Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

85

Forhenværende murermester Hans Juhl Anderson, Nårup ved Tommerup, fylder i dag 85 år. Juhl Anderson blev født som den ældste af syv børn i en håndværkerfamilie.

Efter at have arbejdet ved landbruget begyndte han senere at hjælpe sin far, der havde egen murerforretning. Han blev udlært murer, og efter faderens død i 1955 overtog han murerforretningen, som han drev, til han gik på pension.

70

Selv om det er ved at være syv år siden, at han efter 41 år holdt op i politiet, har Per Kanding, der på lørdag den 3. januar fylder 70 år, svært ved at lægge interessen for de kriminelle bag sig.

Som ung jagtede han Ricardo, Divan-Svend, Snotten og andre skikkelser i det kriminelle miljø, efter at han i 1970 blev tilknyttet den såkaldte cx-gruppe i Københavns Politi. I 1983 nåede han til tops i politiet som leder af Rigspolitiets Rejseafdeling - en stilling han bestred, indtil han den 1. februar 2002 forlod politiet, kort før Rejseholdet - som det hed i daglig tale - blev nedlagt som selvstændig afdeling.

De fleste forbinder Rejseholdet med drabssager, men det tog sig af alle sager, hvor en lokal politikreds på grund af manglende ressourcer eller ekspertise bad om hjælp. Blandt Rejseholdet mange opgaver var narkokriminalitet, miljøkriminalitet og krigsforbrydersager. Desuden bistod Rejseholdet statsadvokaterne med undersøgelse af politiets arbejde.

Netop det sidste bragte Per Kanding i modsætning til visse kolleger, da han blev bedt om at hjælpe daværende rigsadvokat Asbjørn Jensen med undersøgelsen af urolighederne og politiets skud mod demonstranter efter EU-afstemningen den 18. maj 1993. Han kaldte senere offentligt den daværende vicepolitidirektør i København, Annemette Møller, en »stopklods« for undersøgelsen, da hun ikke ville lade ham afhøre en række af politiets ledere i forbindelse med undersøgelsen. Da han forlod politiet fik blev han ansat i Falck Securitas som leder af firmaets bodyguarduddannelse, og han har desuden arbejdet med tv. Han var konsulent på DRs successerie »Rejseholdet«, og senest har han været medvært på Kanal 4s »Jagten på den 6. sans«.

70

Sigrid Sørensen, Vindeballevej 39, Ærøskøbing

Sigrid Sørensen, Vindeballevej 39, Ærøskøbing fylder 70 år, onsdag, den 31. december.

Hun kom til Ærø som 25-årig. Den unge aktive pige købte en ejendom i Græsvænge, hvor hun dyrkede grøntsager i nogle år. Med stort gå på- mod startede hun Siva Vask i Marstal. En virksomhed hun drev i en del år. Efterhånden som vaskemaskiner dukkede op i hjemmene, afhændede hun sin virksomhed og købte restaurant Sommelyst, som hurtigt blev et tilløbsstykke i en række år.

Allerede på det tidspunkt var hun god til madlavning, som var en af hendes store interesser. Hun kom derefter på Damgården, hvor hun med stor ekspertise regerede i køkkenet sammen med værtinden, Astrid. Sammen med Jørgen Sørensen købte hun derefter ejendommen på Vindeballevej, som de har haft sammen i omkring 30 år.

Hendes interesse for mad har hun bevaret gennem årene. Derfor holder hun aftenskole i madlavning en gang om ugen sammen med en veninde. Gennem ikke mindre end 27 år har Sigrid Sørensen stået for de succesrige vinterkurser for »finere« mænd, de senere år sammen med sin veninde, Mie.

Sigrid Sørensens interesse for heste har hun holdt levende gennem alle årene. Hun har været og er en af drivkræfterne i Ærø Rideklub. Hun har altid gennem årene haft egen hest, både til ridning og som kørehest. I rideklubben har Sigrid Sørensen skabt et utroligt godt sammenhold og har været midtpunktet i handicapridningen, som er til stor glæde og gavn for de handicappede.

Selv om Sigrid Sørensen har været hårdt ramt af sygdom, har hun fortsat livslysten og humøret i behold. På hendes runde dag vil der sikkert være mange, som vil gratulere den energiske og livsglade kvinde. Fødselsdagen fejres med indbudte gæster den 30. december.

60

Projektleder i Odense Kommunes Forebyggelses- og Ungeafsnit, Christian Frederiksen, fylder 60 år i dag. Christian Frederiksen, der stammer fra Rosilde ved Nyborg, er meget interesseret i sport, især fodbold. Interessen plejer han bl.a. i B 1909, hvor han er næstformand i bestyrelsen.

60

Verdens bedste elefanthus ligger på Valby Bakke i København, hvor Zoo-direktør Lars Lunding Andersen ikke går af vejen for at lade løverne fortære en dampende varm zebrasteg. For nok er det Zoologisk Have, men forholdene skal være så naturtro som muligt, er holdningen hos dyreelskeren Lars Lunding Andersen, der fredag den 2. januar fylder 60 år.

- Vi har en anden holdning til dyrene i dag. For en snes år siden fik aberne tøj på, og vi gik rundt med dem i haven. I dag går vi mere op i, at dyrene skal have så naturligt et liv som muligt, og at gæsterne får en god og autentisk oplevelse. Det er slut med udklædning, gåture og øvrig fysisk kontakt. Vi blander os ikke mere, har Lars Lunding Andersen forklaret om det seneste holdningsskifte i havens 149-årige historie.

Uanset om det er i hjemmet på Strandvejen i Kokkedal eller på direktørjobbet er Lars Lunding Andersen omgivet af dyr og byggeplaner. Oprindeligt ville han have været arkitekt, men gad ikke alt den 68-uro på arkitektskolen og valgte biologi i stedet for.

Og siden han i 1994 tiltrådte som administrerende direktør i Zoologisk Have i København har han sat sig imponerede spor - senest det 10.000 kvadratmeter store elefantanlæg til knap 300 millioner kroner, som blev indviet i sommer. Her konstaterede Lars Lunding Andersen, at de syv elefanter var blevet meget mere glade og tilfredse efter at være flyttet ind i det smukke anlæg, som er tegnet af den britiske stjernearkitekt Norman Foster.

Lars Lunding Andersen kom allerede i 1974 til Zoologisk Haves skoletjeneste og var siden med til at danne netværket International Educators Association (IZE) med det formål at formidle viden om og forståelse for dyr. Blandt andet indkøbte haven 300 hvide mus til skoletjenestens anskuelighedsundervisning, og Lars Lunding Andersen, der i 1980 blev leder af Zoos oplysnings- og udstillingsafdeling, har skrevet flere bøger om dyr.

Selv holder zoodirektøren særligt meget af elefanterne og de store kattedyr - privat har han sammen med hustruen, zoolog Camilla Nørgaard, flere katte. Direktørjobbet betegner han som et syvdages job, men der bliver også tid til udvide privatboligen, læse om kunst, design og arkitektur eller besøge udstillinger og museer.

50

Rengøringsassistent Margit Pedersen, Assensvej 71, Ørbæk fylder 50 år i dag.

50

Statsautoriseret revisor Finn Madsen, Strandgårdsparken 31, Faaborg, fylder 50 år i dag.

Finn Madsen stammer fra Odense.

Han søgte først ind på handelsskolen og uddannede sig derefter som revisor. Allerede som 25-årig blev han statsautoriseret revisor og nedsatte sig som selvstændig i Faaborg. For nylig blev han partner i Revisionsfirmaet BDO.

I fritiden er Finn Madsen bl.a. aktiv i Faaborg Roklub, i Natteravnene og i spejderbevægelsen. Desuden nyder han samværet med familie og gode venner, bl.a. er rejser til Frankrig og Italien højt prioriteret.

50

Skuespiller og entertainer Michael Hasselflug fylder 50 år torsdag den 1. januar. Han er uddannet på Århus Teaters elevskole og var frem til 1992 ansat på teatret, hvor han medvirkede i en række musicals. Han huskes især for rollen som piratkongen i Gilbert & Sullivans »Piraterne fra Penzance«. Han har underholdt med Østjysk Musikforsyning og spillet revy i Kolding, Hjørring og på Bornholm.

Fra tv huskes Michael Hasselflug blandt andet fra roller som betjent i »Taxa«, Volmer Olsen i »Edderkoppen«, tivolibetjent i »Nikolaj og Julie«, Ekstra Blads-journalist i »Forsvar« og som personalechef Blomkvist på tv-fabrikken Bella i »Krøniken«.

Michael Hasselflug har indspillet flere film heriblandt »Olsen Bandens sidste stik«, »Den blå munk«, »En kærlighedshistorie« og »Små ulykker«.

50

Murermester Christian Grønne, Egehovedvej 7, Marstal fylder 50 år i dag.

Christian Grønne kom i murerlære hos daværende muremester Christensen, hvor han fik en god og alsidig uddannelse. Gennem nogle år arbejdede han som svend, indtil han i 1995 startede egen virksomhed. Gennem årene har Christian Grønne oparbejdet en sund murerforretning.

Christian Grønne blev gift med Lene, og der er fem børn i familien, som trives i den smukke natur ved Egehoved.

Som selvstændig murermester er der ikke så megen fritid til rådighed, men Christian Grønne er ivrig jæger, og når der er tid og vejr til det, går turen på lystfiskeri i jollen. Han er i bestyrelsen for Marstal Håndværker og Industriforening, og ud over det er det primært familielivet, der dyrkes. Christian Grønne er vellidt overalt med en stilfærdig og venlig fremtræden. Han er også kendt som en dygtig håndværker.

Der er reception i Marstal Sejlklub i dag kl. 13-18.

40

Han blev kendt i filmen Rocky 5 fra 1990, hvor han spillede den unge bokser Tommy Gunn, som Rocky Balboa alias Sylvester Stallone trænede frem til en VM-kamp. På det tidspunkt var amerikanske Tommy Morrison, som den 2. januar fylder 40 år, gået i gang med en karriere som professionel sværvægtsbokser i det virkelige liv og havde allerede vundet omkring 20 kampe. Også båret frem af et ry som »det hvide håb« i en sport domineret af sorte boksere.

Morrison lærte dog på den hårde måde, at træerne ikke vokser ind i himlen, da han i 1991 efter 28 kampe og sejre som professionel led et uhyggeligt knockoutnederlag mod landsmanden Ray Mercer i en VM-kamp hos bokseforbundet World Boxing Organization (WBO). Morrison hang forsvarsløs i tovene i et stykke tid, mens Mercer hamrede løs på ham, før kamplederen fik stoppet kampen.

Nederlaget slog dog ikke Morrison ud, og i 1993 erobrede han WBO-titlen med en pointsejr over veteranen George Foreman. Efter at have mistet titlen samme år rendte Morrison to år senere i et klart nederlag mod briten Lennox Lewis, men det var intet mod det slag, der ramte amerikaneren i 1996. Morrison blev testet hiv-positiv og måtte indstille karrieren som bokser.

Efter karrierestoppet røg Morrison ind i en nedtur, hvor han blev taget for spritkørsel og tilbragte 14 måneder i fængsel på grund af besiddelse af narkotika og ulovlig våbenbesiddelse.

I 2006 hævdede Morrison, at han var blevet testet negativ for hiv, og efter flere negative test fik han i 2007 lov til at genoptage karrieren som professionel. Foreløbig har det resulteret i to sejre mod lavt rangerede modstandere.

40

Ingen foran ham, få ved siden af ham og de fleste bag ham. Sådan kan karrieren for den tidligere Formel 1-legende Michael Schumacher beskrives. Den 3. januar fylder tyskeren, der vandt motorsportens kongeklasse hele syv gange, 40 år.

Det er svært at se, hvordan en anden kører kan slå tyskerens mange rekorder i Formel 1, og den internationale motorunion (FIA) kalder også Schumacher for den bedste Formel 1-kører nogensinde, hvis der blot kigges på statistikerne. Han er således den kører med flest VM-titler, grand prix-sejre, hurtigste omgange, pole positioner og point i Formel 1-historien.

Schumacher fik sin debut i Formel 1 for Jordan-teamet i 1991, hvor han i det belgiske grand prix kvalificerede sig til en startposition som nummer syv. Det imponerede mange omkring sporten, og selvom debuten i selve løbet end ikke varede en omgang, så lå det i luften, at den unge tysker kunne køre og håndtere en Formel 1-racer særdeles godt. Faktisk imponerede han Benetton-teamet så meget, at holdet efter en del tovtrækkeri fik Schumacher under kontrakt det samme år.

I 1994 og 1995 vandt Schumacher verdensmesterskabet med Benetton, inden han skiftede til Ferrari, som han kørte for, indtil karrieren sluttede efter 2006-sæsonen. Ferrari havde ikke vundet et kører-VM siden 1979, da Schumacher skiftede til det italienske hold, og mange omkring sporten undrede sig derfor over Schumachers beslutning. Men med fem VM-titler i træk fra 2000 til 2004 lukkede han munden på sine kritikere.

Farten eller Ferrari har han dog ikke lagt bag sig siden karrierestoppet. Han er i dag rådgiver for Ferrari og tester i ny og næ bilen for teamet, ligesom han også i 2008 kørte motorcykelløb i det tyske Superbike-mesterskab.

40

Den amerikanske fotomodel Christy Turlington fylder fredag den 2. januar 40 år.

Turlington var blandt den håndfuld af fotomodeller, der i slutningen af 80?erne introducerede begrebet supermodel. De andre var Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Naomi Campbell og Linda Evangelista.

Hun stammer fra Walnut Creek i Californien, hvor hendes far trak hende med til en skønhedskonkurrence som 13-årig. Den vandt hun, og rygtet om en særlig model begyndte at sprede sig de efterfølgende år.

Hun kom under Eileen Fords vinger og boede sammen med andre modeller hjemme hos Ford i teenageårene. Her lærte modellerne, hvordan man klarer sig i et hårdt fag. Danske Renée Toft Simonsen var også gennem den hårde træning i at passe på sig selv og sit udseende i en branche med mange fristelser hjemme hos Eileen Ford.

Turlington kom siden på forsiden af mere end 1000 magasiner og blev ansigtet for Calvin Klein, Chanel og Maybelline.

Hun er gift med Edward Burns, og sammen har de to børn. Datteren Grace, der er født i 2003, og sønnen Finn fra 2006.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce