Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sonja Jensen, Egilsvej 97, Odense NV, skriver følgende mindeord over Elfrida Kokkendoff Jørgensen, Hjallese:

Vores mor, Elfrida Kokkendoff Jørgensen, blev født 31. januar 1922 i Sdr. Højrup som nr. tre i en søskenderække på fire. Familien flyttede på et tidspunkt til Freltofte Mark. Vores mor kom ud at tjene dagen efter, at hun blev konfirmeret. I starten af Anden Verdenskrig traf vore forældre hinanden. De blev gift i 1942 og fik deres første barn i 1943. Efter krigen flyttede vore forældre til Bolbro i Odense, hvor der ret hurtigt kom to børn mere. Vores mor begyndte at sy for andre og at gøre rent på Restaurant Stadion. Der kom en efternøler i familien, og pladsen blev trang. Familien flyttede derfor i rækkehus på Carl Blochsvej, hvor vore forældre boede, indtil vi børn var flyttet hjemmefra.

Vores mor begyndte at arbejde på Odense Tekniske Skole, hvor hun nåede at fejre 25 års jubilæum. De fleste år arbejdede hun som kantinemedhjælper i Munke Mose. Så blev tiderne bedre. Familien fik råd til tv, bil og telt, senere campingvogn. Dette blev flittigt brugt i alle ferier. Det blev til mange campingture, også til Tyskland, så vores mor måtte lære tysk, også for at kunne følge med i tysk fjernsyn. I den øvrige fritid holdt hun meget af at samle familien, bage brød, lave mad, gætte kryds-og-tværs, sy tøj selv, gå i teatret og biografen og at male porcelæn. Det blev til mange flotte lamper, platter, kopper, billeder o.s.v.

Vores mor blev enke for ni et halvt år siden. Forinden var vore forældre flyttet i étplans-rækkehus på L.A. Ringsvej. Her havde de boet nogle få år, da hun brækkede sit ene lårben. Hun blev aldrig rigtig god til at gå efter dette. Men med rollator gik det fint, indtil i løbet af 2008. I foråret 2008 fik hun diagnosen Alzheimer og fik medicin for dette. Senere viste det sig, at hun havde cancer, som var meget fremskreden og kampen mod denne tabte hun den 2. januar, da hun sov stille ind med alle sine børn omkring sig på Hjallese Plejecenter.

Æret være mors minde.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce