Karla Krull.
Foto: Tim K. Jensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedkunstneren Karla Krull, Ærøskøbing Karla Krull, Viebæltet 3, Tranderup, Ærøskøbing, er pludselig afgået ved døden. 68 år.

Karla Krull blev oprindelig udlært som maler med svendebrev, men det var billedkunsten der fik hendes store lidenskab.Sammen med en veninde tog de to unge malersvende på valsen gennem Europa og fik arbejde hos en malermester i Schweiz. Her brugte de hver en fritime på at male billeder af den smukke natur. Efter hjemkomsten tog hun ind imellem arbejde hos Walsteds Bådeværft i Svendborg.

Karla Krull blev gift med produktionschef Tom Kristensen. Sammen byggede de "Kernehuset" i Blåby, men i 1971 faldt ægteparret for Ærøs charme. De fandt deres drømmebolig i Tranderup gamle smedie, som de byggede om og moderniserede. Hendes kunstneriske evner var meget alsidige og omfattede både design, forfatterskab og malerkunst. Hendes far, Niels Krull var både toldvagtmester og kunstmaler. Hendes bedstefar var Christian Krull, som også var kunstmaler, og oldefaderen var ingen ringere end den berømte grønlandsmaler Carl Rasmussen. Karla Krull holdt en række udstillinger, både udenøs og indenøs. Med Sammenslutningen Sydfynske Landskabsmalere nåede hun netop at udstille i Exjø, hvor hun iøvrigt fik solgt alle sine, udstillede billeder.

Karla Krull var også en skattet underviser på Ærø Højskole. Med Karla Krulls død har Ærø mistet en af sine inspirerende og alsidige kunstnere. Karla Krull efterlader sin mand, to sønner, samt børnebørn.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce