Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

85

Børge Edvard Rasmussen, Havrevej 15, Nyborg, fylder 85 år i dag.

Børge Edvard Rasmussen, der er født i Assens og opvokset på Assens-egnen, blev efter endt skolegang udlært som beslagsmed. I sin ungdom kom han til Sydfyenske Jernbaner i Odense og siden til DSB?s Værksted i Nyborg.

Han var i mange år kasserer i Dansk Metal i Nyborg, ligesom han en årrække var formand for ligningskommissionen i Nyborg.

80

Aage Bergholdt, Nymarksvej 34, Nyborg, fylder 80 år i morgen.

75

Skakspillets magi og opfordring til stille tanksomhed har har optaget Herluf Lykkegaard, siden han var ti år. I morgen fylder han, der bor på Peløkkevej 84 i Rudkøbing, 75 år. Hans indsats ved skakbrættet og hans organisatoriske aktiviteter blev for nogle år siden belønnet med Dansk Skakunions hæderstegn. Skakspillet lå lidt i dvale, da han som ung arbejdede seks år i udlandet som landbrugsmedhjælper i England, Schweiz, Norge og Canada, men han genoptog interessen, da han kom hjem. Han bosatte sig i Odense, men flyttede senere til Rudkøbing og arbejdede som svejser på Alu Stål og Svendborg Skibsværft. I 1984 var med med til at stifte Rudkøbing Skakklub, som han var formand for fra 1987-2003.

70

Orla Hansen, Fredensvej 11, Rudkøbing, fylder i morgen 70 år. I fuld vigør og altid med en skæv bemærkning på læberne. I 30 år, fra 1959-89, arbejdede Orla Hansen på Langelands Frøavlskompagni på havnen i Rudkøbing, men han stoppede, da virksomheden flyttede sine aktiviteter fra øen. Beslutningen blev truffet netop den dag, han kunne fejre 30 års jubilæum. Siden var han ansat på Den Blå Fabrik, indtil den lukkede, og hans sluttede sit arbejdsliv med ti år som vicevært for Stiftelsen af 1852. Nu hygger han sig sammen med gode venner og Jytte, som han snart har været gift med i 50 år. I en lang årrække var Orla Hansen i bestyrelsen for Rudkøbing Varmeværk og Boligselskabet Langeland, men begge poster har han overladt til yngre kræfter, ligesom bestyrelsesjobbet i Rudkøbing Boldklub. Fodbolden har spillet en central rolle i hans liv. Som ung var han i mange år fast mand på klubbens førstehold, som dengang spillede i Fynsserien, en solid mand i forsvaret, og tre gange optrådte han på FBUs unionshold. Senere fortsatte Orla på RBs oldboys-hold, man da, som han selv udtrykker det, benene begyndte at blive lidt slappe, lagde han støvlerne på hylden. Men ikke dermed sit engagement i boldklubbens trivsel. Han var således med til at bygge det nye klubhus på Rue Mark, og klubben takkede for hans fortjenester ved at udnævne ham til æresmedlem. I dag kan man møde ham i motionscentret tre gange om ugen, hvor han bøjer jern sammen med ligesindede. Så retter vi dem ud ugen efter, tilføjer han med det lune smil, som er et at hans sikre kendemærker.

70

Inge Samsø Nielsen, Galdbjerg Kohavevej 18, Hesselager, fylder 70 år torsdag den 15. januar.

60

Judith Dahl Brodersen, Staboltvej 7, Tåsinge, fylder 60 år torsdag d. 15. januar.

Judith har været ansat ved Svendborg Kommunes hjemmepleje siden 1988.

60

Elise Rasmussen, Spodsbjergvej 343, Rudkøbing, fylder 60 år på torsdag.

50

Jane Urban, Bøjdenvej 103, Nyborg, fylder 50 på torsdag.

50

Filialbestyrer Henning Damm, Faaborgvej 77a, Vester Skerninge, fylder 50 år torsdag den 15. januar. Henning Damm er en rigtig sparekassemand »af egen avl«. I 1980 startede en ung Henning Damm som elev på Sparekassen Faaborgs hovedkontor. Næsten fra dag et slog hans gode humør og positive indstilling igennem blandt både kolleger og kunder i afdelingen. Som uddannet fortsatte han på hovedkontoret i Faaborg, men var også i en kort periode tilknyttet sparekassens afdeling i Korinth. I slutningen af 1980?erne blev Henning Damm filialbestyrer i afdelingen i Allested/Vejle. Her regerede han i godt seks år, hvorefter hovedkontoret igen kaldte på ham. I sparekassen er Henning Damm blevet kendt som en loyal kollega og medarbejder, der godt kan lide at tage en udfordring op. Det gjorde han også i 1995, da han skiftede til Sparekassens erhvervsafdeling, der dengang var en del af hovedkontoret i Faaborg. Senere flyttede Henning Damm med erhvervsafdelingen ud i Herregårdscentret. I 2003 fandt Henning Damm med egne ord den rette hylde i Sparekassen Faaborg. Han blev filialbestyrer i afdelingen i Vester Aaby. Som bestyrer i en mindre filial i et lille lokalområde værdsætter han den tætte kontakt med kunderne og lokalområdet ? og han sætter en ære i at være på fornavn med kunderne og prioriterer den korte sludder over skranken. Henning Damm har boet hele sit liv i Vester Skerninge ? dog på fem forskellige adresser, som han altid påpeger med et smil, når nogen spørger, hvor han kommer fra. Sporten har altid været et omdrejningspunkt i hans fritid. Fodbolden i Egebjerg Fodbold og håndbolden i Ollerup/Skerninge G&IF har bragt ham mange gode oplevelser og kammeratskaber. Skønt han ikke længere er så aktiv på banerne, finder den rutinerede sparekassemand stadig tid til at trille lidt med fodbolden på Egebjergs serie 5-hold. Henning Damm er at finde på jobbet på sin runde dag.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce