Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Edith Hvilsom, Svendborg

Edith Elisabeth Hvilsom er død i sit hjem på Bryghuset. Hun blev 92 år.

Edith Hvilsom var født i Hesselager, hvor hun mødte Karl Hvilsom, som var fra Vormark. I de unge år havde de begge arbejde uden for hjemmet, mens de boede i Hesselager. Men i 1946 var de i stand til at købe et mindre landbrug på Lakkendrup Kile. Det passede de sammen, men Edith Hvilsom arbejdede desuden på Gudbjerg Andelsmejeri, hvor hun pakkede ost.

Hun var et meget aktivt menneske og var også en årrække medlem af bestyrelsen for den lokale husholdningsforening.

Omkring 1970 solgte de ejendommen og købte et lidt større landbrug i Krogsbølle på Nordfyn, der blev passet som en mønsterbrug. Desværre døde Karl Hvilsom efter svær sygdom allerede i 1976.

Edith Hvilsom beholdt ejendommen et års tid, men købte så et parcelhus på Hesselbjerg i Svendborg. Her boede, hun, indtil hun ikke kunne klare haven længere og flyttede ind i Langes Have. På et tidspunkt kunne hun ikke klare trapperne her og fik i stedet en lejlighed i Bryghuset, hvor hun boede og var åndsfrisk, til kræfterne slap op. Edith Hvilsom efterlader tre døtre og en søn samt ni børnebørn og 16 oldebørn.

Rigmor Pedersen,

Marstal

Rigmor Pedersen, Marstal, er død, 88 år. En rigtig ærøbo: Hun var født i Marstal og drev som ung frisørsalon i Ærøskøbing. Da hun i 1943 giftede sig med lærer Svend Georg Pedersen, blev det optakten til deres livsopgave som lærerpar på den lille Søbygårdsmarks Skole. Her, hvor deres to børn voksede op, og hvor også hendes mor flyttede ind, skabtes rammen om et trygt og åbent hjem i en varm, munter og udadvendt atmosfære. Selv bidrog Rigmor Pedersen til undervisningen af egnens nye generationer med håndarbejde; og med en ægtefælle, der over årene foruden at være lærer og kirkesanger engagerede sig aktivt i fodboldlivet, i lokalpolitik mm., blev hun det besindige omdrejningspunkt i en strøm af brogede aktiviteter. Mild og myndig og med et knusende roligt gemyt, der var rummeligt nok til at favne alt og alle.

Efter mandens bratte død allerede i 1977 blev Rigmor Pedersen boende i den gamle skole i en årrække, inden hun i 1987 flyttede til fødebyen Marstal. Her fik hun gode år med gamle og nye venner, dyrkede sin interesse for haven og roserne samt for slægtsforskning og lokalhistorie. Rigmor Pedersen var således flittig forfatter til den lange række af videnshæfter fra »Landsbytosserne«, men dagens samfundsliv optog hende fuldt så meget som fortiden. Hun havde livsappetitten i behold til det sidste og nåede forleden at nyde en nytårsfest til ende i en sen nattetime.

Rigmor Pedersen, der døde efter få dages indlæggelse på sygehuset i Ærøskøbing, efterlader en søn i Marstal, en datter i Ærøskøbing, svigerbørn, børnebørn og oldebørn. Begravelsen finder sted fra Søby Kirke på mandag.

Inger Bøggild,

Ringe

Fhv. tandtekniker Inger Bøggild, Ringe, er død, 90 år.

Jørgen Olsen,

Krarup

Jørgen Olsen, Krarup ved Ringe, er død, 67 år.

Niels Christian Bruun-Nielsen,

Ringe

Niels Chr. Bruun-Nielsen, Ringe, er død, 75 år. Han var født og havde sin barndom i Esbjerg.

Som ung kom han i lære som snedker hos en snedkermester i Esbjerg. Efter nogle år videreudannede han sig til bygningskonstruktør.

I 1959 blev Niels Christian gift med Erna, og de boede først et stykke tid i Esbjerg, men i 1966 flyttede de til Sædden uden for Esbjerg, hvor han i sin fritid havde bygget et hus.

I 1989 flyttede familien til Espe ved Ringe; her havde Niels Christian sammen med sin søn købt Sofienlund Tømmerhandel. Efter tre år blev virksomheden solgt, og Niels Christian Bruun-Nielsen blev ansat som graver ved Heden Kirke. Samtidig flyttede familien til Heden.

I 2001 stoppede Niels Christian med sit arbejdsliv og gik på pension.

I 2003 mistede Hans Christian sin kone, og han flyttede året efter til Ringe, hvor han har boet siden.

I sin fritid var Niels Christian engageret i korsang, og i nogle år var han kasserer for Nr. Søbykoret, og han var også en af initiativtagerne til dannelsen af munkekoret.

Niels Christian Bruun-Nielsen efterlader tre døtre og en søn, otte børnebørn samt to oldebørn.

Sonja Pedersen,

Vantinge

Sonja Pedersen, Vantinge ved Ringe, er død, 58 år. Hun var født i Ribe, hvor hun også havde sin barndom. Efter skoletiden arbejdede hun som ung pige i huset i en periode, men derefter fik hun job som svejser på Ribe Jernstøberi.

Senere tog Sonja Pedersen uddannelse som omsorgsassistent i Ribe.

I 1972 blev Sonja Pedersen gift med Mogens Pedersen. De bosatte sig i Ringe, og Sonja blev ansat i »Lindehuset« i Ringe. Her var hun et års tid, så skiftede hun arbejdssted og fik job på »Strandvænget« i Nyborg, og gennem de næste 32 år var Sonja Pedersen en trofast medarbejder her.

I 1975 flyttede familien til Heden, og efter tre år her fik de bopæl i Vantinge, hvor de har boet siden. Foruden sin mand efterlader Sonja Pedersen, en datter og to sønner samt seks børnebørn.

Peder Lindegaard Kjeldsen,

Nyborg

Forhenværende chauffør Peder Lindegaard Kjeldsen, Guldstjernevej, Nyborg, er efter kort tids sygdom død, 79 år.

Han efterlader sin hustru, Alice Kjeldsen, og øvrig familie.

Lillian Christoffersen,

Ullerslev

Lillian Christoffersen, Teglvænget, Ullerslev, er død, 73 år. Hun efterlader sin mand, Egon Christoffersen, børn, børnebørn og oldebørn.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce