Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frank Boye, Tved

Frank Boye, Tved, er død, 78 år. Som ung blev Frank Boye, der var født og opvokset i Svendborg, ansat hos den ortopædiske håndskomager i Skattergade. Da værkstedet lukkede, vedblev han at arbejde med håndværket et par steder i byen, senest hos træskomageren i Pistolstræde, indtil kronisk sygdom tvang ham på førtidspension.

I 1956 blev han gift med Gerda Boye, og de bosatte sig først i Sandalsparken og senere i Hellet i Tved.

Frank Boye var meget optaget af udviklingen inden for videnskaben og også den kulturelle udvikling i menneskeheden. Desuden gik han en overgang til finere madlavning på Østre Skole, ligesom han og hustruen nød at komme ud at opleve verden og rejste sammen et par gange årligt.

Frank Boye efterlader sin hustru.

Erik Christiansen,

Nr. Broby

Forhenværende overpostmester Erik Christiansen, Plejehjemmet Åløkkeparken, Brobyværk, tidligere Nr. Broby, er død, 78 år.

Dagny Jensen,

Jordløse

Dagny Jensen, Jordløse, er død, 88 år. Afdøde efterlader børn, børnebørn og oldebørn.

Kristen Kold, Tåsinge

Kristen Kold, Tåsinge, er død, 79 år.

Han var født og opvokset på en gård i Strammelse og arbejdede ved landbruget det meste af sit liv.

Som ung kom han ud at tjene på gårde og var desuden på idrætshøjskole i Vejle samt tog til Norge for at arbejde foruden at gå på landbrugsskole herhjemme. Kristen Kold overtog sin fødegård og drev den indtil 1987, hvor hans yngste søn overtog den. I 1954 var han blevet gift med Karen Kold, og da sønnen overtog gården, valgte de at gå på aftægt på nabogården, som hørte ind under landbruget. Men da den yngste søn uventet døde i 1992, valgte parret at flytte til Landet.

Altid var Kristen Kold en meget engageret landmand, som også gik på jagt. Desuden rejste han og hustruen gerne udenlands fire-fem dage ad gangen for at komme ud og opleve noget nyt, ligesom han fulgte levende med i samfundets udvikling.

Kristen Kold mistede sin hustru sidste år, og han efterlader den ældste søn, John Kold, svigerdatter, fire børnebørn og et oldebarn.

Aage Jensen Dideriksen,

Haarby

Aage Jensen Dideriksen, Haarby, er død, 71 år.

Afdøde efterlader sin hustru, Sonja Dideriksen, børn og børnebørn.

Skuespilleren Deborah Kerr

Den britiske Hollywoodlegende Deborah Kerr er død, 86 år.

Kerr led af Parkinsons sygdom i mange år og døde i Suffolk i det østlige England.

Deborah Kerr er bedst kendt for sin rolle som frustreret hustru, der falder for Burt Lancaster i filmen Herfra til evigheden fra 1953, som vandt otte Oscars. Filmen vakte opsigt i 1950'ernes moralsk bornerte USA, fordi Kerr, iført en fræk badedragt, kyssede med Lancaster på stranden.

Ellers var hun dog mest hjemme i rollen som ægte britisk lady, og i 1956 opnåede hun stor succes i den ligeledes Oscar-præmierede Kongen og jeg med Yul Brunner i den anden hovedrolle.

- Jeg kom herover for at spille skuespil, men det viste sig, at alt, hvad jeg skulle gøre, var at være nobel, lidende, hvidhandsket og dekorativ, skal hun have sagt om sit liv i Hollywood.

Deborah Kerr blev i sin karriere nomineret til hele seks Oskars, men fik aldrig tildelt den gyldne statuette. Først i 1994 blev hun hædret med en æres-Oscar for sin livslange professionelle indsats på filmlærredet. Tre år forinden havde hun fået en britisk BAFTA-hæderspris.

Deborah Jane Trimmer blev født 30. september 1921 i Helensburgh i Skotland og boede de sidste år i Schweiz sammen med sin anden ægtemand, den tyskfødte forfatter Peter Viertel.

Hun efterlader sig også to voksne døtre fra sit første ægteskab.

Komikeren Joey Bishop, det sidste medlem af Rat Pack

Komikeren Joey Bishop, som var det sidste overlevende medlem af den berømte amerikanske entertainergruppe Rat Pack, er død, 89 år. Det oplyste en nær ven i går.

Bishop kaldte sig selv en »mus« i Rat Pack, der havde Frank Sinatra som leder, og som desuden bestod af Dean Martin, Sammy Davis Jr. og Peter Lawford.

Gruppen huserede i 1950'erne og 1960'erne.

Bishop blev født som Joseph Abraham Gottlieb i New York-bydelen Bronx i 1918. Han begyndte som parodist. Han fik sit gennembrud, da han mødte Sinatra i 1952, og de to optrådte sammen i den kendte natklub Copacabana i New York.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce