Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hans Albert Boye, Marstal

En af Marstals ældre, stoute skibsførere, Hans Albert Boye, Peder Skramsgade 22, er død, 82 år.

Han var inkarneret marstaller og tog realeksamen, hvorefter han drog til søs. Efter udstået sejltid fik han sine nautiske eksaminer på Marstal Navigationsskole.

I 1955 byggede Marstal Stålskibsværft carolineren Grollen til Hans Albert Boye, som dermed blev både reder og skibsfører på eget skib.

Gennem årene fra 1955-89 havde han fire skibe, og alle fik de navnet Grollen.

I 1989 lagde Hans Albert Boye op og købte hus på Kirkevejen i Ommel. Her havde han et godt otium med lystfiskeri og havearbejde som hobby. I 2002 måtte han af helbredsgrunde flytte til Peder Skramsgade.

Med kørestol som uundværligt hjælpemiddel gik turen rundt langs havnen i Marstal, så snart vejret tillod det. Han var meget glad ved sin familie og nød samværet med børn og børnebørn, når de kom på besøg. Han havde i øvrigt et nært forhold til sin broder Egon. Når der var »Olympiade« på plejehjemmet, var han altid parat til at deltage, ligesom han kom meget i sømandsklubben. Hans Albert Boye kunne godt virke lidt tilknappet, men bag facaden var der en humoristisk og venlig mand, som vakte respekt, hvor han færdedes. Han efterlader tre børn og seks børnebørn. Begravelsen foregår fra kapellet i Marstal på lørdag kl. 13,30.

Ellen Torbensen, Ærøskøbing

Ellen Torbensen, Søkilden, Ærøskøbing er død, 94 år.

Ellen Torbensen stammede fra Græsvænge ved Marstal, men voksede op i Gyden i Ærøskøbing, hvor hun var den sidste i en søskendeflok på 11. I sin barndom var hun ivrig spejder og gik i søndagsskole, hvor hendes gudstro blev grundlagt og fulgte hende gennem hendes lange liv. Ellen Torbensen holdt meget af at synge, og den danske sangskat tilegnede hun sig, og delte glad ud af sin sangstemme gennem hele livet. Hun blev uddannet sygeplejerske fra sygehuset i Nyborg. Senere tog hun til København, hvor hun arbejdede på flere sygehuse. Midt i fyrrerne blev hun gift med Johannes Torbensen, som stammede fra Horsens. Efter første barns fødsel blev hun hjemmegående husmor i Glostrup. Efter en skilsmisse, uddannede hun sig til lægeeksamineret skønhedsekspert med egen klinik. I hendes hjem var der altid mange besøgende, der holdt meget af at være sammen med Ellen Torbensen.

I 1997 flyttede hun tilbage til Ærøskøbing, hvor hun boede i Kildehaven og i Vestergade.Her fra kom hun i 2003 på Søkilden. Her var hun glad ved at opholde sig og følte sig tryg i de gode omgivelser. Hun havde utroligt mange, alsidige interesser. Hun malede i olie, skrev digte og fulgte med i verdensbegivenhederne. Ellen Torbensen efterlader to børn og to børnebørn. Bisættelsen foregår i stilhed.

Mogens Elvig Jensen,

Nyborg

Mogens Elvig Jensen, Nyborg, er død, 64 år.

Johanne Andersen,

Ullerslev

Johanne Andersen, Egevang, Ullerslev, er død, 87 år. Hun efterlader to døtre og øvrig familie.

Carla Hansen,

Flemløse

Carla Hansen, Flemløse, er død på Svendborg Sygehus, 102 år.

Med et engelskkursus i bagagen rejste Carla Hansen som 20-årig til England og fik arbejde i et stort herskabshjem. Her kom hun trods sin unge alder til at stå for husholdningen.

Tre år senere vendte hun tilbage til Danmark for at fejre forældrenes sølvbryllup. Ved den lejlighed mødte hun sin senere mand, N. P. Hansen og blev derfor i Danmark. Han var i mange år mejeribestyrer i Flemløse, mens hun på dygtig vis stod for husførelsen for mand, fem børn, fire mejerister og to unge piger.

I 1968 flyttede parret til eget hus på Th. Bangsvej i Flemløse. Hendes store fristinteresse var læsning, og hun var en flittig låner på Glamsbjerg Bibliotek.

Afdøde efterlader børn, svigerbørn, børnebørn og oldebørn.

Hans K. Trane Hansen,

Glamsbjerg

Hans K. Trane Hansen, Poul Mose Parken, Flemløse, er død, 87 år. Han efterlader hustruen, Lydia Hansen, børn, svigerbørn, børnebørn og oldebørn.

Greve Christian Ahlefeldt-Laurvig, Vordingborg

Greve Christian Ahlefeldt-Laurvig, Vordingborg, er død, 83 år, skriver Sjællandske. Christian Ahlefeldt-Laurvig blev født på Sydlangeland. Han gik på Stenhus Kostskole ved Holbæk og var som ung landvæsenselev rundt om på Sjælland. Samtidig foretog han rejser til Sverige, England og USA. Han var den sidste greve på herregården uden for Iselingen, hvor han især interesserede sig for godsets skovbrug.

Flemming Andrea,

Assens

Produktchef Flemming Andrea, Korsgade, Assens, er død, 64 år. Han efterlader sin hustru, Karen Andrea, børn, svigerbørn og børnebørn.

Forfatteren John Updike

Den amerikanske forfatter John Updike, som skrev om sex, kærlighed og religion i USA?s småbysamfund, er død af lungekræft, 76 år.

Updike, som blandt andet blev hædret med Pulitzerprisen, blev især kendt for serien om Harry »Rabbit« Angstrom.

Han skrev i alt 25 romaner og over en halv snes kortere romaner samt hundredvis af noveller, poesi, litterær kritik og anmeldelser i The New Yorker Magazine.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce