Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klaus Jørgen Petersen, Ærøskøbing

Klaus Jørgen Petersen, Thorupvej 3, Lille Rise, Ærøskøbing, er død, 80 år.

Klaus Jørgen Petersen stammede fra Lille Rise.

Han blev gift med Ellen i 1954, men forinden drog han til søs som 18-årig med Marstal-skibet Nordstjernen på en tur til Grønland. Det var en stor engangs-oplevelse for den unge mand, der derefter helligede sig landbruget på sine forældres gård, som han overtog samme år, som han blev gift med sin hustru.

Gennem årene passede han landbruget, men drev gennem mange år en maskinstation ved siden af sit landbrug. Klaus Jørgen Petersen var meget interesseret i samfundsproblemer og var i en periode medlem af kommunalbestyrelsen i Ærøskøbing kommune, valgt på en borgerliste og senere Fremskridtspartiet.

Gennem en lang årrække var han medlem af luftmeldekorpset på Ærø, hvor han fungerede med stor dygtighed som sektionsleder. Han nåede her at holde 50 års jubilæum.

Efter pensioneringen var det hjemmet, med børn og børnebørn, der optog meget af Klaus Jørgen Petersens tid. Sammen med sin søn havde han bygget en havepavillon, hvor han opholdt sig meget af sin tid.

Han efterlader hustruen, tre børn og fem børnebørn.

Begravelsen fandt sted i dag fra Rise Kirke.

Anna Vibeke Hansen, Ærøskøbing

Anna Vibeke Hansen, Søkilden, Ærøskøbing, er død, 95 år.

Anna Vibeke Hansen var datter af et lærerpar i Ærøskøbing. I sin ungdom var hun efter sin lærereksamen nogle år i Grønland, hvorefter hun vendte hjem til sin fødeø. Her virkede hun i mange år på skolen i Ærøskøbing. Hendes hovedfag var historie og fransk. Hun blev gift med den kendte bagermester H. P. Hansen, som er gået bort for adskillige år siden.

Anna Vibeke Hansen var meget aktiv i arkivforeningen, hvor hun gjorde et stort arbejde. I flere år sad hun i menighedsrådet i Ærøskøbing. I kraft af sin interesse for historie var hun særdeles velbevandret i Ærøs fortid, og hun var altid parat til at dele sin viden med andre. Hendes store intellekt betød, at Anna Vibeke Hansen besad en stor almen viden på mange områder.

Anders Damsgaard Thuelund,

Odense

Anders Damsgaard Thuelund, Glentevej, Odense C, er efter kort tids svær sygdom død i hjemmet, 59 år.

Afdøde stammede, der stammede fra Sallinge i Hillerslev Sogn, efterlader sin hustru, Lise Thuelund.

Martha Andersen,

Faaborg

Martha Andersen, Faaborg, er død, 92 år.

Martha Andersen og hendes nu afdøde mand, Christian Andersen, var i mange år bestyrerpar på den daværende tyrestation på Bjernevej, der var ejet af Faaborg-Midtfyn Kvægavlsforening. Både tyrestationen og deres tilhørende landbrug blev drevet mønsterværdigt. Til hendes fritidsinteresser hørte håndarbejde.

Hun bosatte sig senere i en ældrebolig i Faaborg.

Fhv. chefredaktør Henning Jensen

Tidligere chefredaktør Henning Jessen, Næstved, er død 80 år, skriver Sjællandske. I 1955 kom han som redaktionssekretær til Næstved Tidende (nu Sjællandske) og fra 1973 og en årrække frem var han bladets chefredaktør. Det blev først og fremmest den udenrigspolitiske debat, som optog Henning Jessen. Han skrev mange orienterende artikler om Atlantpagten, og i 1957 vandt han andenpladsen i en journalistkonkurrrence om Nato.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce