Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lis Hornø ny Tænk-redaktør

København: Forbrugerrådets blad Tænk får 1. februar ny chefredaktør. Det bliver Lis Hornø, der er uddannet journalist med bifag i filmvidenskab. Lis Hornø har været kommunikationschef i Kolding Kommune i fire år og har senest været rådgiver i kommunikationsvirksomheden Operate.

45-årige Lis Hornø har desuden erfaring som leder af forskellige medier, blandt andet fra tre år som chefredaktør for magasinet Forældre & Børn. Hun har arbejdet på dagblad, tv, radio, web og forlag samt været ekstern lektor og censor på Journalisthøjskolen.

Den nye chefredaktør skal konsolidere Tænk som danskernes foretrukne medie for forbrugerinformation og troværdige produkttest, herunder udvikle Tænk på alle relevante medieplatforme. Endelig skal hun iværksætte nye aktiviteter for at fremme Tænks rolle som medlemsblad og dermed skabe forandring til gavn for forbrugerne.

/ritzau/

Sten Scheibye ny DTU-formand

Tidligere Coloplast-direktør, 58-årige Sten Scheibye bliver ny bestyrelsesformand for Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

Sten Scheibye er uddannet cand.scient. og lic.scient. i kemi fra Aarhus Universitet, hvor han i dag er adjungeret professor i anvendt kemi. Han har endvidere en HD inden for markedsføring.

Den nye bestyrelsesformand har haft en række forskellige positioner i den danske lægemiddelindustri, dels på Løvens Kemiske Fabrik og dels på Coloplast A/S, hvor han fra 1995 og frem til efteråret 2008 var administrerende direktør.

Sten Scheibye er bestyrelsesformand for Novo Nordisk A/S og medlem af blandt andet bestyrelsen for Danske Bank

Han afløser Mogens Bundgaard-Nielsen som formand for DTU?s bestyrelse.

/ritzau/

Skoleelever får avispris

København: Godt 30.000 skoleelever har været journalister for en uge, og nu har to af klasserne vundet hver 25.000 kroner for at lave Danmarks bedste klasseavis. Vinderne af konkurrencen »Skriv til Avisen« 2008 er 7. g på Jellebakkeskolen i Risskov for avisen »Total Global« og 10. b på Efterskolen Solgården i Tarm for avisen »Primus Motor«.

»Skriv til Avisen« er arrangeret af Avisen i Undervisningen, dagbladene og Danmarks Skolebibliotekarer. Temaet var globalisering, og formanden for dommerkomitéen og europaparlamentsmedlem, Poul Nyrup Rasmussen, synes, det har været sjovt at læse aviserne.

- Jeg synes, klasserne har en instinktiv og umiddelbar forståelse for, hvad globalisering er. De får mange skægge og sjove vinkler på mad, sprog, rejser og fremmede lande, siger han.

Hvert år i uge 44 kæmper Danmarks skoleelever om danmarksmesterskabet i avismageri.

/ritzau/

Fem vil være Københavns ny biskop

København: Der er nu fem navne på kandidatlisten til Københavns bispevalg, skriver Kristeligt Dagblad tirsdag.

Til sommer har den nuværende biskop, Erik Norman Svendsen, bestridt Københavns Stifts højeste embede i 16 år, og han vil den 30. august overgå til udelukkende at fungere som kongelig konfessionarius.

De fem kandidater er domprovst i Københavns Domkirke Anders Gadegaard, sognepræst Peter Skov-Jakobsen, sognepræst Andreas Christensen, generalsekretær for Kirkefondet Kaj Bollmann samt - som den eneste kvinde i feltet - generalsekretær for Bibelselskabet Tine Lindhardt. Hun er hustru til Jan Lindhardt, som i 11 år var biskop over Roskilde Stift.

/ritzau/

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce