Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

90

Som en meget aktiv pensionist fylder tidligere folketingsmedlem og medlem af Landsskatteretten, Poul Boeg, tirsdag den 13. januar 90 år.

Poul Boeg er uddannet jurist, translatør og tolk, og bag sig har han en karriere i Justitsministeriet, udenrigstjenesten, De Forenede Nationer og på Københavns Universitet, hvor han var lektor i statsret. Fra 1973 til 1975 repræsenterede han Centrum-Demokraterne i Folketinget.

Som pensionist er han stadig aktiv på mange fronter - bl.a. i Forbundet Kommunikation og Sprog.

I efteråret udgav han bogen »Den dobbelte kiste«, der spænder fra sentimentale fortællinger over sproglige finurligheder og refleksioner over politik til kommentarer til aktiespekulation. Kernestoffet er forfatterens mange aviskronikker gennem årene.

Flere end 1000 kronikker og artikler i danske og udenlandske aviser og tidsskrifter, har han bag sig.

Poul Boeg stod i 1993 i spidsen for den såkaldte Folkeviljebevægelse, der indsamlede underskrifter med kravet om en folkeafstemning om rigsrettiltalen i forbindelse med den såkaldte tamilsag mod tidligere justitsminister Erik Ninn-Hansen.

Poul Boeg kaldte i en pjece undersøgelsen af tamilsagen for en skueproces, og han sammenlignede højesteretsdommer Mogens Hornslet undersøgelsesret med middelalderens inkvisitionsprocesser, hvor dommeren og anklageren var den samme.

75

Jens Rasmussen, Møllevænget 16, Humble, fylder 75 år mandag den 12. januar.

75

Elly Christensen, Tingstedet 19a, Hesselager, fylder 75 år mandag den 12. januar.

70

Else Marie Nielsen, Engdraget 43, Svendborg, fylder 70 år på mandag.

Else Marie Nielsen er uddannet dameskrædder og var i mange år en dygtig og værdsat medarbejder på Erik Jørgensens Møbelfabrik i Tved.

Nu nyder hun sin pensionisttilværelse ved med glæde at gå til gymnastik, ligesom hun elsker at cykle lange ture rundt på de små sydfynske veje. Og hun er på farten næsten uanset vejrliget og årstiden.

Else Marie Nielsen har en stor vennekreds, der værdsætter hende for det altid gode humør. Hun har to døtre og fem børnebørn, som også betyder meget i Else Marie Nielsens tilværelse.

70

Eva Larsen, Tiselholtvej 6 i Vejstrup, fylder 70 år tirsdag den 13. januar.

Hun er opvokset i Skårupøre, men har boet i Vejstrup, siden hun som ung blev gift med Jørgen Larsen, og sammen har de drevet Vejstrup Blik-VVS i mange år. Samtidig hermed har hun passet familie, senere børnebørn, hus og haven, som har hendes store interesse, hvor blomster og planter stortrives.

Hun er meget dygtig til porcelænsmaling og har i mange år undervist i dette.

Hun er glad for at rejse, og sammen med sin mand har hun rejst mange steder i verden.

På sine »gamle« dage er hun også begyndt at se håndboldkampe, gå til bowling, dans og andre fritidsaktiviteter i pensionistklubben, ligesom en ugentlig kortaften sammen med vennerne er en fast tradition.

Dagen fejres med »åbent hus« for familie, venner og bekendte fra kl. 13.

70

Mogens Bundgaard-Nielsen var manden, der overbeviste danskerne om, at Storebæltsbroen var en god idé.

Tirsdag den 13. januar fylder han 70 år.

Kommende generationer af danskere har svært ved at forestille sig en tid, hvor en rejse fra Odense til København skulle passes ind med afgangstider på færger, og en tur mellem København og Århus var at betragte som en dagsrejse.

I dag er Storebæltsbroen blevet en given ting, der binder Danmark og danskerne tættere sammen med en markant kortere rejsetid i både bil og tog. Sådan var det ikke i 1989, da Mogens Bundgaard-Nielsen satte sig i stolen som direktør for A/S Storebælt. Bundgaard-Nielsen kom fra en stilling som departementschef i Miljøministeriet til jobbet som Danmarks fremmeste brobygger. Det var på det tidspunkt, da trafikminister Knud Østergaard (K) sagde, at broen kunne gøre gavn ved, at den friske mælk kunne komme hurtigere fra Jylland til Sjælland.

Ministerens udtalelse var ikke just medvirkende til at skabe opbakning til broen, og da Mogens Bundgaard-Nielsen trådte til som chef, kunne han konstatere, at to tredjedele af danskerne ikke kunne se meningen med broen, der ifølge skrækscenarierne både ville blive en katastrofe for økonomien og miljøet.

Byggearbejdet begyndte med svigtende opbakning fra befolkning, og mistilliden voksede den 14. oktober 1991. Tunnelrørene blev oversvømmet, og Mogens Bundgaard-Nielsen måtte igen og igen forklare befolkningen, hvad der skete, og endte med tilnavnet »Mogens Bundprop-Nielsen« i Politikens bagsidespalte ATS. Men Bundgaard-Nielsen har hele sin karriere været kendetegnet ved, at han aldrig lader sig slå ud, men kæmper videre. Og det lykkedes rent faktisk direktøren at få vendt folkestemningen. Vandet kom ud af rørene, og broen begyndte langsomt at rejse sig. I 1994 erklærede halvdelen af danskerne sig som tilhængere af broen.

Den åbnede for tog i 1997 og for biler i 1998, og resten er historie. Trafikken er vokset år for år og overstiger langt de prognoser, der blev brugt som grundlag for byggeriet. I 2007 passerede 10,7 millioner køretøjer broen.

Mogens Bundgaard-Nielsen sad på posten som brodirektør frem til 2004. Siden har han været formand for bestyrelserne i Danmarks Tekniske Universitet, Seruminstituttet og Lundbeckfonden.

Han er gift med Marianne Viltoft, og fritiden bruges i sommerhuset i Gilleleje, på teaterture, veteranbiler og golf.

60

Som præstesøn fra Fyn og med en uddannelse som cand. phil. i historie var det ikke umiddelbart erhvervsreformator, der stod at læse i krystalkuglen for Birger Riis-Jørgensen.

Med sin meget lange karriere i de politisk orienterede dele af Udenrigsministeriet var han da heller ikke det mest oplagte valg til posten som chef for Danmarks Eksportråd. Men på trods af sin manglende baggrund i det private erhvervsliv, så taler Riis-Jørgensens resultater for sig selv.

Siden han i 2000 trådte til som direktør for Udenrigsministeriets erhvervsrelaterede og handelspolitiske arbejde har Eksportrådet udviklet sig til en resultatorienteret, effektiv og meget moderne organisation. Birger Riis-Jørgensen har blandt andet indført resultatkontrakter for alle medarbejdere - en praksis, der siden har bredt sig til resten af ministeriet.

»Ikke højt elsket - men højt respekteret«, siges det om Riis-Jørgensen i et ministerium, der ikke just er kendt for sin omstillingsparathed. For selv kritikerne må indrømme, at han kan levere varen.

I september sidste år blev Birger Riis-Jørgensen udnævnt til Danmarks ambassadør i London.

Han er gift med Karin Riis-Jørgensen, som har været medlem af Europa-Parlamentet i Bruxelles for Venstre siden 1994. De to mødte i sin tid hinanden i Udenrigsministeriet og sammen har de to voksne børn.

60

Når flaget går til tops for fødselaren, kan Jørgen Hoppe se tilbage på fire perioder som formand for HK Handel, en post han blev genvalgt til for femte gang i oktober sidste år. Den 13. januar fylder han 60 år.

Femte runde i spidsen for de handelsansatte bliver også den sidste for Hoppe, der på grund af sin alder falder for HK?s egen aldersgrænse. Hoppe har været aktiv i HK siden 1973, men interessen for det faglige arbejde viste sig endnu tidligere, da han som bankassistent i Arbejdernes Landsbank blev valgt som formand for de ansattes landsklub.

I sit hverv som formand for HK Handel har Hoppe ofte raset mod liberalisering af lukkeloven. Han mener, at frit valg for åbningstider er til stor gene for de ansattes privatliv, og at butikkerne vil presse hinanden til at holde åbent.

HK-kasketten er ikke den eneste, der har en plads på Hoppes hoved. Han er også medlem af hovedbestyrelsen i LO og formand for Handelskartellet i Danmark. Internationalt er Hoppe formand for den europæiske Handelsorganisation UNI-Europa Commerce. Derudover bestrider han også en række næstformandsposter inden for handel. Privat er Hoppe gift med journalist Joan Leergaard, sammen har de en datter og to børnebørn. Hjemmet i Bagsværd dufter ofte af hjemmebagt brød, og Hoppe laver gerne dejen, ligesom han lader sig inspirere af de opskrifter, der følger med de økologiske grøntsager, som parret får bragt til døren.

Når kalenderen viser fritid, står Hoppe ikke stille. Han elsker at cykle, løbe og dyrker både fitness og yoga.

50

Social-og sundhedshjælper Karin Irene Clausen, Kragholmvej 26, Rudkøbing, fylder 50 år mandag d. 12. januar.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce