Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

95

Pensioneret overlærer og forfatter, Anna Hansen, Porthusvej 5, Svendborg, fylder 95 år i morgen. Adskillige kender Anna Hansen for de mange år som populær lærer i tysk og dansk på Østre Skole. Ved siden af lærergerningen med børnene i centrum har arbejdet med digte og fortællinger været hendes liv. Hun var 16 år, da hun skrev sit første digt, og efter pensioneringen kom der rigtig gang i skriveriet. Det er blevet til en snes bøger og digtsamlinger. Inspirationen har været den lokale historie, barndomserindringer, naturen og mysterier. Flere af bøgerne har hun selv illustreret med fin og sirlig pen. Anna Hansen har mange venner, der besøger hende i de smukke stuer i huset ved Christiansmøllen. Tidligere holdt fødselaren meget af at rejse.

75

Herluf Lykkegaard, Peløkkevej 84, Rudkøbing, fylder 75 år på onsdag, den 14. januar.

70

Nita Lindberg Pilgaard, Kornbakken 6, Ollerup, fylder 70 år i morgen.

Nita L. Pilgaard er født og opvokset på Østerbro i København. I 1972 flyttede hun med familien til Ollerup, hvor hun fik job i den daværende Egebjerg Kommunes social-og sundhedsforvaltning. Hun var her også dybt engageret i rådhuspersonalets kondiklub og stod for de store udflugter for medlemmer og deres familier. Nita Lindberg Pilgaard har i fritiden været medhjælper ved Ollerup Cup og medlem af bestyrelsen for Ollerup Brugs. Sammen med sin mand, toldbetjent Ove Pilgaard gik Nita Lindberg Pilgaard på efterløn og nyder nu familien, hvor børnebørnene har en særlig plads i fødselarens hjerte.

70

Karl Aage Jensen, bedre kendt som Kalle, Fruens Alle 10, Hesselager, fylder 70 år onsdag den 14. januar.

Han siger selv, han kan se tilbage på et godt arbejdsliv, selv om det ofte var hårdt. Han begyndte som buddreng hos en købmand og gartner, allerede som 12-årig. Efter sin konfirmation kom han ud at tjene, hvor konerne var så flinke at lære ham at danse. Til gengæld lærte han børnene at cykle. Senere kom han til at arbejde i Caspersens Planteskole, hvor han fik megen lærdom om haver og planter, som kommer flere til gode i dag.

Efter soldatertiden, hvor Kalle blev gift med Birgit, arbejdede han både på Svendborg Havn om dagen og hos Halberg om natten. Senere kom han til Ørskov Frugt, hvor han fungerede som chauffør i over 40 år og har kørt Danmark tyndt.

I 2001 mistede han Birgit, og Kalle, børn og børnebørn mistede deres omdrejningspunkt, hun var der altid for dem.

Kalle er senere blevet gift med Lona, og familien er udvidet med tre bonusbørnebørn, så der i alt er ni børnebørn, som alle elsker ham.

Han er altid en glad mand, der går ikke en dag uden sang, og når Plejehjemmets Venner mangler en til at synge for, er han altid klar.

Mange troede ikke, han kunne få tiden til at gå, da han gik på efterløn, men som hos de fleste andre kniber det med, at få den til at slå til. Kroket er blevet den store lidenskab, der skal gerne spilles tre gange om ugen, så skal der skydes lidt baneskydning, og han er også blevet glad for at gå i biografen. Skal der deles foreningsblade ud, går man heller ikke forgæves til Kalle. Gåture i naturen skal der også være tid. til. Så han siger selv: - Jeg har et godt liv.

70

Orla Hansen, Fredensvej 11, Rudkøbing, fylder 70 år onsdag den 14. januar.

65

Bygningskonsulent og taksator Bendt Sørensen, Solhøj 3, Haagerup, fylder 65 år i dag.

60

En afholdt og dygtig medarbejder på Svendborg Bibliotek, Claus Rzenno, Thorsvang 14, Troense, fylder i dag 60 år.

Claus Rzenno blev ansat på biblioteket i 1979 som assistent, og det var ham, der med stor indsigt styrede biblioteket ind i edb-alderen. Han har i flere år været fællestillidsmand for Svendborg Kommunes HK?ere og næstformand i hovedsamarbejdsudvalget. Claus Rzenno har også lagt et stort arbejde i kommunens sommerhusudvalg.

Claus Rzenno har, inden han kom til Svendborg, arbejdet i ØK og været ansat på København Børnehaveseminarium. Senere tog han en handelsuddannelse og var i en periode ansat i Sjællands Boldspil Unions sekretariat.

50

Chefsekretær Iben Holmboe, Valmuevej 5, Svendborg, fylder 50 år i morgen. Iben Holmboe er fra Århus, hvor hun var sekretær på Århus Oliefabrik. Da hendes mand flyttede til Svendborg som økonomidirektør på Fyns Amts Avis, blev fødselaren sydfynbo. Iben Holmboe selv har arbejdsmsæssigt været sekretær for sygehuschefen på Sygehus Fyn, Ringe og for oversygeplejersken på Odense Universitetssygehus. For to år siden blev Iben Holmboe chefsekretær for it-direktøren i Region Syddanmark. Fødselaren har tidligere været en aktiv håndboldspiller, men dyrker i dag løbeture for at holde sig i form. Hun holder af rejser med familien og yndlingsferiemålene er Italien og Grækenland.

50

Laila Karin Pedersen, Højsholmvej 15, Gelsted, fylder 50 år onsdag den 14. januar.

Laila Pedersen er født og opvokset i Svendborg, men flyttede efter studentereksamen og kontoruddannelse til Nordvestfyn, hvor hun i Haare dannede en familie med mand og to døtre.

Hun fik arbejde på Ejby Rådhus og kom ved kommunesammenlægning med til bogholderiet i Middelfart.

I fritiden hygger hun sig med sine rhododendroner, rejser - især til Tenerife, koncerter, bl.a. i Wien og sit lille barnebarn Natasja.

Fødselsdagen fejres med en stor fest for familie og venner.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce