Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70

Tidligere pølsemager Povl Pedersen, Løves Pakhus 14, Rudkøbing, fylder søndag den 28. oktober 70 år.

Povl Pedersen eller Povl »Pølse«, som han kaldes på hjemmebane, er født og opvokset i Faaborg og blev uddannet pølsemager på Faaborg Slagteri. Han nåede at arbejde på slagterier i Brønderslev, Års, Odense, Holbæk og Hadsund, inden han i 1970 blev ansat som pølsemager på Langelands Svineslagteri i Rudkøbing.

Efter tre år fik han et nyt job som salgskonsulent for det københavnske firma OTI-pak, der blandt andet besæftigede sig med at udvikle nye produkter inden for pølsemageri og nye krydderier foruden at være det danske agentur for tyske og finske produkter til slagteindustrien, blandt andet slibemaskiner og emballage.

Familien, der omfattede hustruen Julie, kaldet Julle, og to børn, var faldet godt til og blev derfor boende i Rudkøbing. Povl Pedersen kunne sagtens passe sit arbejde fra privaten, men det indebar stor rejseaktiviteter både inden- og udenlands. Han var ansat i OTI-pak i 20 år, indtil han gik på efterløn.

Povl Pedersen var en af virksomhedens topsælgere, hvilket han blandt andet blev belønnet for med en rejse til USA sammen med konen.

I årenes løb har han engageret sig i flere foreninger i hjembyen. Povl Pedersen har således i otte år været formand for Rudkøbing Boldklubs støtteforening RB's Venner, der skaffer penge til klubbens ungdomsarbejde, op imod 50.000 kroner årligt, ved at arbejde på Langelandsfestivalen og arrangere kræmmermarked i påsken. Fodbold har i det hele taget fyldt meget i hans liv. Ud over at være aktiv udøver af sporten har han i ti år virket som fodbolddommer på Langeland.

Povl Pedersen har desuden været formand for kolonihaveforeningen Brohaverne i ikke mindre end 22 år, ligesom han har ydet frivilligt arbejde i lokalafdelingen af Kræftens Bekæmpelse, hvor han blandt andet har været kampagneleder.

Julie og Povl Pedersen boede i mange år i et parcelhus på Chr. Kiilsgaardsvej, men flyttede for fem år siden til det nye boligbyggeri på Rudkøbing Havn, Løves Pakhus. Han er i øvrigt formand for Boligselskabet af 1942's 31. afdeling.

Ud over datteren Anette, der er fysioterapeut i Århus Kommune, og sønnen Lars Henrik (Lasse), som er tømrer på Stevns, har Povl og Julie Pedersen to børnebørn.

Fødselsdagen fejres med åbent hus i Løves Pakhus' fælleshus lørdag den 27. oktober fra kl.13.

70

Kristen Arne Lauritsen, Vester Bregninge, Ærøskøbing, fylder 70 år lørdag den 27. oktober.

Kristen Lauritsen blev ansat på Søby Værft i sin ungdom, og det blev til mange år på værftet, hvor han var anerkendt som en dygtig værftsarbejder.

Kristen Lauritsen blev gift med Ingeborg, der kom fra det sydslesvigske. Sammen har de to sønner, der begge bor på Fyn med deres familier. I en årrække boede ægteparret i Vindeballe, men da Kristen Lauritsens far blev syg og enkemand, flyttede de ind i fødehjemmet for at passe faderen. Nu nyder Kristen Lauritsen sit otium på den ejendom, hvor han er vokset op, og driver ejendommens jord.

Kristen Lauritsen er både flittig, dygtig og hjælpsom, en virkelig god nabo, hedder det, så der er ingen tvivl om, at han bliver genstand for stor opmærksomhed på lørdag.

18

Josefine Nielsen, Lejbøllevej 50, Tranekær, fylder 18 år lørdag den 27. oktober.

18

Katrine Dorthea Dreyer, Ommel, Ærø, fylder 18 år i dag. Hun går på 2hhx på Svendborg Erhversskole. I sin fritid spiller hun fodbold og arbejder hos Marstal Bageren.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce