Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80

Arne Hansen, Fjelsted Kamgaard, Fjeldsted på Vestfyn, fylder 80 år i morgen. Åbent hus lørdag kl. 14-17 på Fjelsted Kamgaard for familie, venner og bekendte.

Carl Hansen, Fredensvej 10, Lohals, fylder 80 år lørdag den 24. januar. Dagen markeres med åbent hus for venner og bekendt i Skytternes Hus fra kl. 10-13.

75

Tidligere børnehaveleder Lillian Hansen, Hyldtoftevej 9, Svendborg, fylder 75 år lørdag. Lillian Hansen er uddannet lærer fra Odense Seminarium. I 1968 blev hun leder af Børnehjælpsdagens vuggestue på Enghavevej i Svendborg. Hun arbejdede nogle år i Thurø Børnehave, og blev 1981 leder af Børnehjælpsdagens børnehave Pilehuset på Belvedere. I 1994 trak hun sig tilbage efter år som dygtig og afholdt leder. Nu nyder hun tid til hvert år at tage tre måneder på besøg hos datter og børnebørn på New Zealand, som hun resten af året taler flittigt i telefon med.

75

Lilly Rasmussen, Sdr. Ringvej 20, Stenstrup, fylder 75 år i dag. Lilly Rasmussen drev sammen med sin mand, Hans, en velholdt gård i Ballen til 2002, hvor parret flyttede til Stenstrup. Lilly Rasmussen elsker at rejse. Både til fjerne himmelstrøg og i Sydeuropa. I september pakkes kufferter igen, og ægteparret rejser for fjerde gang til Australien, hvor de skal opleve det store land på lange bilture. Hjemme bliver rejseoplevelserne til foredrag i foreninger. Lilly Rasmussen dyrker hjemme i Stenstrup folkedans og gymnastik.

75

Jørgen Clausen, Nyenstad 17, Nyborg, fylder 75 år i morgen.

70

Da mag. art. i litteraturhistorie Hans Hertel som en af få universitetsfolk i 2005 modtog Publicistprisen, sagde han i sin takketale: - For mig har blade, forlag og Danmarks Radio været et andet universitet, lige så vigtigt som dét på Frue Plads og Amager Fælled. Det er en daglig glæde at forbinde de to verdener, teori og praksis.

Hans Hertel, der fylder 70 år i dag, har formået i vid udstrækning at kombinere forskning og journalistik som professor i nordisk litteratur og skribent for bl.a. Politiken.

Han har været ansat på Københavns Universitet siden 1967 og har forfattet en lang række bøger om litteratur, litteratursociologi og kulturpolitik. Han er redaktør af Gyldendals Verdenslitteraturhistorie bind 1-7 og talrige antologier, sidst »Det stadig moderne gennembrud« fra 2004. Han har vundet Georg Brandes-Prisen, Dansk Forfatterforenings Faglitterære Pris og senest Hvass-prisen i 1999. Hans Hertel har siden 1958 arbejdet som journalist. Han var skribent for Information i 22 år, og siden 1988 har han skrevet anmeldelser af og kommentarer om skøn- og faglitteratur i Politiken.

70

Savskærer Frede Pedersen, Tvedvej 135 A, Tved, Svendborg, fylder 70 år i morgen. Frede Pedersen er født og opvokset i Tved. Efter militærtiden fik Frede Pedersen arbejde som mælkemand ved Høje Bøge Mejeri. Derefter blev han savskærer hos Jens Jensen, Sydfyns Emballagefabrik i Tved. Han har også arbejdet en tid med bygning af glasfiberbåde. I fritiden har den lokale sportsverden kaldt Frede Pedersen. Han er stadig at finde ved billetkassen, når der spilles hjemmekampe.

65

Elektriker Helge Blom Andersen, Violstræde 15, Faldsled, fylder 65 år i morgen.

Helge Blom Andersen stammer fra Faldsled og blev efter endt skolegang udlært som elektriker hos Martin Hansen i Nr. Broby.

Efter at have aftjent sin værnepligt tog Helge Blom Andersen ud at sejle på verdenshavene. Senere var han fra 1966 til rutens nedlæggelse 30. juni 1999 ansat på Faaborg-Gelting færgen.

Efterfølgende fik han den store oplevelse at sejle med selskabets sidste færge, »Gelting Syd«, til Casablanca i Marokko, hvor han var med til at oplære det nye mandskab. Derefter blev han ansat hos rederiet M. H. Simonsen i Svendborg, hvorfra han gik på efterløn i foråret 2007.

Han er dog alligevel fortsat parat til en tur til havs i ny og næ og er netop vendt hjem fra en tur til Grønland med skibet »Orasika« - skibet, hvor to danske sømænd for nylig druknede under tragiske omstændigheder under en arbejdsopgave.

Helge Blom Andersen har altid været meget involveret i det lokale foreningsarbejde. Han er formand for Faldsled Vandværk og har været formand for foreningen Faldsled Havn. Desuden spiller han stadig fodbold i den lokale idrætsforening, ligesom der naturligvis også bliver tid til ture i hans Laserjolle.

60

Forretningsfører Mogens Krüger-Olsen, Strandhuse 35 A, Svendborg, fylder 60 år i morgen. Mogens Krüger-Olsen er født i Ærøskøbing. I drengeårene opdagede han, at det var vigtigt at sejle, og det har været hans hobby siden. Han begyndte i de unge år en læreruddannelse i Skårup, men blev fristet af bankverdenen og startede som bankelev i Ejby. Fødselaren har også arbejdet ved Faaborg Kommunes skattekontor, og i de år uddannede han sig som skatterevisor. I fritiden passede han kassererhvervet ved Diernæs og Brahetrolleborg kirker. Fra 1986 har han været forretningsfører på Den Frie Lærerskole i Ollerup, og planlægger nu sit otium. Derefter er der planer om mere sejlads sammen med hustruen, keramiker Lisbeth Glud.

50

Billetmedarbejder Marianne Esmit Madsen, Vester Voldgade 47, 2. tv., Nyborg, fylder 50 år i morgen. Hun kommer fra Odense og har siden 2002 været ansat på Odense Teater.

Hun er kendt som en hjælpsom kollega, der også er værdsat af publikum.

Dagen markeres med en reception kl. 10.30 i teatrets kantine.

50

Den amerikanske skuespiller Linda Blair fylder 50 år i dag.

Hendes navn er uløseligt knyttet til den nu 36 år gamle gyserklassiker »Eksorcisten«.

Som 14-årig blev hun i 1973 udvalgt til at spille den dæmonbesatte pige Regan i William Friedkins film, der er blevet karakteriseret som et sandt djævlens værk, hvor et voldsomt opgør mellem det gode og det onde udspiller sig i pigens værelse.

Filmen er blevet berømmet for sin fortættede atmosfære og intelligente gys så effektive, at de den dag i dag kan få de små hår til at rejse sig.

Linda Blair, der i filmen spillede over for bl.a. Max von Sydow og Jason Miller, blev for sin præstation nomineret til en Oscar.

Linda Blair vendte siden tilbage til ridesporten, hvor hun under pseudonymer vandt mange præmier i springridning. Men hun sås - og ses - fortsat også i en række lavbudgetfilm og tv-serier.

40

Henrik Gyldenhegn, Eskegårdsvej 3, Svendborg, fylder 40 år mandag den 26. januar.

Dagen markeres med åbent hus for familie, venner og kollegaer lørdag den 24. januar fra kl. 12 på adressen.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce