik førtidspension på grund af en psykisk sygdom. Men også herefter påtog han sig forskellige småjob. Han har flere gange arbejdet for røger Jørgensen i Faaborg, har kørt fisk i lastbil mellem Esbjerg og Fyn, har været mejerist og murerarbejdsmand.

Han byggede også sit eget bjælkehus i Signebjerg ved Faaborg, før familien flyttede til Svendborg, hvor han havde arbejde på bryghuset.

Senere, da han havde fået tilkendt pensionen, arbejdede han freelance og solgte fisk fra havnen i Faaborg. Han solgte fiskene fra sin scooter, som han havde kassen med fisk bagpå.

I Faaborg havde han også sin gang på Den blå Ambassade, og efterhånden som distriktpsykiatrien vandt frem, blev der passet bedre på ham og hans sygdom. Det medførte, at han fik et mere stabilt liv, også i forhold til sine børn.

Senere stødte der fysisk sygdom til, og en overgang boede Hans Larsen på plejehjem i Horne, men kom for halvandet år siden til Frøavlen i Faaborg for at være tættere på sine børn. Også her gjorde personalet en stor indsats for at give ham et værdigt liv.

Han var meget glad for at fiske og for havet, og han interessede sig for skibe. I sine yngre dage havde han motorcykel, en rød BSA, og mens han endnu boede i Faaborg, havde han glæde af at være medlem af veteranknallertklubben. Desuden malede han også i perioder.

En overgang interesserede han sig for gamle radioer. Sammen med en kammerat, der var kræmmer, tog han ud og ryddede dødsboer og holdt loppemarked i garagen.

Hans Larsen efterlader tre børn og seks børnebørn.

Forhenværende pressechef Jacob Benthien

Fhv. pressechef i Udenrigsministeriet Jacob Benthien er død, 65 år. Han var udenrigstjenestens svar på Preben Møller Hansen og gik som sømandsbossen åndeligt talt i hawaiiskjorte. Aldrig kedelig, altid slagfærdig. Med en manglende respekt for selvhøjtidelighed og regelret tankegang, der førte arbejdet på vildspor. Han var de kontante løsningers mand, hedder det i et mindeord fra Benthiens tidligere kollega, fhv. presseråd i Udenrigsministeriet Flemming Axmark.

Benthien kom til ministeriet i 1976. Forud gik en spraglet karriere i syddansk og grønlandsk presse. I Grønland grundlagde han sammen med Peter Kreutzfeldt ugeavisen Sermitsiaq, hvis første ansvarshavende redaktør han blev. Efter hjemkomst nåede han tre journalistposter rundt om i landet, før han landede på Ritzaus Bureau, hvorfra han blev rekrutteret til Udenrigsministeriet. Dér blev han den første leder af Internationalt Pressecenter på en adresse ude i byen for at signalere den selvejende institutions selvstændighed i forhold til ministeriet. Derfra drog han til Paris, ligesom han efter nogle hjemmeår fløj videre til New York for efter nye hjemmeår at afslutte udlandskarrieren i London. Hjemme var han først chef for Pressekontoret og så for hele Presse- og Kulturafdelingen. Som han i sine unge år var grundlægger af Sermitsiaq, blev han det i sine modne år af Udenrigsministeriets personaleblad Kureren, mens han i karrierens slutrunde krydsede sit spor, idet han med sit hjem som base blev redaktør af eksportmagasinet Focus Denmark.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce