Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bent Magelund, Svendborg Bent Magelund, Svendborg, er død, 77 år.

Det er en person, som på talrige områder har sat sit præg på Svendborg, der nu er gået bort. Bent Magelund, der ville være fyldt 78 år den 23. januar, døde efter længere tids svagelighed.

Bent Magelund var svendborgenser med stort S. Han var tredje generation Magelund i byen og overtog den herretøjsforretning, som egentlig var grundlagt af hans oldefar, der var skrædder, og som først lå på Banepladsen. I 1970 flyttede Bent Magelund den til Møllergade 17-19, hvor han drev en respektabel forretning.

Bent Magelund tog initiativet til at samle byens forretninger i Sydfyns Centrum, hvor han i flere år var en idérig marketingchef, der ikke sparede sig selv for at få folk til at handle i deres egen by.

Det var Bent Magelund, der opfandt begrebet Gammel Torvedag, hvor hele byen en dag i august stod på den anden ende, og hvortil folk kom fra fjern og nær for at opleve torvestemningen i den gamle søkøbstad.

Peder Most Garden var Bent Magelunds hjertebarn, og han værnede om denne flotte og velspillende garde, der var med til at gøre Svendborg kendt udadtil.

Han var aktiv i Svendborg Borgerlige Skyttelaug, Svendborgs ældste og mest traditionsrige forening med skydning tredje pinsedag.

Bent Magelund var æresmedlem af den konservative vælgerforening, hvis blad han lavede i mange år.

Bent Magelund udgav i mange år Maritim Velkomst, som bliver uddelt til byens mange gæstesejlere. Han var ved at forberede endnu en udgave, da sygdommen fik ramt på ham.

Bent Magelund efterlader hustruen, Grethe Magelund, og børnene Susanne, Peter og Steffen.

Knud Erik Andersen, Stokkeby, Ærøskøbing

Knud Erik Andersen, Stokkeby Hovedgade 10, Ærøskøbing, er død, 60 år.

Knud Erik Andersen stammede fra Holstebro og drog til søs som ung. På landgang i Ærøskøbing blev den unge mand forelsket i Margit. De giftede sig og flyttede fra øen, hvorefter de boede forskellige steder på Fyn. Knud Erik Andersen var en alsidig håndværker, som i nogle år arbejdede i Tyskland. For godt en halv snes år siden flyttede ægteparret til Stokkeby, hvor de overtog Margits forældres barndomshjem. Knud Erik Andersen måtte gå på førtidspension for nogle år siden.

Han var et positivt menneske, som trods sin sygdom var aktiv på flere områder. Han drev lidt lystfiskeri og gik meget op i sin have.

Foruden sin hustru, efterlader han fire døtre samt børnebørn.

Bisættelsen foregår fra Rise Kirke på lørdag, kl. 11.

Karna Floridon Pedersen,

Nyborg

Forhenværende frisørmester Karna Floridon Pedersen, Hjejlevej, Nyborg, er død, 89 år.

Aksel Kristensen,

Ringe

Aksel Kristensen, Ringe, er død, 77 år.

Sonja Christensen, Vester Hæsinge Sonja Christensen, Engbækvej, Vester Hæsinge, er død, 74 år. Afdøde efterlader sin mand, Ken Christensen, og øvrig familie. Jenny Marie Larsen, Ferritslev Jenny Marie Larsen, Ældrecentret Åhaven, Ferritslev, tidligere Årslev, er død, 88 år.

Poul Henning Petersen, Bjerreby

Poul Henning Petersen, Bjerreby, er død, 65 år.

De sidste 10 år af sit arbejdsliv var Poul Henning Petersen beskæftiget på Obtec i Svendborg, men ellers var han uddannet tømrer og arbejdede som sådan forinden.

Han var født i Århus, hvor han også havde sin opvækst, indtil familien flyttede til Aalborg.

Som ung kom han ind til marinen, og da han gik i land igen, uddannede han sig som tømrer.

Han mødte sin hustru, Rita Petersen, som han har været gift med i 42 år, da han flyttede til Sydfyn. En søster boede på Tåsinge, og hende boede han hos den første tid, og det var i den forbindelse, at han lærte sin senere hustru at kende. Hun var naboens datter.

De senere år fattede Poul Henning Petersen igen interesse for søværnet, og han blev medlem af marineforeningen.

Poul Henning Petersen efterlader foruden hustruen to børn og tre børnebørn.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce