Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kamma Hansen, Svendborg

Kamma Hansen, Mejerigården, Svendborg, er død, 94 år.

Hun var født og opvokset på Thurø, hvor hun tilbragte sin barndom og ungdom på »Turisten«, den nuværende Skipperkroen, som var i familens eje.

Kamma Hansen var den ældste ud af en søskendeflok på tre, hvoraf den yngste, Grethe Fisker, bor i »Norden« på Thurø.

Kamma Hansen blev gift med lærer Erik Hansen, der også var fra Thurø. Han fik sin mangeårige lærergerning i Bregninge og senere i Søby på Ærø.

Hendes store interesse var vævning og håndarbejde, og hun var en periode medlem af menighedsrådet i Bregninge.

Efter endt lærergerning købte de hus på Øxenbjergvej i Svendborg, hvor de fik mange gode år sammen.

Kamma Hansen mistede sin mand i 2001, hvorefter hun flyttede til »Mejerigården«. Hun efterlader tre døtre, der er bosat henholdsvis på Ærø, i Svendborg og på Als, samt seks børnebørn og otte oldebørn.

Bisættelsen finder sted fra Thurø Kirke i morgen klokken 13.

Oda Møller, Svendborg

Oda Møller, Svendborg, er død, 84 år.

Hun boede i Svendborg hele sit liv, og som ung arbejdede hun i huset og på sygehusets vaskeri, før hun blev gift med Knud Møller, som hun nåede at fejre guldbryllup med.

Manden sejlede, og Oda Møller stoppede på arbejdsmarkedet for at passe hjem, børn og mand.

Selv om hun blev boende i Svendborg hele sit liv, fik hun indblik i verden udenfor, når hun var ude at opleve verden som medsejlende hustru.

Interesser var der kun lidt plads til i hendes liv, når hun havde sørget for sin familie og andre i hendes nærhed. En overgang havde Oda Møller dog et fællesskab med andre kvinder i en syklub. Ellers støttede hun sin mand og deltog også i hans interesser, bl.a. i marineforeningen.

Børnene optog en stor plads i hendes hjerte, og såvel børnebørn som oldebørn elskede at være sammen med hende.

Oda Møller mistede sin mand i 2001, og hun efterlader to døtre, fem børnebørn og 12 oldebørn.

Ritta M. Jensen,

Ringe

Ritta M. Jensen, Tingager Plejecenter i Ringe, er død, 91 år.

Hansine Kristiane Pedersen,

Ørbæk

Hansine Kristiane Pedersen, Ældrecentret Rosengården, Ørbæk, er død, 92 år.

Sigrid Christiansen,

Faaborg, tidl. Millinge

Forhenværende overassistent Sigrid Christiansen, Saugstedlund, Faaborg, er død, 74 år.

Sigrid Christiansen stammede fra Hornegyden i Svanninge Sogn. Hendes far, Peter Madsen, var kommunekasserer i Svanninge Kommune, og hun fik selv en kommunal løbebane.

I 1958 blev hun ansat som medhjælper ved Svanninge Kommune og fik senere en egentlig kontoruddannelse i et værktøjsfirma i Odense. I 1958 vendte hun tilbage til Svanninge Kommune og skiftede derfra i 1967 til Faaborg Kommunes skatteforvaltning. Her var hun ansat frem til 1995, hvor hun gik på pension.

Sigrid Christiansen blev i 1953 gift med arbejdsmand Eigil Christiansen. Parret boede fra 1955 til 1998 på Steensgaard Station i Millinge, hvorefter parret flyttede til en villa på Saugstedlund 88 i Faaborg.

Som barn blev hun ramt af polio, men bevarede gennem hele livet et godt humør. Hun havde et stort gå-på-mod og var en flittig og dygtige kvinde, både i hjemmet og på arbejdet. Til fritidsinteresserne hørte rejser og slægtsforskning.

Sigrid Christiansen mistede sin mand i 2002, men efterlader en datter, en søn og øvrig familie.

Karen Marie Sørensen,

Rudkøbing

Karen Marie Sørensen, Rudkøbing Plejehjem, er død, 89 år.

Hun var født i Gislev og kom til Lejbølle som ung pige i huset. Her mødte hun sin senere mand, Svend Sørensen fra Barager, og parret blev gift i 1938. De boede i en periode i Lejbølle og flyttede derefter til Snaremose og i 1946 til Barager, hvor de boede indtil 2003. Herefter flyttede de til Ringparken i Rudkøbing.

Karen Marie Sørensen var meget glad for at deltage i husmoderforeningens udflugter. Herudover var det den store familie, der var hende en stor glæde.

Hun efterlader sin mand Svend, fire døtre og fire sønner, svigerbørn samt 21 børnebørn og 33 oldebørn.

Knud Nørholm Henriksen, Ærøskøbing, tidl. Marstal

Fhv. turistchef i Marstal, Knud Nørholm Henriksen, Søkilden, Ærøskøbing, er død, 84 år.

Knud Nørholm blev født i Svendborg, hvor han blev uddannet boghandler. Under besættelsen var Knud Nørholm medlem af frihedsbevægelsen i København. Han blev taget af tyskerne og sendt i koncentrationslejr. Da befrielsen nærmede sig, kom han med de hvide busser til Sverige og derfra til København ved befrielsen.

Sammen med sin daværende hustru drev han en papirhandel i hovedstaden, og den voksede til en betydelig virksomhed. Bl.a. fordi Knud Nørholm opfandt specielle ruller til tape og lign.

I 1962 afhændede de virksomheden, flyttede til Marstal, hvor de købte hus i Lærkegade. Samtidig tog de bopæl i Spanien om vinteren.

Knud Nørholm havde både lyst og energi, så i midten af tresserne blev han den første turistchef i Marstal. I hans »regeringsperiode« voksede turistforeningen og tog flere nye opgaver op. Senere forlod han jobbet, men i 1984 blev han valgt af turistforeningens generalforsamling til arbejdende formand, indtil hård sygdom ramte ham i 1988.

Han mistede hustruen Lilly i 1983.

Under et rekreationsophold i Spanien traf han sin hustru Bente, med hvem han har haft et lykkeligt ægteskab nogle år, indtil sygdom påny ramte ham.

Knud Nørholm var et begavet menneske, kundskabsrig og velorienteret. Han var idérig og havde mange planer med turistforeningen, hvoraf nogle aldrig blev ført ud i livet på grund af en alt for stram økonomi, hvilket ærgrede ham meget. Han var også handyman og var meget dygtig til al slags håndværksarbejde. Han hjalp mange af sine venner med om- og tilbygninger, samt reparationer.

Knud Nørholms fremtræden var altid korrekt og forekommende, men han havde sine meningers mod, når det gjaldt. Knud Nørholm kom i Oasen på Marstal Ældre Center i 2002 og blev senere flyttet til Søkilden i Ærøskøbing. Foruden sin hustru efterlader han en datter. Bisættelsen har fundet sted i stilhed.

Fhv. chefredaktør Jørgen Grunnet

Chefredaktør på Politiken gennem næsten 20 år Jørgen Grunnet er død efter længere tids sygdom. Fra 1973 var han sammen med Herbert Pundik og Agner Ahm med til at vende avisen fra kurs mod forlis til oplagsfremgang, skriver Politiken.dk.

Jørgen Grunnet kom fra Ritzaus Bureau til Politiken i 1966, hvor han blev leder af udlandsredaktionen og et par år efter blev redaktionschef med ansvar for den daglige avis. I 1971 forlod han Rådhuspladsen for at blive avisens korrespondent i Washington, og da han knap tre år senere vendte tilbage, var det for at blive medlem af chefredaktionen. Det var ham, der i 1975 lancerede avisens opdeling i en første sektion med nyheder og en anden sektion med baggrund og debat.

Jørgen Grunnet forlod Politiken i 1993 og rejste til Washington, hvor han fik charge som ministerråd på den danske ambassade. Efter seks år vendte han hjem til Danmark, hvor han blev ansat som redaktionschef på TV2 i Odense. Men da OSCE tilbød ham et job ved organisationens mission i Kosovo forlod han igen dansk journalistik.

Også Europarådet har gjort brug af Jørgen Grunnets kompetencer, bl.a. var han rådets missionschef i Albanien. Så sent som i januar sidste år skulle han have ledet EU-Kommissionens overvågning af parlamentsvalget i Pakistan, men under forberedelserne blev han alvorligt syg og måtte rejse hjem.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce