Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karen Margrethe Gottlieb, Snøde

Karen Margrethe Gottlieb, Snøde er død, 91 år. Hun var født i Stoense, men fik sin barndom og ungdom i Humble, hvor hun tog realeksamen fra Humble realskole. Hun blev uddannet som derektrice på Odense Fagskole og på Tilskærerskolen i København, og hun rejste tilbage til Humble, hvor hun startede systue i sine forældres hjem og blev en meget efterspurgt syerske og designer. I 1942 blev hun gift med Aage Gottlieb, som var mejerist på Langeland. Det var et dobbeltbryllup, hvor både hun og hendes søster blev gift. Karen Margrethe Gottlieb havde syet brudekjolerne til begge søstre i en tid, hvor der var mangel på alt.

Efter brylluppet flyttede hun og hendes mand til Tåsinge, men vendte hjem til Langeland, hvor de drev mælkeforretning på Nørrebro i Rudkøbing. Herefter flyttede de til Snøde, hvor de byggede hus, og han var ansat på Snøde mejeri. Parret startede udlejning af biler, hvor hun stod for det praktiske med al papirarbejdet.

Hun havde den sorg at miste sin mand i 1991, men blev boende i huset indtil sin død. For få år siden blev hun ramt af alvorlig sygdom, men klarede sig i eget hjem med god hjælp fra børn og hjemmeplejen.

Karen Margrethe Gottlieb efterlader tre døtre, to sønner, svigerbørn samt otte børnebørn og ni oldebørn.

Edith Jakobsen, Vester Hæsinge

Forhenværende husassistent Edith Jakobsen, Rolighedsvej, Vester Hæsinge, er efter flere års sygdom død, 69 år.

Edith Jakobsen og hendes nu afdøde mand, Poul Erik Jacobsen, boede tidligere i Sandholt-Lyndelse, men efter hans død for få år siden flyttede hun til Vester Hæsinge.

Edith Jacobsen var i mange år ansat i vaskeriet m.v. på Ældrecentret Steensvang i Faldsled, hvor hun var en pligtopfyldende og værdsat medarbejder.

Hun gik derefter på efterløn, men bevarede en periode tilknytningen til centret med deltidsarbejde.

Som efterlønsmodtager og pensionist var hun, så længe helbredet tillod det, aktiv petanquespiller og deltager i den lokale pensionistforenings aktiviteter.

Afdøde efterlader en datter, to sønner, svigerbørn og børnebørn.

Henning Rasmus Isaksen, Årslev

Forhenværende snedker Henning Rasmus Isaksen, Årslev, er død, 82 år.

Afdøde efterlader sin hustru, Poula, tre børn, børnebørn og et oldebarn.

Knud Ingemann, Ferritslev, tidl. Sdr. Nærå

Forhenværende arbejdsmand Knud Ingemann, Plejehjemmet Åhaven, Ferritslev, 79 år.

Knud Ingemann, der tidligere boede i Bøgeparken i Sdr. Nærå, efterlader sin hustru, Lis Ingemann, to sønner, svigerbørn og børnebørn.

Alfred Verner Andersen,

Ringe

Alfred Verner Andersen, Ringe, er død, 78 år

Karen Skovsbo, Brylle

Karen Hansine Bonne Skovsbo, Glentevej, Brylle, er død i sit hjem, 78 år.

Afdøde efterlader sin mand, Hans Skovsbo, børn, svigerbørn og børnebørn.

Sangeren, skuespilleren Eartha Kitt

Den amerikanske sanger og skuespiller Eartha Kitt er død, 81 år, i New York efter længere tids kræftsygdom. Eartha Kitt var datter af en ludfattig bomuldsplukker i de amerikanske sydstater og søgte lykken som danser i New York. Men det blev som sanger, hun slog igennem på Broadway i begyndelsen af 1950?erne. Med numre som »C?est si bon«, »Let?s do it«, »My heart belongs to daddy« og kendingsmelodien, »Im just and old-fashioned girl«, vandt hun verdensberømmelse. Men hun blev også bandlyst på flere radio- og tv-stationer på grund af sin forførende sensualitet.

Denne blev til gengæld værdsat af bl.a. Hollywood-stjernen Orson Welles, der kaldte Eartha Kitt for den mest sexede kvinde i verden og hentede hende til at medvirke i sin teateropsætning af Goethes »Faust«. I tv-serien »Batman« opnåede hun kultstatus som Catwoman. Eartha Kitt gæsteoptrådte ofte i København og var aktiv langt op i 1990?erne.

Karen Margrethe Sørensen, Allerup

Organist Karen Margrethe Sørensen, Allerupvej, Allerup ved Brobyværk, er død, 87 år.

Kirsten Marie von Essen, Nr. Broby

Rengøringsassistent Kirsten Marie von Essen, Verningevej, Nr. Broby, er død, 66 år.

Afdøde efterlader sin mand, Jens Peter von Essen, og øvrig familie.

Professor Samuel Huntington

Den amerikanske professor på Harvard Universitetet Samuel Huntington er død, 81 år. Huntington var med til at sætte en global dagsorden, da han i 1993 første gang præsenterede sin tese om »Civilisationernes Sammenstød«, der kom i bogform i 1996. Bogen er oversat til 39 sprog.

Heri beskrev han sine teorier om, at tidligere tiders ideologiske konflikter imellem lande er afløst af konflikter imellem civilisationer eller kulturer. Hans teorier har bl.a. været debatteret i forbindelse Jyllands-Postens Muhammed-tegninger og striden imellem islam og vestlige værdier. Huntington, der i 2007 stoppede med at undervise på Harvard efter 58 år, døde 24. december.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce