Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ella Møller, Svendborg

Ella Møller, født Madsen, Svendborg, er død, 96 år.

Forældrene kom fra Ærø, hendes far sejlede, og familien bosatte sig i Grasten på Thurø, hvor Ella Møller voksede op i en søskendeflok på fire.

Som ung arbejdede hun i købmandsforretningen, der lå i passagen i Svendborg, samt hos en lægefamilie på Frederiksberg.

I 1935 blev hun gift med Kaj Møller, og de bosatte sig i Svendborg. Ella Møller stoppede på arbejdsmarkedet og tog sig af hjemmet og de tre døtre, der kom til.

Hendes store interesse var musik. Hun spillede klaver, og som helt ung pige spillede hun til stumfilmene i biografen. Krydsogtværs-opgaver hørte også til interesserne, ligesom hun har gået til gymnastik på Bryggergården frem til juleafslutningen i år.

Edith Jensen, Thurø

Edith Jensen, Thurø, er død, 76 år.

Hun var født og opvokset i Egense, var datter af hønseriejer Johannes Jensen, og sammen med tvillingesøsteren, Lily, der er bosat i Vester Skerninge, gik hun på Ollerup Friskole. I stedet for at komme ud at tjene var de med i arbejdet derhjemme, Lily tog sig af det derude - æg- og kyllingeproduktion - og Edith var indepigen.

Først i 1950?erne gik Edith Jensen på Den fynske Husmandsskole, hvor hun lærte husgerning, og hun arbejdede et halvt år i Norge, før hun i 1954 blev gift med Holger Jensen.

Ved giftermålet blev hun husmor, og parret bosatte sig i 1962 i eget hus, da det stod færdigbygget. Forinden havde hun i halvandet år holdt hus for sin svigerfar.

Edith Jensen elskede at færdes i naturen enten på cykel eller til fods. I det hele taget var hun meget aktiv og gik også til folkedans og gymnastik.

I ægteskabet er de to sønner, den ældste Ole, der er uddannet maskinmester, ansat på Studsstrupværket og bosat ved Århus, og Palle, der er ingeniør og bosat i Middelfart.

Edith Jensen efterlader foruden mand og sønner også syv børnebørn.

Margrethe Sindal Larsen,

Ørbæk

Margrethe Sindal Larsen, Rosengården, Ørbæk, er død, 78 år.

Bisættelsen har fundet sted.

Bendt Andersen,

Tullebølle

Forhenværende gårdejer Bendt Andersen, tidligere Ny Korsegaard i Stoense Udflytter, er død på Tullebøllecentret, 95 år.

Han var født på Hvidgaard i Snøde og fik en omfattende landbrugsuddannelse, blandt andet med ophold på Skårup Landbrugsskole. Som født i en politisk interesseret familie var han også elev på Venstres Ungdoms skole »Breidablik« ved Vejen.

I 1943 blev han gift med Edith fra Stoense Udflytter, og de overtog hendes forældres gård Ny Korsegaard.

Ud over landbruget, som blev drevet som traditionelt landbrug, havde Bendt Andersen også tid til udadvendt arbejde i lokalsamfundet. I mange år var han formand for den lokale Venstrevælgerforening samt af Stoense menighedsråd. I flere år var parret ivrige bridgespillere i den lokale bridgeklub på Nordlangeland.

De drev gården indtil 1973, hvorefter de flyttede til et hus i Snøde. I 2005 tog de ophold på Tullebøllecentret, hvor han havde den sorg at miste sin kone i 2006.

Bendt Andersen efterlader en søn og en datter samt to børnebørn.

Henrik Damsgård Madsen, Rødding

Henrik Damsgård Madsen, som blev 89 år, var født i en landmandsfamilie i Viuf ved Kolding.

Han uddannede sig ved Landbohøjskolen og blev ansat som regnskabskonsulent i Svendborg efter i sin ungdom at have rejst og arbejdet i forskellige lande.

Sammen med sin kone, Ruth Appel, der var lærer på Ida Holsts Skole, boede han flere steder i Svendborg og på Thurø, før han fik opfyldt sin drøm om at købe en gård. Det blev i Lundby på Tåsinge.

Henrik Damsgård Madsen var meget interesseret i natur, samfundsforhold og kirkeliv, og han var meget belæst. Han var et meget venligt og humoristisk menneske.

Som pensionister flyttede familien til Lundeborg, men senere til Rødding for at være i nærheden af deres børn.

Henrik Damsgård Madsen efterlader sin kone Ruth samt børn og børnebørn.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce