Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

85

Tidligere gårdejer Niels Gunnar Hansen, præstemarken 27, Gudbjerg, fylder 85 i morgen. Niels G. Hansen tjente som ung ved landbruget i Korinth. Han var på Askov Højskole. Fra 1954 bestyrede han Tåsinge Tyrestation. Syv år efter overtog Niels Gunnar Hansen sammen med sin hustru Karen den fædrene gård Hedeagergård i Gudbjerg. Her drev han til han solgte i 1992 svineavlscentret Hedeagergård. Lokalpolitikken har altid interesseret. For Venstre sad han i en årrække i Gudme-Brudager sogneråd. Han var formand for Venstreforeningen. I to perioder har han været medlem af Gudme Menighedsråd. Tidligere var Niels Gunnar Hansen i fritiden aktiv trædrejer i Gudbjerg Husflidsforening. I dag gælder det motionsgymnastikken, der holder fødselaren i fin form.

80

Den tidligere dommer i Højesteret Palle Kiil, Hobro, fylder 80 år i morgen. Han har brugt en stor del af sin karriere på at afklare uenigheder mellem arbejdsgivere og ansatte, idet han i en periode var formand for Arbejdsretten. Palle Kiil blev student lige efter besættelsen, og et par år efter jurastudiet fik han ansættelse i Justitsministeriet. I 1967 blev han landsdommer i Vestre Landsret i Viborg, og i 1980 avancerede han til en af de fornemste stillinger i retsvæsnet, da han kunne kalde sig højesteretsdommer. Ved siden af det almindelige dommerarbejde har Palle Kiil løst en række konflikter i voldgiftssager.

Som næstformand i rigsretten var han i 1995 med til at finde den konservative justitsminister Erik Ninn-Hansen skyldig i at have tilsidesat sine pligter. Straffen blev fire måneders betinget fængsel. Palle Kiil blev pensioneret fra Højesteret i 1998.

75

Forhenværende overbetjent Erik Andersen, Saugstedvang 17, Faaborg, fylder 75 år søndag den 18. januar.

Erik Andersen blev oprindelig uddannet som elektriker i Bogense, hvorefter han var soldat ved Livgarden og ansat i militærpolitiet. I 1957 søgte han ind på Politiskolen i København og kom i 1963 til Faaborg Politi, hvor han virkede, indtil han fyldte 60 år.

Sideløbende med politijobbet drev han en årrække en frugtplantage i Kaleko, og efter sin afgang fra politiet hjalp han en lokal landinspektør med forskellige opmålingsopgaver m.v.

Erik Andersen var en årrække formand for Diernæs Skytte-, Gymnastik-og Idrætsforening og han var i otte år formand for det daværende fritidsnævn i Faaborg Kommune. Her var han især med til at indføre tilskudsordningen til idræts- og ungdomsforeningerne. En årrække underviste han desuden unge, der skulle tage knallertkørekort, ligesom han gennem tiderne har skrevet en meget stort antal fest- og lejlighedssange.

75

Søndag den 18. januar fylder Olga Lindekilde, Svendborgvej 15, Faaborg, 75 år.

70

Annelise Hansen, Hovedgaden 65, Humble, fylder 70 år søndag den 18. januar.

50

Jacqueline Friis-Mikkelsen, der i morgen fylder 50, har været i modebranchen i over 25 år. De sidste 10 år som direktør for modelbureauet Unique Models. Bevidst og ubevist er hun altid på jagt efter nye typer til bureauet - på gaden, til koncerter, og i supermarkeder leder hun efter spændende ansigter. Hun kendt for at være målrettet og hård, men hun er samtidig en leder, der bekymrer sig både om sit personale og sine modeller. Og som synes, det er vigtigt, at der både er plads til arbejdsliv og fritid.

Jacqueline Friis-Mikkelsen er en ivrig fortaler for at få flere kvinder i ledelse. Hun synes, at man skal introducere ledelse som fag allerede i børnehaveklassen, og hun er sikker på, at der er masser af kvindelige mellemledere, der gerne vil have topposter, men mangler det sidste skub. I 2007 blev hun udnævnt til ligestillingsambassadør for kvinder i ledelse, for DI og Ligestillingsministeriet, og det kom i den grad bag på hende, at ligestillingen ikke var nået længere end som så.

Som teenager blev hun mobbet. Så meget at hun i årevis mistede sit selvværd.

- Mine problemer startede først, da jeg sammen med mine forældre flyttede til Ølsemagle ved Køge. Jeg var 12 år og kom til en lille kommuneskole, og det var ganske rædselsfuldt. Pludselig blev det et problem, at jeg var mulat. Jeg vidste godt, at jeg så anderledes ud, men i København havde det aldrig været et issue. Pludselig blev jeg bare drillet, har hun fortalt i et interview i Berlingske. Efter en gymnasietid i Køge, hvor selvtilliden langsomt kom tilbage, uddannede hun sig til korrespondent i italiensk. Hun kom i kontakt med et trendy københavnermiljø med bøsser og kunstnere, og i 1983 sagde hun ja til et job som booker på det daværende Copenhagen Models. Siden startede hun tøjfirmaet Democrats, men vendte i 1995 tilbage til modelbranchen. Det var også i starten af 1980?erne, at hun mødte og giftede sig med tv-værten Jarl Friis-Mikkelsen. Sammen har de datteren Isabel. Ægteskabet holdt ikke, og i dag er hun gift med trommeslageren Flemming Svane Nilsson, som hun har datteren Clara med.

Selv har hun aldrig været model.

50

Tina Nielsen, Kronprinsensgade 14, Nyborg, fylder 50 år på søndag.

Hun er uddannet som socialrådgiver og arbejder nu på Østfyns Produktionsskole i Kerteminde.

I fritiden er hun ivrig motorcyklist og har flere gange deltaget i Skagensløbet for veteranmotorcykler, ligesom hun er vinterbader i Storebælt.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce