Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erland Hansen,

Tullebølle

Matros Erland Hansen, Tullebølle, er død, 78 år.

Han sejlede hele sit liv. Som 14-årig kom han ud med en fiskekvase fra Læsø, men der skulle mere vand under kølen, så han mønstrede ud fra København i 1945 og sejlede de næste 30 år på langfart. I 1975 kom Erland Hansen hjem og fik hyre på Bagenkop-Kiel Linien, hvor han var ansat, indtil han som 62-årig gik i land. Erland Hansen var ugift.

Hans Jørgen Larsen,

Millinge tidl. Dalum

Forhenværende anlægsgartner Hans Jørgen Larsen, Millinge, tidligere Dalum, er død, 86 år.

Afdøde efterlader sig børn og børnebørn. Bisættelsen finder sted på tirsdag fra Dalum Kirke.

Svend Blindkilde,

Svendborg

Svend Blindkilde, Svendborg, er død, 75 år.

Han var født og opvokset i Humlum i Jylland, og som ung uddannede Svend Blindkilde sig kommis. Han bosatte sig på Sydfyn i forbindelse med, at han købte en købmandsforretning i Ollerup.

Den drev Svend Blindkilde nogle år, før han afhændede den og blev ansat på det daværende bryghus i Svendborg.

Svend Blindkilde efterlader foruden sin kone, Elise Hansen, to børn fra et tidligere ægteskab, begge bosat i Jylland.

Poul Hansen,

Faaborg

Fabrikant Poul Hansen, Faaborg, er død, 61 år.

Poul Hansen blev som ung uddannet som smed i Bøjden. Derefter blev han ansat som rejsemontør på virksomheden Skako A/S i Faaborg. Her var han ansat i næsten 19 år, inden han i marts 1994 etablerede sig som selvstændig med eget smede- og maskinværksted og i november samme år udvidede med en låseafdeling under navnet Samepo.

Poul Hansen efterlader sin hustru og en datter.

Billedkunstner Karla Krull, Ærøskøbing

Karla Krull, Viebæltet 3, Tranderup, Ærøskøbing, er pludselig afgået ved døden, 68 år.

Karla Krull blev oprindelig udlært som maler med svendebrev, men det var billedkunsten, der fik hendes store lidenskab. Sammen med en veninde tog de to unge malersvende på valsen gennem Europa og fik arbejde hos en malermester i Schweiz. Her brugte de hver en fritime på at male billeder af den smukke natur. Efter hjemkomsten tog hun ind imellem arbejde hos Walsteds Bådeværft i Svendborg.

Karla Krull blev gift med produktionschef Tom Kristensen. Sammen byggede de "Kernehuset" i Blåby, men i 1971 faldt ægteparret for Ærøs charme. De fandt deres drømmebolig i Tranderup gamle smedie, som de byggede om og moderniserede. Hendes kunstneriske evner var meget alsidige og omfattede både design, forfatterskab og malerkunst.

Hendes far, Niels Krull var både toldvagtmester og kunstmaler. Hendes bedstefar var Christian Krull, som også var kunstmaler, og oldefaderen var ingen ringere end den berømte grønlandsmaler Carl Rasmussen.

Karla Krull holdt en række udstillinger, både udenøs og indenøs. Med Sammenslutningen Sydfynske Landskabsmalere nåede hun netop at udstille i Exjø, hvor hun i øvrigt fik solgt alle sine, udstillede billeder.

Karla Krull var også en skattet underviser på Ærø Højskole.

Med Karla Krulls død har Ærø mistet en af sine inspirerende og alsidige kunstnere.

Karla Krull efterlader sin mand, to sønner, samt børnebørn.

Niels Boye Rasmussen,

Faaborg

Niels Boye Rasmussen, Faaborg, er død, 68 år.

Georg A Urban,

Ærøskøbing

Fhv. malermester Georg A Urban, De gamles Hjem, Ærøskøbing er afgået ved døden i en alder af 88 år.

Georg Urban stammer fra Struer, og efter uddannelse som maler kom han med til marinen og blev i 1939 udstationeret i Ærøskøbing, med P-bådene. Her traf han sin hustru Martha, og de blev gift i 1941. Ægteparret bosatte sig i Ærøskøbing, efter de havde boet i Struer nogle år.

I 1947 nedsatte han sig som malermester i Ærøskøbing, hvor han fik et langt og positiv arbejdsliv. I 1950 var han med til at restaurere Ærøskøbing Kirke. Han fik en betydelig malermesterforretning oparbejdet gennem årene og blev kendt som en dygtig og meget perfekt mester.

I 1988 gik den driftige mester på pension, og ægteparret flyttede til Sønderborg for at være sammen med børnene. Det varede imidlertid kun tre månede, før de vendte tilbage til Ærøskøbing, som de følte var deres absolutte hjemsted.

I 1993 kom hans hustru på plejehjem, hvor hun døde samme år. Det var et meget hårdt slag for Georg Urban, som boede i Kildehaven. Så lang tid helbredet slog til, så man ham på de daglige ture rundt havnen og op på kirkegården.

Han var en meget estimeret og perfekt håndværksmester, der nød stor menneskelig og faglig agtelse i sin by. Han havde mange tillidshverv. Georg Urban var i flere bestyrelser, bl. a. i Skydeselskabet, Marineforeningen og Håndværkerforeningen samt Malermesterforeningen.

Georg Urban efterlader to sønner, otte børnebørn og 11 oldebørn. Begravelsen foregår fra Ærøskøbing Kirke, i morgen, lørdag kl. kl. 15,00

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce