Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

85

Gudrun Jacobsen, Harevej 7, Glamsbjerg, tidligere Holte, fylder 85 år i morgen.

80

Aage Hansen, Nellikevej 3, Nyborg, fylder 80 år i dag.

70

Forhenværende skorstensfejemester Henning Degn Madsen, Hovedvejen 29, Rynkeby Hede ved Ringe, fylder 70 år i morgen.

Henning Degn Madsen kom allerede som 14-årig i lære som skorstensfejer hos Johannes Poulsen i Morud, hvor han var svend i omkring 15 år.

Derefter var han ansat hos Poul Andersen i Dalum, inden han i 1975 blev mester i de daværende Ringe, Ryslinge og Årslev kommuner og senere også Egebjerg Kommune.

Samtidig havde han forhandling af nogle skorstenselementer, var vicebrandinspektør og en årrække vurderingsmand.

I 2002 valgte han at gå på efterløn, og fritiden anvendes nu blandt andet på morgensvømning to gange hver uge, aktiviteter i Lions Club og naturoplevelser. I forbindelse med anlæggelsen af den nye Svendborg-Odense motorvej blev han hus på Dyrelundsvej i Ringe eksproprieret, og han bor nu i et rummeligt hus på Rynkeby Hede.

70

Frits Jacobsen, Melbyvej 3, Assens, fylder 70 år i dag.

60

»Sekretær« kan man egentlig godt stryge i titlen, når det gælder Henrik Rothe, der er generalsekretær i Advokatsamfundet. Han fylder 60 år onsdag den 28. januar.

Juristen, der bor i Gentofte, forbereder slag og fører an i kampen, når advokaterne forsøger at forsvare egne interesser og værne om borgernes retssikkerhed.

Han befinder sig godt i denne udfarende rolle, selv om han tidligere i karrieren skulle opføre sig på en anden måde: Som dommer i blandt andet Slagelse bestod opgaven i at være neutral og lyttende. Rolleskiftet er iøjnefaldende, men måske ikke helt så dramatisk som farens. Bendt Rothe var advokat og lic.jur., men mere kendt som skuespiller.

Henrik Rothe er lobbyisten, der render justits- og andre ministre på dørene med sine sager. Så god er han, at den daværende justitsminister Lene Espersen (K) i sin tale under middagen ved den seneste store advokatkomsammen i 2007 skamroste ham og sagde, at han skulle være velkommen hos De Konservative.

Han er jurist fra Aarhus Universitet, og efter eksamen slog han sig ned på Sjælland, hvor han i fire år var ansat ved Vestsjællands Statsamt og derefter kom til amtsankenævnet. Så kom det første karrierehop. I 1978 blev han dommerfuldmægtig, og turen ved domstolene endte han med seks år som kriminaldommer i Slagelse frem til 1995, hvorefter han kom til Advokatsamfundet.

Her vogter Rothe over f.eks. høringssvar til lovforslag, men at fastholde Det Danske Advokatsamfund som en uomgængelig og central spiller er hovedopgaven. Rothes juridiske specialer er proces og fogedret, men dommerfortiden fornægter sig ikke, så han er generalist og kan alt muligt.

I en forsamling bliver den humørfyldte mand med den skarpe tunge hurtigt midtpunkt, siges det. Han siger ikke nej til de store armbevægelser. Karakteristisk for ham har han importeret en stor firhjulstrækker fra USA.

60

Engang var oberst Ib Hedegaard Sørensen faktisk en del af studenteroprøret.

Det var, da han forsøgte at forhindre en kommunal sammenlægning på tværs af Limfjorden.

I dag har Aalborg for længst bredt sig til den anden side. Selv er han blevet chef for Gardehusarregimentet, og onsdag den 28. januar fylder han 60 år.

Det var usikkerhed om, hvilken uddannelse han skulle vælge, der otte dage efter studentereksamen fra Sundby-Hvorup Gymnasium, Nørresundby, i 1969 førte ham til forsvaret som værnepligtig ved Prinsens Livregiment i Viborg. Livet i militæret tiltalte den unge Hedegaard så meget, at han blev der.

I løbet af sin militærkarriere har han været både stabschef ved Den Danske Internationale Brigade, militær rådgiver ved den danske FN-mission i New York, chef for Operationsplanlægningen i Forsvarskommandoen og stabschef for Hjemmeværnet.

Siden 2006 har Ib Hedegaard Sørensen ledet Gardehusarregimentet på Antvorskov Kaserne i Slagelse. Her fik han først på måneden sin sag for, da kasernen en nat pludselig blev udsat for et gigantisk våbenrøveri. Omkring 200 fuldt funktionsdygtige geværer og tjenestepistoler blev stjålet af bevæbnede røvere, og som kasernechef var det Ib Hedegaard Sørensen, der måtte stå for skud i medierne.

Selv holder han sig nu heller ikke tilbage med kritik. I sommer påtalte han offentligt og i skarpe vendinger, at hans soldater mangler ordentligt udstyr til at træne med, inden de sendes på mission i Afghanistan. Og han har ikke lagt fingrene imellem, når han kritiserer, at cheferne på landets kaserner bebyrdes med kontorarbejde på grund af politikernes beslutning om at centralisere forsvarets administration. »Centraliseringens forbandelse«, kalder han ifølge HK Statbladet problemet.

Når en militærmand fylder 60 år, betyder det samtidig afslutningen på hans militære karriere, og Ib Hedegaard Sørensen fratræder d

60

Postbud Leo Munk Rasmussen, Kærnehøjvej 24, Højby, fylder 60 år i dag.

Han har i næsten 38 år været ansat ved postvæsenet i Odense C., men går nu på efterløn.

60

Leif Hansen, Ørsbjerg Karrosseriværksted, Ørsbjerg ved Aarup, fylder 60 år i morgen.

Han blev udlært som karetmager og karrosseribygger ved på Haarby Karrosserifabrik og har siden 1972 drevet egen virksomhed. Den har været i familiens eje siden 1898. Han er formand for Sammenslutningen af Karetmagere og Karrosseribyggere i Danmark.

18

Sofie Bruun, Vester Aaby, fylder 18 år i morgen, tirsdag den 27. januar. Hun går i 1. g på Faaborg Gymnasium.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce