Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

90

Svend Aage Rasmussen, Odensevej 14, Kværndrup, fylder 90 år 2. juledag, den 26. december.

80

Knud Hansen, Toldbodgade 13, Nyborg, fylder 80 år i dag.

Knud Hansen stammer fra Århus, men kom i en tidlig alder til Nyborg. Han var i sine arbejdsår ansat som ingeniør ved Nyborg Kommune og Fyns Amt.

Han har altid deltaget aktivt i det lokale foreningsliv, lige fra hans engagement i Ungdomsforeningernes Fællesråd til Nyborg Voldspil.

Han var aldrig på scenen, men gav altid en hånd med i kulissen. I sine yngre år var han aktiv i Nyborg Roklub og var i mange år klubbens formand. Han er tildelt klubbens æresnål.

Knud Hansen har også været med i golfklubben, kaninklubben og husflidsskolen, hvor hans også har været formand. Hans største lidenskab nu er maling på lærred, glas og porcelæn.

80

Fhv. kirke- og grønlandsminister i Anker Jørgensens sidste regeringsår fra 1981-82, Tove Lindbo Larsen, fylder 1. juledag 80 år. Hun sad i Folketinget i sammenlagt 22 år. I 1981-82 kronede hun sin politiske karriere som kirkeminister og minister for Grønland i Anker Jørgensens sidste socialdemokratiske regering, før Poul Schlüter begyndte over 10 års borgerligt styre. Hun blev i 2002 formand for Forhenværende Folketingsmedlemmers Forening i stedet for den da 103-årige redaktør Erik Finnemann Bruun.

Tove Lindbo Larsen uddannede sig i 1951 som husholdningslærer på Suhrs Seminarium. Så blev hun lærer i Mariaforbundets husholdningsskole, siden arbejdede hun som diætkonsulent ved Rigshospitalets børneafdeling, var seminarielærer på Zahles Seminarium og fungerede i 16 år ved flere sygeplejeskoler. I 1953 meldte Lindbo Larsen sig ind i Socialdemokratiet og var fra 1972-81 det eneste kvindelige bestyrelsesmedlem i FDB. Fra 1973-79 var hun formand for Husholdningslærerforeningen. I 1971 kom hun i Folketinget for Socialdemokraterne. Parallelt med sin politiske karriere har hun været formand for Pensionisternes Samvirke og for Ernærings- og Husholdningsøkonomforeningen og medlem af Monopolrådet. Fra 1998 til 2002 sad hun i Den Centrale Videnskabsetiske Komité.

70

Forhenværende matros Kaj Greve, Dyreborg ved Faaborg, fylder 70 år lørdag den 27. december.

Kaj Greve er født og opvokset i Dyreborg. I 1962 blev han ansat som matros ved DSB. Han var først et år ved Storebæltsoverfarten og derefter i ni år på Helsingør-Helsingborgoverfarten, inden han vendte hjem til Fyn og frem til sin pensionering 1. april 1997 var ansat på Bøjden-Fynshavoverfarten. Han gik tidligt på pension i forbindelse med nedskæringer inden for DSB?s færgefart.

Kaj Greve er noget af en ildsjæl og var i mange år særdeles aktiv i Socialdemokratiet, bl.a. som formand for partiforeningen for Horne Land, Fællesledelsen i den daværende Faaborg Kommune og Faaborg-Ærøkredsen. Også Arbejdernes Radio- og Fjernsynsklub i Faaborg og Broby kommuner og Lokalrådet for Horne Land har nydt godt af hans arbejdskraft.

65

Blikkenslager Jørgen Olsen, Tvedvej 180, Tved, Svendborg, fylder 65 år på torsdag. Jørgen Olsen er født og opvokset i Svendborg, og han har arbejdet som blikkenslager rundt omkring på Fyn. Han blev reparatør ved Hjertegarn i Odense, hvor han senere blev farver. Jørgen Olsen har haft forskellige job. I slutningen af 70erne kørte han mad ud til pensionister i den daværende Gudme Kommune, og til for få år siden leverede han personbiler til private og hjælpeorganisationer i Sydeuropa for Kjaer Group i Svendborg. Johnny Olsen passer hus og have og giver sommetider sin søn Johnny en hånd med i dennes glarmesterforretning i Svendborg. Han har tidligere været i bestyrelsen for Tved Vandværk.

60

En radikal avis skal selvfølgelig have en radikal redaktør. Og derfor er Mogens Flyvholm absolut på rette hylde som chefredaktør for Holbæk Amts Venstreblad og administrerende direktør i Medieselskabet Nordvestsjælland. Søndag den 28. december fylder han 60 år.

Radikal har han altid været, men oprindeligt var han ikke bladmand, men derimod cand. mag. og lærer i dansk og mediekundskab på Fredericia-Middelfart Handelsskole. Gennem sit virke i Det Radikale Venstres hovedbestyrelse fra slutningen af 1970?erne blev han i 1984 formand for Middelfart Venstreblad. Og da avisen skulle have ny chefredaktør i 1988, faldt valget på den dengang 39-årige Flyvholm. Og siden har arbejdslivet været helliget medieverdenen og det radikale bagland. I 1991 flyttede han med Middelfart Venstreblad til Fyens Stiftstidende, inden den lune jyde i 1996 kom til Holbæk.

Her har Flyvholm måttet sande, at det ikke altid er helt gnidningsfrit at være på en af landets få tilbageværende aviser med en politisk aktiv redaktør. Således blev en redaktionschef i 2004 af en journalist på avisen beskyldt for at stoppe en kritisk artikel om Det Radikale Venstre, noget Flyvholm blev nødt til at dementere og samtidig understrege den journalistiske frihed på avisen.

Flyvholm har siddet i Ritzaus bestyrelse siden marts 2007. Ud over direktør og radikal har han været ægtemand siden 1972 for Anne-Kirsten, er far til to voksne børn, og siden sidste år også bedstefar.

50

Morten Stig Christensen har været en markant lederskikkelse og personlighed i den danske sportsverden gennem 30 år. Og når han den 27. december runder de 50 år, er det som fremtrædende og medievant direktør og generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund, hvor han har siddet siden 2007.

Morten Stig Christensen kom første gang på alles læber, da den pæne 17-årige Saga-spiller debuterede for det danske landshold i håndbold i en kamp mod Norge i 1976. Det blev til i alt 190 kampe, 445 mål, og udtagelser til tre OL-slutrunder for bolsjedrengen, der var med til at spille håndboldsporten ind i folkets bevidsthed i begyndelsen af 80?erne.

Morten Stig Christensen blev en til tider kontroversiel anfører for holdet, der ikke var bleg for at give sin mening til kende - bl.a. om politik.

Den læreruddannede Morten Stig Christensen blev efter endt aktiv karriere og et mindre succesfyldt forsøg som skuespiller i filmen ?Venner for Altid? ansat på det nystartede TV2 Sporten i 1988. Den journalistiske kunnen var begrænset i begyndelsen, men navnet og ansigtet klingede godt, og de oparbejdede evner til at gå forrest førte ham efter få måneder frem til stillingen som chef for redaktionen.

Det var om nogen ham, der ledte TV2 Sporten frem blandt landets førende sportsredaktioner.

Efter at have siddet på chefstolen i 18 år valgte Morten Stig Christensen at fratræde sin stilling, da hans afdeling ikke blev inddraget i drøftelserne om etableringen af den nye tv-kanal TV2 Sport.

Herefter gik der ikke lang tid, før han blev headhuntet til stillingen som ny boss i håndboldforbundet.

50

Juleaften fylder Lisbet Dahl 50 år.

Lisbet Dahl er kendt af mange ? ikke mindst mange ældre og pårørende i Svendborg Kommune - da hun er en central figur i Svendborg Kommunes ældrepleje.

Lisbet Dahl er uddannet sygeplejerske med et stort kendskab til sygehusverdenen, hvor hun var ansat fra 1982 til 1998 på forskellige afdelinger på Svendborg Sygehuse, bl.a. på hjerteafdelingen, intensivafdelingen og ortopæd/kirurgisk afdeling.

Lisbet Dahl blev ansat som sektionsleder i ældreområdet i Svendborg Kommune i 1998, og siden 2000 har hun været afdelingschef samme sted. Pr. 1. januar 2007 blev hun afdelingschef i Hjemmepleje Vest i den nye Svendborg Kommune.

Herudover er Lisbet Dahl kendetegnet ved at være en erfaren og dygtig leder med stor faglig ballast, omsorgsfuld/nærværende, medinddragende og ikke bange for nye tiltag og ideer.

Lisbet Dahl kommer oprindeligt fra Vejle, er gift med Niels på 22. år og har datteren Line.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce