Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

90

Karen Nielsen, Rolighedsvej 26, Marstal, fylder 90 i dag,

Karen Nielsen flyttede til Ærø fra København i 1994 og er faldet usædvanlig godt til på øen. Gennem årene, indtil for et års tid siden, har hun været frivillig hjælper på Søfartsmuseet. Her har hun gjort en fortjenstfuld indsats, idet hun er ekspert i gotisk skrift, hvilket ikke mange behersker.

På alle måder har hun været en fin og glad medhjælper på museet, hvor hun fortsat kommer, når dets leder, Erik Kromann kalder.

Under Anden Verdenskrig var hun medlem af modstandsbevægelsen i København og husker mange farlige oplevelser fra den tid.

Nu nyder hun sit fortjente otium på Rolighedsvej.

70

Hun har kæmpet mod banker og taget familien Danmarks parti, når det kom an på fødevaresikkerhed og gavebytteri. Nu runder Kirsten Nielsen de 70, når hun fylder år den 5. januar.

Kirsten Nielsen blev synonym med Forbrugerrådet, som hun var formand for i 23 år fra 1979 til 2002. Og det stod ellers ikke skrevet i kortene, at Kirsten skulle være forbrugernes vagthund.

Hun blev elev i forsikringsselskabet Hafnia og efteruddannede sig til civiløkonom med forsikring som speciale i 1963. Det førte dog ikke til den forventede forfremmelse, og hun forlod arbejdsmarkedet efter at være blevet gift i 1965. Men i 1972 meldte Kirsten Nielsen sig ind i den lokale forbrugergruppe i Københavns vestegn - og efter blot tre år her blev hun formand. Det betød, at Kirsten Nielsen fik sæde i Forbrugerrådet - og der gik ikke lang tid, før hun blev valgt ind i forretningsudvalget.

Men at hun i 1979 blev formand for rådet, da Dorte Bennedsen (S) blev udnævnt til undervisningsminister, kom som en overraskelse. Kirsten Nielsen blev rådets første partipolitisk uafhængige og arbejdende formand - tidligere havde der været tradition for fremtrædende socialdemokratiske politikere på posten.

Den første store opgave, hun fik på sit bord, var dankortet. Bankerne havde planer om et kreditkortsystem, som ville vende op og ned på betalingsformidlingen. Men for at forhindre, at kortet blev for velhavende som efter udenlandsk forbillede, krævede Forbrugerrådet en tilbundsgående undersøgelse af konsekvenserne. Og enden blev et dankort for alle forbrugere.

Ud over sin formandspost har Kirsten Nielsen haft mange tillidshverv, der omfatter medlemskab af Forsikringsrådet, Konkurrencerådet, Jernbanerådet og Patientklagenævnet. Hun har været dommer i Sø- og Handelsretten samt formand for Danmarks Frivillige Bloddonorer. Kirsten Nielsen blev ridder af dannebrogordenen i 1985 og af 1. grad i 1993. Hun er gift med Leif Nielsen, som hun har to børn sammen med.

60

Cand. mag. Morten Lassen, Jordløsevej 3, Haastrup, fylder 60 år på mandag,

Morten Lassen blev færdiguddannet i Odense i 1977 og fik efterfølgende ansættelse på VUC i Odense. I 1994 skiftede han til sit nuværende job på Faaborg Gymnasium. Morten Lassen var en årrække formand for skolebestyrelsen ved Haastrup Skole og kæmpede en energisk, men forgæves kamp for at bevare skolen i kommunalt regi. Han og hele familien har gennem tiderne været meget aktive i Faaborg Orienteringsklub. Foruden at være aktiv løber har Morten Lassen gennem tiderne beklædt flere tillidshverv i klubben og er p.t.

eliteudvalgsformand, mens hustruen Lotte er kortudvalgsformand.

60

Radio- og tv-forhandler Jørn Jespersen, Vestergade, Faaborg, fylder 60 år på mandag. Jørn Jespersen er født i Finstrup ved Diernæs og har gennem hele livet bevaret tilknytningen til Faaborgegnen. Efter endt skolegang kom han i 1965 lære hos Tukjær Radio i Vestergade i Faaborg. Senere blev Jørn Jespersen medejer af firmaet, der i dag drives som et anpartsselskab under navnet Expert Tukjær Radio og TV ApS. Foruden at lægge mange kræfter i forretningen har Jørn Jespersen gennem tiderne varetaget forskellige hverv i Faaborg Handelsstandsforening, bl.a. som kasserer. Hans store interesse for sport har betydet, at han har været aktiv fodbold-, badminton- og tennisspiller. Den seneste årrække har han lagt mange kræfter i den lokale Odd Fellow Loge i Vestergade.

60

Kurt Clausen, Kirsebærvænget 30, Tullebølle, fylder 60 år,

mandag den 5. januar.

50

Tinne Lauritsen fra Diernæs fylder 50 år den 5. januar.

Efter næsten 20 år i Odense flyttede hun i 1998 med sin familie til det idylliske Diernæs, hvor de allesammen er faldet godt til. For et par år siden sadlede Tinne Lauritsen rent erhvervsmæssigt fuldstændigt om. Oprindelig uddannet som korrespondent og efter mange år som sekretær i forskellige virksomheder fik hun lejlighed til at opfylde sin drøm om at blive selvstændig fodplejer. Efter halvandet års mesterlære i Odense blev hun midt i februar sidste år således færdiguddannet som lægeeksamineret fodplejer - oven i købet med meget fine karakterer.

Tinne Laurtisen kører ud og ordner fødder over det meste af Fyn, og også Ærø bliver regelmæssigt besøgt. Fordelen er, at kunderne ikke behøver hen til en klinik, når behandlingen kan foregå i hjemmet. Kunderne er glade for hende, og hendes firma »Tinne?s Fodpleje« er inde i en positiv udvikling, hvor der stadig kommer flere kunder til. Og allerede kan der fejres et års jubilæum.

40

Han er født Brian Hugh Warner, men er kendt under sit kunstnernavn Marilyn Manson, opkaldt efter skuespillerinden Marilyn Monroe og morder og kultleder Charles Manson. 5. januar fylder den excentriske musiker 40 år.

Gennembruddet for Marilyn Manson kom for alvor med albummet ?Antichrist Superstar? fra 1996, men året inden hittede bandet, der er opkaldt efter forsangeren, med en coverversion af Eurythmics? hit ?Sweet dreams (are made of this)?. Det mest sælgende album, bandet har lavet til dato, er ?Mechanical Animals? fra 1998 med hits som ?The dope show? og ?I Don?t like the drugs (but the drugs like me).?

Albummet er som andet af Mansons musik blevet en torn i øjet på det religiøse højre i USA og sættes i forbindelse med skolemassakren i Columbine i 1999, hvor to studerende dræbte 13 mennesker.

Musikken er ikke den eneste kunstform, Manson bruger til at udtrykke sig. Han bruger også sin tid på at male, og hans værker kan blandt andet ses på hans galleri Celebritarian Corporation Gallery of Fine Art samt Mansons hjemmeside. Også skuespil har fanget Mansons interesse, og han har haft flere mindre roller. Privat har Manson blandt andet været gift med showdanseren Dita Von Teese.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce